Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki niezawodny i dynamicznie grający transport/streamer z wyższej półki ale bez DACa !

Rekomendowane odpowiedzi

Co proponujecie ? 
Obecnie posiadam ARIES-a S1 AURALIC i chcę coś lepszego w okolicach 10-15.000 zł
Powinien  to być transport ale bez DAC-a (mam oddzielny DAC z którego jestem bardzo zadowolony /LAIV Harmony , nie chce powielać elektroniki)

Dobrze ale nie koniecznie  aby miał wyświetlacz i pilota albo możliwość doprogramowywania innego pilota tak jak ma  ARIES S1
Dla ułatwienia - nie jestem zainteresowany z różnych powodów firmami: Wiim, Auralic, EverSolo, Wandla, dCS, Gato, Mytek, Moon

MUSI mieć wyjście I2S 
Miłego wieczoru. 

Edytowane przez Marek333

No więc odpowiedziałeś sobie: Lumin mini. Robi robotę. Mimo różnych testów innych klocków , cały czas przy nim zostaje. 

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

OK. Tyle że nie ma I2S wyjścia a na tym bardzo mi zależy. 
Jeśli można...  które klocki odpadły  w porównaniach  z U2 mini u Ciebie ? 

Pozdrawiam.
M.

Godzinę temu, Marek333 napisał:

Dla ułatwienia - nie jestem zainteresowany z różnych powodów firmami: Wiim, Auralic, EverSolo, Wandla, dCS, Gato, Mytek, Moon

No to bardzo sobie zawężasz zakres poszukiwań. Zostaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (ale i tak cenowo się nie mieści)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  (ale to w zasadzie pod Roon)

do tego chyba coś z Matrixa i to chyba tyle?

Nie lepiej mimo wszystko w tej cenie pójść w zoptymalizowany pod audio komputer połączony z 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaletą kompa jest niemalże nieskończona możliwość konfiguracji. Będziesz mógł wsadzić  I2S od Pink Fauna 

image.thumb.png.f3014c85b8237a3d06352d2b9288da52.png

bajery od JCAT czy co tam zechcesz 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za sugestie , włąsnie czytam bo zainteresował mnie...

Ukryta Zawartość

AiRLens .. miał ktoś fizycznie  z naszej ekipy forumowej może  ?

A jak prezentują się opinie  na naszym forum o  transporcie  Matrix Audio Element S ?
Denafrisa Arce nie chcę  ale jest lepszy Denafrips Arcas,  .... jakieś doświadczenia ?
Komputer wykluczam definitywnie
Jeszcze  chodzi mi po głowie HoloAudio Red ale wolałbym z Airplay - czasem potrzebuję np do REW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek333
23 minuty temu, Marek333 napisał:

AiRLens .. miał ktoś fizycznie  z naszej ekipy forumowej może  ?

Jakiś czas temu ktoś o nim wspominał, ale tyle osób odeszło z forum, że ciężko o opinie z pierwszej ręki. Dystrybutor chyba nie robi problemu z wypożyczeniem na testy.

26 minut temu, Marek333 napisał:

Jeszcze  chodzi mi po głowie HoloAudio Red

Jak długo producent będzie aktualizował oprogramowanie? 

27 minut temu, Marek333 napisał:

Komputer wykluczam definitywnie

A ja wręcz przeciwnie. Tylko muszę zmobilizować się aby podejść do kolegi i poprosić o pomoc w złożeniu takiego kompa

Dziękuję Ci @piotrek7 za cenne sugestie.

@ASURA byłbyś tak miły i podzielił się jaki Ty masz transport lub co być doradzał z wyjściem I2S i Airplay lepiej grające niż ARIES S1
Dziękuję z góry,.

26 minut temu, piotrek7 napisał:

Dystrybutor chyba nie robi problemu z wypożyczeniem na testy.

W dzisiejszych czasach większość pożycza. Drugim aspektem jest jak sprzedawca rozwiązuje problem  w przypadku awarii sprzętu.. - to podejście jest najcenniejsze dla Klienta, jeśli chodzi o sprzedawców bo nabywając od różnych człowiek uczy się  jak podchodzą w czasie problemów. I tak się kształtuje rynek - zostają na rynku  Ci , którzy rozumieją  przez jaką perspektywę Klient postrzega sprzedawcę i jak kształtuje się opinia na rynku.

Edytowane przez Marek333

Airplay i całe Jabłuszka się moim zdaniem nie nadają do topowego grania. Tak jak wszedłem w to tak samo wyszedłem ze stratą a miało być tak super bo ProTools i takie tam korzenie ze studia nagrań

Nie mam W Esotericu K-01 wyjścia I2S w wyższym topowym Esotericu za to jest rozwiązanie zwane ES-Link5, możesz poczytać

Ukryta Zawartość

Do Ariesa Ci nie porównam ale możesz sobie porównać jak jest zrealizowana w K-01 elektronika i jaki to standard jakości, audiofilskiego powietrza tam nie ma

image.thumb.png.245cf0e78ad29e18a3b6effe8fb7924b.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I2S jest na hiendowym marketingowym topie ... ma być i basta.

A priori. A nie lepiej sprawdzić inne połączenie np. poczciwe AES/EBU? W wielu przypadkach gra lepiej, a przynajmniej inaczej i warto się przekonać samemu.

@Marek333 ... jesteś tu chyba gościem najbardziej podatnym na marketing, zarówno oficjalny jak i szeptany, a klocki zmieniasz szybciej niż strzela AK47 🙂 . Pamiętam ... Aries najlepsiejszy, nie będę zmieniał ... 😉 .

A analogową akustyke w pomieszczeniu wreszcie ogarnąłeś? Chyba taniej i na pewno lepiej wyjdzie niż co chwilę zmieniac klocki. Twojego króliczka nogi już nie bolą 😉 .

Ciekawe kiedy przestanie cię swędzić?

Pozdro

10 godzin temu, ASURA napisał:

audiofilskiego powietrza tam nie ma

Ukryta Zawartość

Porównanie do takiej lepszej malinki:

11914724.png

No comment. Obraz wart więcej niż 1000 słów. Ale ma I2S !!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

11 godzin temu, Marek333 napisał:

co być doradzał z wyjściem I2S i Airplay lepiej grające niż ARIES S1

Jeśli zastosujesz DDC lub izolację galwaniczna USB transporty nie różnią się "brzmieniem". Zostaw Ariesa, dokup DDC i po sprawie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

37 minut temu, Piopio napisał:

Jeśli zastosujesz DDC lub izolację galwaniczna USB transporty nie różnią się "brzmieniem". Zostaw Ariesa, dokup DDC i po sprawie. 

A po co ma zostawić Ariesa?

14 godzin temu, Marek333 napisał:

Co proponujecie ? 

A moze warto poczekac pare miesiecy na transport od LAiV?

image.png.e2956cab11133c9e1a1afe63da60c87a.png

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

58 minut temu, Piopio napisał:

Jak zwykle swoje na jedno kopyto.

A zauważyłeś Waść, że Aries nie ma tego superduper wyjścia I2S czyli nie spełnia wymagań? Chyba ci ta izolacja gałki oczne już tak zgalwanizowała, że bodźce do ciebie nie docierają 😂😂😂.

14 godzin temu, Marek333 napisał:

Co proponujecie ? 
Obecnie posiadam ARIES-a S1 AURALIC i chcę coś lepszego w okolicach 10-15.000 zł
Powinien  to być transport ale bez DAC-a (mam oddzielny DAC z którego jestem bardzo zadowolony /LAIV Harmony , nie chce powielać elektroniki)

Dobrze ale nie koniecznie  aby miał wyświetlacz i pilota albo możliwość doprogramowywania innego pilota tak jak ma  ARIES S1

MUSI mieć wyjście I2S 
Miłego wieczoru. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

od strony technicznej to malina z nakładką...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, Mikha'el napisał:

A po co ma zostawić Ariesa?

Żeby mieć transport. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

16 godzin temu, Marek333 napisał:

DAC z którego jestem bardzo zadowolony /LAIV Harmony , nie chce powielać elektroniki)

To może zamiast zmieniać transport dokup ddc od laiv ? Sprawdź czy będzie lepiej wtedy się nie ograniczysz co do transportu już 

15 godzin temu, Marek333 napisał:

Jeszcze  chodzi mi po głowie HoloAudio Red ale wolałbym z Airplay

To malina z nakładka równie dobrze możesz sobie sam złożyć malinę na jakimś dobrym zasilaniu pewnie by wyszło lepiej 

14 godzin temu, ASURA napisał:

Airplay i całe Jabłuszka się moim zdaniem nie nadają do topowego grania. Tak jak wszedłem w to tak samo wyszedłem ze stratą a miało być tak super bo ProTools i takie tam korzenie ze studia nagrań

Nie mam W Esotericu K-01 wyjścia I2S w wyższym topowym Esotericu za to jest rozwiązanie zwane ES-Link5, możesz poczytać

Ukryta Zawartość

Dzięki za info. Ja normalnie nie używam Air Play do muzyki prawie zupełnie (bo wiadomo że kompresaj AirPlay2 i jakość słaba)  ale potrzebny mi AirPlay w streamerze   do obsługi programu REW i czasami do video z laptopa z youtuba by odsłuchać na kolumnach dla wygody .

Używam do muzyki aby szło bezstratnie głównie aplikacji JPLAY (idzie po uPnP) do Tidala i Qobuza,  + też Tidal connect z apki TIDALa
Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek333
1 godzinę temu, Piopio napisał:

Żeby mieć transport. 

Z wyjsciem I2S?

37 minut temu, pmcomp napisał:

Z wyjsciem I2S?

USB -> DDC -> I2S jeśli nie zrozumiałeś ...

AirLens.

Znajomy po przetestowaniu kilku,może więcej strumieniowców typu Luminy,Rose,Auraliki,

już kupił tego PS Audio.

Ja słucham (wypożyczyłem z Audio Systemu),ale wygląda na to,że oddam czarnego i zamówię w kolorze srebrnym,

co by mi pasował do Esoterica. 🙂

Gra to moim zdaniem znakomicie,brak USB może być dla niektórych minusem,

izolacja galwaniczna plusem. 🙂

3 minuty temu, Marek333 napisał:

Bardzo dobry wiem, ale Nie ma I2S a musi być - tak chcę.
A jakieś zdania o Rose  RS 130 ?

Silent Angel Munich MU ...i masz I2S

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 minuty temu, Marek333 napisał:

jakieś zdania o Rose  RS 130 ?

A nie byloby lepiej, gdybys sam sie przekonał z Twoja elektroniką i warunkach akustycznych?

Tophifi ma w ofercie, pożycz i zobacz jak to się sprawdzi u Ciebie.  😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

15 minut temu, Marek333 napisał:

Rose ...to wyjątkowy szajs...słowa mojego znajomego po 2 latach użytkowania....sprzedał.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

Rose ...to wyjątkowy szajs...słowa mojego znajomego po 2 latach użytkowania....sprzedał.

A który model ?

Zresztą, być może z tym co towarzyszyło u kolegi wypadł słabo, a z inną elektroniką itp.. może wyjść zupełnie co innego.

Mnie akurat kompletnie nie przekonuje wygląd tych urządzeń. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Godzinę temu, Piopio napisał:

USB -> DDC -> I2S jeśli nie zrozumiałeś ...

Czyli wyjscie drukarkowe. Jak widać.

🙂 

28 minut temu, Marek333 napisał:

@Piopio … czy juz zrozumiales?

😉 .

13 minut temu, tomek7776 napisał:

Ale jak pieknie wyglada … z telewizorem jest 😜.

Edytowane przez pmcomp

33 minuty temu, Marek333 napisał:

Air Lens ma I2S.

40 minut temu, Marek333 napisał:

A to nie jest chciejstwo na miare … chce aby mialo PCM 32/1536 i DSD1024?

Tylko po co?

Nie gra łącze tylko … system z dwoch klocków połaczonych ze sobą.

6 minut temu, Bartollini napisał:

Air Lens ma I2S.

Ukryta Zawartość

Za to nie ma wielu innych wyjść i wejść.

Ale ma za to … niezaekranowany PSU za 1 USD 🙂 :

image.thumb.jpeg.e19c0e5075c144a8fbc98b91a75e3a26.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

9 minut temu, Bartollini napisał:

Air Lens ma I2S.

Przepraszam. Słusznie, masz rację , pamiętałem że AirLens czegoś nie ma co potrzebuję. Ma faktycznie 2iS ale nie ma AirPlay , przypomniałem sobie teraz czego brak

A AirPlay chociaż jak wyżej pisałem nie używam do Tidala i Qobuza ale używam do pomiarów prog REW + odtwarzania z YouTube  -   dla tych powodów   musi być. Możliwe że zostanę przy obecnie posiadanym Auralic ARIES S1 bo z tego co widzę może być ciężko go pokonać w kwocie do około 15 tyś. Aries ma bardzo fajną funkcję - tego programowania pilota - dla mnie ta zaleta jest też bardzo cenna. Człowiek szuka czasami gruszek na wierzbie wiem  he he 😉  ale to nie boli ... wiedzieć więcej....

Edytowane przez Marek333
  • Pokaż nowe odpowiedzi