Skocz do zawartości
IGNORED

HI END został dla wytrwałych doceniających dźwięk i jakość

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, ASURA napisał:

Przykładowo w moim Esotericu za pierdylion są aż 4 osobne sekcje zasilające i jest to na prawdę  zrobione po bożemu a mimo to dalej jak pod listwę zasilajaca włożę starego Humanizatora to zaczyna to grać MUZYKĘ a nie jak w wystawianych Esotericach na pokazach dźwięki.

Pod moją listwę przerobiłem ok 10 gatunków cienkich deseczek drewna . Wielu może się to wydawać  fanaberią , tylko trzeba sobie zdać sprawę z tego , że jak system jest transparentny , poszukiwania zahaczają właśnie o takie dodatki , które przynoszą efekt dodatni .Jedynie bezpieczników nie próbowałem ponieważ uważam że z logicznego punktu widzenia nie powinny wnieść poprawy.

Edytowane przez krzystekov
23 minuty temu, ASURA napisał:

Przykładowo w moim Esotericu za pierdylion

Myślałeś, że jak napiszesz "Esoteric" to to coś zmieni? Źle trafiłeś, nazwy hiendowych firm nie robią na mnie najmniejszego wrażenia ... 

To niestety tylko źle świadczy o Esoteticu ...

1 minutę temu, szpakowski napisał:

Myślałeś, że jak napiszesz "Esoteric" to to coś zmieni? Źle trafiłeś, nazwy hiendowych firm nie robią na mnie najmniejszego wrażenia ... 

To niestety tylko źle świadczy o Esoteticu ...

Przepraszam że piszę o Esotericu a o czym mam pisać o Chario?

Chario też lepiej zagra nawet tylko na starym Humanizatorze

Tu też masz przykład gdzie bez QRS-a by tak dobrze nie zagrało a setem jest...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kondo Ci też nie pasuje?

Tu recka @sly30

poczytaj mi mamo...

Po6latach.thumb.png.97a749f7ac834c0448e70fe4a43bd3b1.png

No i tamta konkurencja? jak weszła tak zeszła i jej nie widać...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 minut temu, ASURA napisał:

Przepraszam że piszę o Esotericu a o czym mam pisać o Chario?

O zabolało ... i chciałeś się odgryźć? 

Możesz sobie zaklinać rzeczywistość ale jeżeli nawet (w co nie wierzę, bo to absurd) Twoja podstawka wpływa na brzmienie systemu to tylko świadczy to źle o systemie ... 

4 minuty temu, szpakowski napisał:

O zabolało ... i chciałeś się odgryźć? 

Możesz sobie zaklinać rzeczywistość ale jeżeli nawet (w co nie wierzę, bo to absurd) Twoja podstawka wpływa na brzmienie systemu to tylko świadczy to źle o systemie ... 

Ona wpływa na większość systemów bo większość systemów ma nie  do końca ogarniętą sekcję zasilania i o tym piszę

p.s. co ma zaboleć jak Esoteric ma jeden z najlepszych odtwarzacz CD/SACD gdzie Philipsom do niego?

9 minut temu, ASURA napisał:

Ona wpływa na większość systemów bo większość systemów ma nie  do końca ogarniętą sekcję zasilania i o tym piszę

Czyli większość systemów ma skopane zasilanie ...

10 minut temu, ASURA napisał:

p.s. co ma zaboleć jak Esoteric ma jeden z najlepszych odtwarzacz CD/SACD gdzie Philipsom do niego?

Jeżeli Esoteric ma jeden z najlepszych odtarzaczy to tylko bardzo źle świadczy o konkurencji ... 

Ps. Z Philips'a to tylko agd posiadam ...

57 minut temu, krzystekov napisał:

Pod moją listwę przerobiłem ok 10 gatunków cienkich deseczek drewna . Wielu może się to wydawać  fanaberią , tylko trzeba sobie zdać sprawę z tego , że jak system jest transparentny , poszukiwania zahaczają właśnie o takie dodatki , które przynoszą efekt dodatni

Odsprzęganie drgań i redukcja wpływu drgań na elektronikę i kable to temat rzeka!

Ilu melomanów-audiofilów  ma np. amortyzowane płytki z elektroniką w środku ich urządzeń?

Każde drgania to modulacja dźwięku przetwarzanego przez elektronikę i kable, nie na darmo robiłem specjalny duży 600 kilowy regał na sprzęt audio  a na dodatek ekstra platformy pod sprzęt i każdy "Tweak" był zauważany dźwiękowo in plus

6 minut temu, szpakowski napisał:

Ps. Z Philips'a to tylko agd posiadam ...

dobry wybór poza całą resztą...

O której się nie chwalisz

12 minut temu, ASURA napisał:

Esoteric to topowa firma , - zgoda .Miałem przyjemność słuchania u kolegi , co prawda nie nowy tylko używany .Czuć tą jakość , a pod uwagę biorę szczególnie sacd . Pare sprzętów przerzuciłem i co ciekawe , najbardziej urzekł mnie NAD M5 . To w zasadzie jest klasa niższa hi-end biorąc pod uwagę cenę , ma skromny tor odczytu , no ale ludzie ten dźwięk ! . To jest mój dźwięk , z klasą z polotem a jednocześnie jedwabisty pełny wirtuozerii . Tak to jest , każdy jeśli znajdzie swojego Graala , doznania sięgają zenitu.

Teraz, krzystekov napisał:

Esoteric to topowa firma , - zgoda .Miałem przyjemność słuchania u kolegi , co prawda nie nowy tylko używany .Czuć tą jakość , a pod uwagę biorę szczególnie sacd . Pare sprzętów przerzuciłem i co ciekawe , najbardziej urzekł mnie NAD M5 . To w zasadzie jest klasa niższa hi-end biorąc pod uwagę cenę , ma skromny tor odczytu , no ale ludzie ten dźwięk ! . To jest mój dźwięk , z klasą z polotem a jednocześnie jedwabisty pełny wirtuozerii . Tak to jest , każdy jeśli znajdzie swojego Graala , doznania sięgają zenitu.

CEC-a posłuchaj zamiast się ślinić na NAD-a

4 minuty temu, ASURA napisał:

CEC-a posłuchaj zamiast się ślinić na NAD-a

To już nie esoteric tylko cec

Żeby nie było, do pewnego poziomu Taki Philips w np. w Nagrze CDC czy Sony w dap r-10, czy Technics w SLP-1200 to bardzo fajne granie ale da rady lepiej

1 minutę temu, krzystekov napisał:

To już nie esoteric tylko cec

Paskowe CEC-e te topowe są bardzo dobre do klasyki, na prawdę bym zgrzeszył jak bym na nie "pluł"...

Poza tym NAD to kiedyś był dobry brand...

23 minuty temu, szpakowski napisał:
37 minut temu, ASURA napisał:

Czyli większość systemów ma skopane zasilanie ...

Czego nie rozumiesz, nie rozumiesz słowa skopane? mam Ci kolejny raz napisać?

6 minut temu, ASURA napisał:

Żeby nie było, do pewnego poziomu Taki Philips w np. w Nagrze CDC czy Sony w dap r-10, czy Technics w SLP-1200 to bardzo fajne granie ale da rady lepiej

Paskowe CEC-e te topowe są bardzo dobre do klasyki, na prawdę bym zgrzeszył jak bym na nie "pluł"...

Poza tym NAD to kiedyś był dobry brand...

Jakiegoś szału nie ma odnośnie CEC , widać względy oszczędnościowe , poznaje je szczególnie po gniazdach , jak jest żelastwo to out.

1 minutę temu, krzystekov napisał:

Jakiegoś szału nie ma odnośnie CEC , widać względy oszczędnościowe , poznaje je szczególnie po gniazdach , jak jest żelastwo to out.

Wymiana samych gniazd u różnych producentów to dobry pomysł jak reszta jest bardzo dobrze zrobiona

NAD ma to głęboko tam, kiedyś myślałem że się popłaczę bo nie mogłem do NAD-a znaleźć lepszych niż Neutrika gniazd DIN, Canon był już nie do zdobycia

32 minuty temu, ASURA napisał:

Czego nie rozumiesz, nie rozumiesz słowa skopane? mam Ci kolejny raz napisać?

Rozumiem słowo skopane. To Ty nie rozumiesz, że podstawka pod listwę nie jest w stanie naprawić błędów w zasilaniu tych urządzeń. 

31 minut temu, ASURA napisał:

Wymiana samych gniazd u różnych producentów to dobry pomysł jak reszta jest bardzo dobrze zrobiona

NAD ma to głęboko tam, kiedyś myślałem że się popłaczę bo nie mogłem do NAD-a znaleźć lepszych niż Neutrika gniazd DIN, Canon był już nie do zdobycia

Akurat pry m5 gniazda są bardzo dobrej klasy włącznie z zasilającym, gniazda DIN być może są wyjątkiem, ale  i tak nie używam.

16 minut temu, szpakowski napisał:

Rozumiem słowo skopane. To Ty nie rozumiesz, że podstawka pod listwę nie jest w stanie naprawić błędów w zasilaniu tych urządzeń. 

Podstawka pod listwę nie ma związku ze złym zasilaniem.Jest korektą procesu o którym nawet naukowcy nie wiedzą , ale istnieje, może pole magnetyczne , może mikrodrgania,niemniej taka sytuacja występuje ale jeszcze raz muszę podkreślić - przy dobrze skonfigurowanym , transparentnym przejrzystym systemie

To zapewne nie sa zadne bledy , bez przesady .Nadal przeciez przeplyw pradu chyba skrywa jakies tajemnice przed nami stad rozne rozwiazania poprawiajace lub degradujace dzwiek.

14 minut temu, marynarz80 napisał:

To zapewne nie sa zadne bledy , bez przesady .Nadal przeciez przeplyw pradu chyba skrywa jakies tajemnice przed nami stad rozne rozwiazania poprawiajace lub degradujace dzwiek.

Dokładnie , zaawansowani to wiedzą i czasami 1 % potrafi osiągnąć dodatnie spektrum.Jest dużo niewiadomych .Swoją drogą w biologii , jeśli niewielki procent genów sprawia że człowiek różni się od małpy , dlaczego w audio ma tak nie być ?

Edytowane przez krzystekov
2 godziny temu, szpakowski napisał:

No popatrz

Ukryta Zawartość

GonikizQRS.thumb.jpg.187efd139348c231ef32ca026c5b73f2.jpg

A to to co jak nie naprawa błędów w projekcie zasilania?

ale pewnie chciałbyś naprawić jednym QRS-em wszystko ale takie rzeczy to tylko w Erze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kto powie,co tu jest nie tak:

Coś ten link nie zadziałał, przynajmniej z Tapatalka. Nici z zabawy...

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, msankowski napisał:
W dniu 18.05.2025 o 19:29, Pseudodrummer napisał:
kto powie,co tu jest nie tak:

Coś ten link nie zadziałał, przynajmniej z Tapatalka. Nici z zabawy...

u mnie działa.

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

46 minut temu, ASURA napisał:

A to to co jak nie naprawa błędów w projekcie zasilania?

Nie, no gratulacje ... 🙃

46 minut temu, ASURA napisał:

ale pewnie chciałbyś naprawić jednym QRS-em wszystko ale takie rzeczy to tylko w Erze

To poproszę wystrugaj mi ze dwa ... albo może cztery ...

Edytowane przez szpakowski

Wszytko dobrze , mozna poprawiac Esoterica ale dlatego  mnie on nie interesuje ...Ja zmieniam lampy i tu jest o wiele wiekszy postep.Glebiej ingerowac w AN czy ARC nie zamierzam bo lubie to co mi podaja.Gdyby nie rozsadek moglbym sluchac calymi godzinami a  sa to sprzety ze sredniej raczej oferty.Na dzis jest calkiem ok 

5 godzin temu, ASURA napisał:

Odsprzęganie drgań i redukcja wpływu drgań na elektronikę i kable to temat rzeka

Tak, można lać wodę zawsze i bez konca! Naiwnych, którzy w to uwierzą jak widać ciągle nie brakuje.

Gramofony - tak, to oczywiste.

Reszta elektroniki domowego audio - musi być wybitnie ułomnie skonstruowana by być na to wrażliwa.

Edytowane przez iro III
  • Pokaż nowe odpowiedzi