Skocz do zawartości
IGNORED

Ankieta - Zjawisko audiofilizmu w Polsce

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vasa

(Konto usunięte)

Pozdrawiam.

Zabrakło mi w ankiecie kilku pytań określających stadium choroby. Warto zapytać o stosunek do kabli, ugrade'u sprzętu fabrycznego, DIY itd.

Z danych ankiety można będzie wyczytać, że audiofil to biały meżczyzna w wieku 34,5 lat, często żonaty, o wykształceniu prawie wyższym i dochodach 4311zł/miesięczne. Posiada ok 200płyt i ma inne zainteresowania.

W moim przypadku nie zgadza się kompletnie, wobec czego Lukar mnie wywali :(

A tak będzie wyglądało wręczenie symbolicznej nagrody dla wylosowanego uczestnika ankiety...

[obrazekLUKASZ-291445_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pani Patrycjo zerknąłem pobieżnie na pani ankietę i wydaje mi się że zawiera ona par błędów.

1 Jeżeli budujemy pytania "otwarte"to nie mozna uzyc zwrotu "żadne z powyższych" lecz "inne"Jeżeli miało to być pytanie "zamknięte" należałoby wymienić więcej opcji możliwych odpowiedzi i również zrezygnować z odpowiedzi :żadne z pow".

2 Błędem podstawowym jest umieszczenie dwóch odpowiedzi w jednym zdaniu np.pyt 3 pkt 2 i 3

3 Pytanie 4 jest sugerujące ,a co jeżeli ktoś nie uważa sie za audiofila?

Tyle zdązyłem pobieżnie przejrzeć .Proszę moje uwagi potraktować jako życzliwe.Swoją drogą promotor powinien pani ponóc skonstruować narzędzie.

pozdr.Wiech

Te ankiety z punktu widzenia studenta sa okropne :) Wykształcenie?? Obecnie srednie wkrotce przy sprzyjajacych warunkach wyzsze. Rodzaj ukonczonej uczelni?? Jak wczesniej.. Obecnie zadna wkrotce techniczna... Co mam wybrac?? Dochody?? kieszonkowe + swieta i urodziny :) Ale przynajmniej wiem co zaznaczyc w wykonywanym zawodzie: student :)

A ja nie wypełnię i nie napiszę "dlaczego".

Co niektórzy mogą tę moją postawę trafnie sobie zinterpretować (co nie jest trudne) i taka też jest prawda.

* * *

Żeby nie było, że jestem nieużyteczny, dla ciekawskich:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam Wszystkich :-) :-)

Patka=Patrycja=autorka ankiety ;-)

Przede wszystkim chciałabym bardzo podziękować Lukarowi za umieszczenie mojej skromnej ;-) ankiety na Forum, a Wam wszystkim za niesamowicie aktywne jej wypełnianie - w tej chwili mam już 152 ankiety!! ;-)) Jesteście naprawdę wspaniali ;-)) Dziękuję za słowa dodające otuchy w pisaniu pracy magisterskiej, jak również za uwagi krytyczne dotyczące samej ankiety. Jak najbardziej są mile widziane;-).

Sama jestem ciekawa jakie będą wyniki. Postaram się jak najlepiej je opracować i Wam przedstawić.

Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam :-)

Patka

ps. uff, udało mi się skończyć wpis pomiędzy jednym, a drugim wołaniem mojego dziecka, które ma dzisiaj ewidentne problemy z zasypianiem ;-)) "Papamek" coś o tym wie..

Patka, Papamek

Pomimo, że okres dla mnie ciężki, z przyjemnością wypełnie ankietę. Pewnie będę jednym z bardziej "ekstremalnych" przypadków, ale dzięki temu Twoja praca być może będzie ciekawsza.

Macie przewspaniałego Klonika, jest taki słodki. A jak mówi "wujek Hienka", to już po prostu wymiękam.

Właśnie wróciłem z "białego marszu". Nigdy w życiu na żywo nie widziałem tyle ludzi. W liczącym 230 tys Radomiu na marszu było około 30-40 tys ludzi. Większość niosła świeczki, większość szła w skupieniu nucąc pieśni...

Marsz został spontanicznie i błyskawicznie zorganizowany przez młodzież.

W tym samym czasie kilka tysięcy ludzi obok mojego domu, na ulicy Jana Pawła, paliła świeczki ku pamięci Ojca Świętego. Ojciec Święty, Papież, Jego Świątobliwość, a gdy się uśmiechał lub żartował "Lolek".

Przepraszam za off topic, po prostu to, co się obecnie dzieje ma chyba ogromny wpływ na większość z nas.

Poszło.

Lukar, sorry, nie zrozumiałem intencji. Jestem komputerowym samoukiem, choć jeszcze niedawno byłem komputerowym analfabetą, i może dlatego wnerwia mnie wszystko czego obsługa jest nieintuicyjna.

Patka, ankieta jest zbyt uproszczona, wyniki mogą sugerować że audiofile to jacyś dziwacy, a tymczasem to po prostu hobbyści. Może trzeba było zamieścić wątek o tym, co powinna taka ankieta zawierać?

Życzę powodzenia.

Witaj Hienko :-)

...smutek wielki... dla większości z nas i jeszcze długo w nas pozostanie.

"Klonik" ;-) patrząc na nas, jak w zamyśleniu oglądamy programy poświęcone Papieżowi zawsze przytula się i mówi - nie martwcie się; Papież jest z aniołkami; będzie nowy Papież i będzie żył.. dzieci są rozbrajające ;-)

ale to już zupełnie inny wątek ;-))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.