Skocz do zawartości
IGNORED

powitanie

zdezintegrowany_3PO

Rekomendowane odpowiedzi

.... no i wreszcie się odważyłem...

po kilku miesiacach nieustającego czytania postanowiłem się zalogować i wreszcie wyjść z ukrycia :)

... no coż ... od wielu lat walczę z chorobą zwaną przez wielu audiofilizmem ... wszelkie próby terapii ... w tym autosugestie znajomych i rodziny.... prośby ... groźby nie pomagają ....

Dla społeczeństwa jestem już stracony... ale od jakiegoś czasu wiem, że nie jestem sam ... czyż nie?

zdezintegrowany 3PO

https://www.audiostereo.pl/topic/17664-powitanie/
  • 5 lat później...

Witam serdecznie. Od blisko dwóch lat jestem stałym czytelnikiem tego forum i w końcu zdecydowałem się do Was dołączyć. Właśnie opierając się na opiniach z tego forum kupiłem ponad rok temu PianoCrafta E410. Oczywiście od razu zacząłem coś z moim mini kombinować znowu opierając się na opiniach uczestników tego forum. Kable wymieniałem kilkakrotnie i dopiero dźwięk z zestawu połączonego podstawowym interkonektem Audioquesta i głośnikowymi Real Cable P264 mnie usatysfakcjonował. Największą jednak poprawę jakości dźwięku usłyszałem, gdy pod moje ustawione wówczas na stoliku głośniki podkleiłem samoprzylepne stopki dystansowe z materiału tłumiącego drgania (nowe Piano ma już firmowo takie „stopki”). Potem przyszła pora na poszukiwanie innych kolumn bo moje Piano stanęło w pokoju 25m2, chyba trochę zbyt dużym dla firmowych. Aktualnie mój system to PianoCraft E410 + B&W 685, okablowanie Chorda (CrimsonPlus i Carnival Silverscreen) i standy własnej produkcji.

Pewnie pod wpływem tego co czytam na tym forum dalej mam zamiar eksperymentować i stanąłem przed dylematem czy dalej inwestować w Piano (np. DAC, komputer i pliki FLAC), czy pozostawić kolumny i rozejrzeć się za pełnowymiarowym systemem. Na moje szczęście stare Piano jest dużo bardziej elastyczne (łatwiejsze do modyfikacji) niż nowe więc jest co najmniej kilka rozwiązań. W każdym razie wasze opinie są mile widziane bo w Toruniu jest tylko jeden profesjonalny sklep ze sprzętem Hi-Fi (nie liczę marketów typu „nie dla…”), ale pewnie z powodu wielkości miasta, a co za tym idzie ograniczonej ilości odbiorców, o niezbyt szerokim asortymencie i nie wszystkiego da się posłuchać przed zakupem.

https://www.audiostereo.pl/topic/17664-powitanie/#findComment-2018757
  • 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.