Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jestem świeży w temacie klubu cyrusa

ale nie do końca, bo sprzęt jest mi nieźle znany, a że

kolega fotoarkady zdradził cyrusa na rzecz naima, nie wiem czy mogę takie sekrety zdradzać ;-)

no i trafił mi się jego komplet ósemek

to ile wpisowe do klubu?

pzdr

• 1 miesiąc później...

Zamierzam wymienic kondensatory w moim Cyrusie Two.Zajrzałem do srodka i okazało sie ze siedza tam dwie Elny Black 10000 50V.Gdzie mozna takie kupic i czy jeszcze je produkują?Sprzet ma ok 20 lat,wiec wątpie ale w takim razie czy zastosowanie innych dobrej jakosci nie zmieni charakteru dzwieku???(dzwiek mi odpowaida w 100 procentach)Szukalem takowych i innych w sklepach internetowych ale tam nic nie ma a przynajmniej nic audiofilskiego.Z gory dzieki za odpowiedzi!!!

I tu jest problem.Zaden polski sklep internetowy nie ma typowo audiofilskich kond Elny czy Rubycona(a przynajmniej o takich parametrach,ktorych szukam) a na allegro "sprzedawcy" poupadali na łeb z cenami.Qrde a myslałem,ze dzisiaj poprzez neta kupi sie wszystko...

• 1 miesiąc później...

zrezygnowałem z wymiany kondensatorów.Odkurzyłem go tylko i przesmarowałem potencjometry.Dam tylko gniazda na tylnej sciance do pozłocenia i to bedzie wszystko.Porównywałem ostatnio go innych wzmaków(nawet do lampowcow)i powiem jedno:długo u mnie zostanie.Tak na marginesie,chciałbym posłuchac jak gra Batlab Epoca(niezłe opinie slyszałem)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja dzisiaj znowu odpaliłem cyrusa one. Ten wzmacniacz ma magię. To, czego w nim nie słychać wychodzi nagraniom na dobre ::) Co wiecie o cyrusie 8? Czy cyrus 8vs2 będzie posiadał tą samą magię?

Piotr_1, 28 Kwi 2008, 23:12

>Ja dzisiaj znowu odpaliłem cyrusa one. Ten wzmacniacz ma magię. To, czego w nim nie słychać

>wychodzi nagraniom na dobre ::) Co wiecie o cyrusie 8? Czy cyrus 8vs2 będzie posiadał tą samą magię?

znam cyrusa II i 8. Oba bardzo dobre, ale II-jka miała większą 'magię'.

Jedynki nie znam

A jak dokładniej gra cyrus ósemka? Lansuje którąś część pasma lub osłabia? Czy przy cichym słuchaniu nie ma ubytków? Jaką posiada stereofonię i szybkość? Czy można go do czegoś porównać?

• 2 tygodnie później...

Ja własnie zdobyłem nowy systemik: Cyrus Quattro i Cyrus Power 6. Ktos moze ma jakies informacje na temat Quattro?. Jak narazie porónywałem wyjscie słuchawkowe od quattro z head boxem se i little dot mkIII spiete ixos ixotica na beyer 990pro i róznice sa ale raczej niewielkie; biorąc pod uwage koszt takiego head boxa(800zł) little dot (ok 1000) oraz kabelka ixos (1800zł). Natomiast po wstepnych odłuchach porównawczych wzgledem lampowego Advance Acoustic mcd203II(chce chyba sprzedac /PW/) ten Quattro brzmi nieco lepiej, choc to były krótkie odsłuchy.

Prosze o opinie na temat Power 6 albo Quatrro

Tak wiec okazuje sie ze Cyrus quattro to bardzo fajne w obsłudze(leciutko chodzace przyciski, bardzo sprawny pilot i cicha szuflada) i bardzo dobrze brzmiace combo.

w małym pudełku mamy cd i preamp i...swietny wzmacniacz słuchawkowy!.

Oryginalna cena wynosiła 900funtów czy 700(gdzies znalazłem). U nas byłoby to pewnie 5-6 tys. No i pisano o nim jako alternatywie do linn classic tyle ze bez fm, za które trzeba dopłacic 200Ł i koncówki mocy, która tez trzeba dokupic. Mysle ze 1000zł które za nie dałem to naprawde okazjonaln acena

• 3 tygodnie później...

Witam, od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem Cyrusa Two. Wzmacniacz jest w super stanie :), widać po śrubkach imbusowych, że nigdy jeszcze nie był otwierany. Teraz coś o dźwięku: wielka moc i dynamika i kontrola dźwięku, bardzo dobra stereofonia. Aż się zdziwiłem, że takie maleństwo może być takie mocne. Ani razu nie słuchałem na volume powyżej godziny 10, bo juz jest o wiele za głośno i sąsiedzi mogą narzekać :). Kolejne co mi sie od razu narzuciło to bardzo mocny bas. Ogólnie na razie w ogólne nie myślę o PSX, bo tej mocy co jest teraz jest i tak dla mnie za dużo. Na koniec o obudowie: robi wrażenie mega solidnej, cały dół to chyba odlew żeliwny z logo Mission Cyrus, ogólnie wiekszość elementów jest metalowa. Ktoś sie przyłożył do konstrukcji tego cacuszka. Jak chcecie to mogę porobić parę zdjęć i wrzucić wieczorem, ale tylko z zewnątrz, ponieważ szkoda mi go otwierać :).

A oto i mój Cyrusik Two :). Najlepszy wzmaczniacz jaki kiedykolwiek miałem, można go słuchać i słuchać :). W końcu mój skromny system ma charakter. Mam jeszcze Sony TA-F530ES, lecz nie ma on startu do Cyrusa mimo, że jest 3x większy i cięższy, nie ilość a jakość:)

post-4924-100002130 1212170276_thumb.jpg

post-4924-100002131 1212170276_thumb.jpg

post-4924-100002132 1212170276_thumb.jpg

Słucham głównie Rock-a, przebojów z lat 80 i 90 oraz elektronikę. Od rana słucham na nim płyty z tego zakresu i ani razu mnie nie zawiódł, wręcz przeciwnie. Jeden z moich najlepszych zakupów:).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.