Skocz do zawartości
IGNORED

Co po Bel Canto ?

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth

Cat JL2 + Audio Aero Capitole + Avalon.

Weż sobie urlop, odłącz internet, spokojnie usiądz...

Swoją drogą jak w tak młodym wieku (szacunek!) dochodzisz systemu o takiej klasie to co będzie za kilka lat?:)

naprawde czy ktos moze opisac jakie to cudowne cechy ma Audio Aero Capitol, przeciez to nie pasuje do Avalonow, trzeba cos bardziej przejrzystego jak Spectral, Wadia 861se (ktora ma rozne ustawienia filtra) czy Boulder 1012 Dac Pre.

Sluchalem Audio Aero Capitol 3 razy i nie jest to poziom wadii pod zadnym wzgledem (ale to moje zdanie, rozumiem ze dazenie do lampowosci dla niektorych jest bardzo silne), Wydaje mi sie, ze 1 lampa w torze dla Avalonow to jest maksimum, szkoda rezygnowac z ich najlepszych cech...

Elbroth

Jeśli mówimy o macho końcówce mocy nie możesz ominąć SIM AUDIO. Jeśli jesteś zainteresowany możemy się kiedyś umówić to posłuchasz mojego maleństwa. Wiesz ja przerabiałem wszystko co mogłem Plinius, Krell, Bryston, Bel Canto, Pass, VAC, AR. Mój Sim zjada je na śniadanie. Jakby co kontakt w "o mnie"

Elberoth może zaproś do siebie na odsłuch kogoś z polskich producentów .Ja typuje Nuda Veritas ,ponieważ wiele sprzetów za oceanu i europy ,które miałem okazję słuchać i porównać ,nie zbliżyły się jakością dźwięku do ich monobloków a napewno przewyższały je ceną.Pozdrawiam www.nudaveritas.beep.pl/a_mb3.htm

najlepsze polskie monobloki robi moj kolega, firma CTA, monobloki hybrydowe z lampka na wejsciu, wysokopradowe 100W w klasie A napedzaja swietnie jego Thiele CS7 znacznie trudniejsze od Avalonow. Jak Elberoth bylbys zainteresowany to moge Ci wyslac jego nr tel. na priva...

Elberoth to zawodowiec. Coś czuję, że zanim założył ten wątek, to już znał swojego faworyta ;) I pewnie będzie to kolejna czerwona płachta dla zazdrośników ;)

Ciekawe, jak polskie konstrukcje wyszłyby z pojedynków z najwyższą ligą światową na referencyjnych kolumnach? Padły propozycje NudaVeritas, AncientAudio i moja SoundArtu.

Intrygujące z drugiej strony jest to, że niektórzy wchodzą już tak wysoko, że nie mają możliwości odsłuchania urządzeń w kraju... Czy w przypadku hi-endu nie trzeba już odsłuchiwać systemów w swoim pomieszczeniu? To oczywiście refleksja w formie pytania retorycznego.

• Redaktorzy

SoundArt Louis to mocna sztuka. Teraz u mnie wywija elektrostatami - co prawda małymi, bo pokój mały. Chętnie posłuchałbym go jeszcze ze sparowanym przedwzmacniaczem, niestety, firma z powodu nawału innych zamówień nie skończyła jak dotąd produkcyjnej wersji swojego pre, o nazwie Ella. Ponieważ zaś końcówka ma tylko zbalansowane wejście, z rzeczy dostępnych w Polsce (mam na myśli lampowe preampy) można by tu zastosować BAT-a, i nie wiem co jeszcze.

te Atma Sphere musza byc zajebiste do Avalonow, wlasnie o to chodzi by nie bylo transformatora pomiedzy szybkimi glosnikami ceramicznymi a lampa ! Tylko te generowane cieplo jest ogromne ;(

Jeff Rowland 302 bylby lepszy w kwestii ciepla, a do niego jako DAC-KSL Kondo + preamp Audio Note M7 lub tansza wersja PreKit Signature lub wersje sasiednie do M7...

Re: Americano, 8 Cze 2005, 15:09

co do Atma Sphere - nie zapominajmy, że z OTL-i audiofile w Europie mają...

Graafa :)

ceny zaczynają się chyba na poziomie mieszczącym się w budżecie Elberotha - w Niemczech od ok. 4500 Euro za GM-20 przez ok. 6500 za GM-100 po ok. 14 500 za GM-200, czyli ten ostatni też poniżej 100 kzł :)

Trudno mi wyobrazić sobie coś bardziej dopasowanego do Avalonów jeśli chodzi o wizualny styl, bo o dźwięku trudno mi coś powiedzieć - takiej kombinacji nie słyszałem i pewnie długo nie usłyszę :(

Także...

Drogi Elberoth - polecam Twojej uwadze Graafa. Myślę, że pomijając go popełniłbyś błąd. No a wybierając - nie musiałbyś sprowadzać miesiącami sprzętu z USA :)

pozdr.

graaf

ps.

UWAGA - autoreklama ;)

pps.

dystrybutor Graafa w Niemczech to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mokrzycki

dzieki temu watkowi i kilku innym wszyscy Cie lepiej poznali takze ja nie skomentuje tego:"ludzi takich jak elektro niestety nie mozna brac powaznie", mysle ze kazdy wyciagnie sobie wnioski sam i kto sie wycofal rakiem czy tez zadnimi lapkami tez chyba jest jasne....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ja popieram Robtango i obstawiam klocki Nuda Veritas. Porównania czyniłem tylko ich integry WI-3 i WI-4 do paru renomowanych sprzętów kilkakrotnie droższych,w paru systemach i szkoda słów, markowe klocki budzą uśmiech politowania. Co się tyczy wysokiego hi-endu to znam tylko cudze opinie, że monobloki Nuda Veritas MB-3 to dla konkurentów takie K2 zimą.

z tym Tact + MIT to bylo na powaznie, wystarczy tylko dobry transport CD aby miec system do odsluchu. To ze nie porywalo to dzwiekiem na Utopiach to chyba dlatego, ze chlopaki ktore skladali ten system maja mniejsze pojecie o skladaniu systemu jak ja o chinskim balecie

Drogi Elberoth,

chyba tylko wrodzona skromność spowodowała, że nie uczyniłem CI tej rekomendacji od razu

Elberoth - oczywiście Graaf

po "Bel Canto" może być tylko "Gruppo Ricerche Audio Alta Fedelta", przecież to się samo narzuca :)

pozdr.

graaf

cles - trzymam cie za slowo. jak skoncze budowe pokoju odsluchowego, z przyjemnoscia cie zaprosze z twoim malenstwem !

Papamek - niczego nie wykluczam. Chetnie poslucham, pod warunkiem jednak ze Sylwester przywiezie mi to monstrum sam do domu :-) Jak bedziesz mial ochote posluchac, to oczywiscie tez zapraszam.

americano - TacTa (aka sucholec) sluchalem wielokrotnie i nie jest to moj "cup of tea".

BTW - rozmawialem tez dzisiaj z J. Waszczyszynem z Ancient Audio (w innej sprawie) i sam zaproponowal wypozyczenie na tydzien-dwa swojego zestawu LG + najnowsze Grand Mono.

Robi sie interesujaco :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mis - jest wiele bardzo interesujacych firm na rynku - wspomniane przez ciebie FM, wsomniany Graaf, Spectral, Accuphase wszekiej masci, Atmasphere itd - niestety musze z gory wykluczyc wszystkie konstrukcje, ktorych odsluch w PL nie jest mozliwy.

Co do Grandow - wrazeniami oczywiscie sie podziele.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

suchelec nie bylby taki zly na MIT Oracle czy "budzetowym" moim ulubiencu Cardas Golden Reference ;)) Przeciez Spectrale tez nie sa tlusto-lampowo-wilgotne a na MIT-ach tworza swietna pare z Eidolonami. CAT z eidolon napewno nie gra na kablach w tym stylu, pochopnie ktos by mogl wyciagnac wniosek ze Cardas to nie ta liga a tym czasem czesto robi prawdziwe cuda ;)

za duzo juz tych opcji chyba ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.