Skocz do zawartości
IGNORED

Różne przedmioty na głośnikach

Chem!k

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Może głupie i troche banalne ale kto pyta nie błądzi. Chodzi o to, czy na głośnikach można stawiać kwiaty doniczkowe:) Czy to żle wpływa na dzwięk i ogólnie na cały głośnik. Chodzi mi o głośniki frontowe (chyba tak to sie nazywa) w każdym bądź razie te które stoją po bokach amplitunera. Aha i nie śmiejcie się z tego pytania ok? Kwiaty bardzo dobrze prezentują się z tym zestawem ale jak już pisałem boje się że może sie stać coś z głośnikami.

Pozdrawiam i prosze o pomoc!

U mnie na kolumnach Tonsilowskich ( coś ala podstawkowce 50 cm wysokości) stał duuży beniamin (kwiatek). Było mu tam dobrze. Kolumny sprzedałem zo 50 zł / para. więc już teraz wiesz dlaczego nie zwracałem na to uwagi....

Jeżeli coś postawisz na kolumnach to ci się zrysuje górna powierzchnia. I w końcu trochę wody kapnie na okleinę ...

Dociazanie kolumny od gory bylo dyskutowane dosyc czesto na forum. Praktykowane byly w tym celu glownie plyty marmurowe czy granitowe. Mozesz tak zrobic, a potem postawic kwiatki, albo postawic kwiatki bezposrednio na kolumnie. Jednym to dzwiek polepszalo, innym pogarszalo, inni nic nie slyszeli. Propozycje - 1. uzyj wyszukiwarki 2. sprawdz odsluchowo sam. Kolejnosc dowolna.

Nie bagatelizuj oczywiscie spraw wymienionych przez przedmowce.

• 7 lat później...

Chyba jedynie coś złego może stać się z głosnikami jeśli przelejesz doniczkę, woda spłynie i po herbacie...

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

ustawianie wazonow z kwiatami na kolumnach glosnikowych to herezja ........

Nie rozumiem takich ludzi którzy ustaiwaja kwiaty . telefony stacionarne czy inne zabawki . O sprzed sie dba . tymbardziej jesli kosztowal duzo pieniedzy

co do wplywu na dzwiek to jak ktos napisal . owszem . Mozna dociazyc kolumny od gory plytami z granitu . odsluchiwalem ostatnio u Pewnego znanego tutaj audiofila kolumny i mial na gorze plyty granitowe

gralo to cudnie . Ale oczywiscie nie przez marmury ale cos napewno wnosily

bo ciezsza kolumna gra troche inaczej . precyzyjniej

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Na kolumny polecam duże wazony.

I obowiązkowo po jednym na każda kolumnę. Najlepszy efekt będzie w przypadku zestawu 7.1 :) Tp będzie juz HiHiEnd

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pnące rośliny mogą poprawić propagację sygnału w przewodzie głośnikowym. Oczywiście, jeśli się pną po tym przewodzie. ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

A jakie kwiaty do wazonów są zalecane celem poprawy dźwięku?

Takie które mają właściwości wielu książek ustawionych w regale .

A ktoś może próbował rosiczki? Podobno bardzo dobrze wyłapują najniższe tony i świetnie wpływają na tzw. mięsko

A ktoś może próbował rosiczki? Podobno bardzo dobrze wyłapują najniższe tony i świetnie wpływają na tzw. mięsko

Ale to chyba na subwoofer tylko?

Najlepszy kwiatek to paprotka ponieważ rozprasza tony wysokie.

Nie polecam kaktusów ponieważ dźwięk staje się nieco ostry, słychać to szczególnie w wysokich tonach które robią się "kujące".

Niektóre kaktusy meksykańskie z okolic Acapulco potrafią łagodzić wyższą średnicę a nawet likwidować brudy w najwyższym pasmie.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 3 Listopada 2012 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 3 Listopada 2012 - trolling

Ja polecam na kolumny ustawić jakąś tackę na klucze. A np. na drugiej sztućce albo może taką miseczkę na drobne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.