Skocz do zawartości
IGNORED

Który wysokotonowiec wybrać ??

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanko. Który głośnik wysokotonowy polecilibyście mi i dlaczego do współpracy z 2xW130SC Visatona. Dostępne opcje to:

G25FFL - 159 zł szt.

D27TG-05-06 - 150 zł szt.

D27TG-35-06 - 190 zł szt.

PL27TG-35-06 - 190 zł szt.

DX25TG-05-04 - 150zł szt.

konstrukcja de`appolito. Z góry dziękuje za odpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/19501-kt%C3%B3ry-wysokotonowiec-wybra%C4%87/
  • 1 rok później...

wovo (kurde nie wiem czy to ten sam wovo)

Jak to ma byc D'Apollito to zadna z powyzszych (ewentualnie xt25sc50). Jak to ma byc uklad symetryczny to kwestia twojego gustu. Z tego co wiem (tak pisales) szmaciane kopolki nie graja, wiec po co nimi zawracasz sobie glowe. Kup kopolke ktora lubisz czyli aluminiowa vifke (jak ja jeszcze robia).

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

Witam,

Z tych co wymieniłeś, "wstępnie":

D27TG35;

PL27..35;

DX25.

Warunek "ostry", to raczej częstotliwość podziału nie większa lub równa 2k (akustycznie). Ze względu na być może kłopot z jakością pomiędzy 2-3k, duże ryzyko niepowodzenia (dlatego "wstępnie").

Wersja "35" lub i "45" ma drobną komorę wytłumiającą, a który lepszy warto spojrzeć na noty producenta. Każdy ma co najmniej prawo, do własnego zdania.

Pozdrawiam, Piotr01

to jest taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko ze usunalem ten krzyzak:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a po ile sa te vify?bo nie ukrywam ze kasy nie mam duzo:)

byla przed chwila w sklepie koło stacji metra sluzew(taka budka) oczywiscie w warszawie:)

polecono mi tam tesle ARV 104-01

w cenie ok 50zl sztuka. warto w to inwestowac?

myslalem nad nowymi kolumnami (DIY), ale poki co to nie dla mnie, za malo wolnego czasu.

a pozatym mam ojca ktory wysmiewa mnie jak cokolwiek zaczynam robic, dlubac przy moim sprzecie.

chciale zmienic narazie wysokotonowego w altusach.

pozatym jak bym chcial zaszalec i zmienic tez inne glosniki to przeciez skrzynki mam gotowe. ewentualnie dorobic tylko front pod inne wymiary glosnikow:)

eee jakie tam paczki obudowe musiał byś zrobić nową wiesz nie obraź się , ale w skrzynkach po altusach można by trzymać jabłka przez zime.

Co do ojca że się z Ciebie wyśmiewa to duży błąd powinien Cię motywować.

Daj mu to do zrozumienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.