Skocz do zawartości
IGNORED

Andrzej Grubba nie żyje...

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Najwybitniejszy polski tenisissta stolowy. Idol mojego dziecinstwa... Tak sie zdarzylo ze uprawialem kiedys tenisa stolowego polprofesjonalnie. Z owczesnej czolowki swiatowej dorownywali mu tylko Szwed Jan Ove Waldner i Chinczyk Yang Yal Yang ( cholera jak sie to pisze????) moze Francuz Jeacques Secrettein (tez pewnie zle napisalem ale zainteresowani beda wiedziec). Ale dla mnie Grubba byl the best. Niestety byl... Jak ktos napisal: zakonczyl swoj najwazniejszy mecz....

CZESC JEGO PAMIECI...

https://www.audiostereo.pl/topic/19790-andrzej-grubba-nie-%C5%BCyje/

To smutna wiadomość. Nic o tym nie słyszałem. Również amatorsko pogrywałem kiedyś w tenisa i oglądałem programiki przygotowywane przez Grubbę i Kucharskiego.

Cześć pamięci wybitnego sportowca.

probowalem swego czasu tzw. chinska paletka z okladzinami, a kazda okladzina byla inna, podkrecac jak grubba. niemozliwe. moze kiedys, gdzies tam pokaze mi, jak to sie robi... cholera, wydawalo mi sie, ze facet potrafi odebrac kazda szybka, najbardziej rotowana pileczke... smutny dzien

Mnie również to zasmuciło... chociaż nie interesuję się sportem to jednak nazwisko A. Grubby kojarzę doskonale i jest mi znane od dzieciństwa. Odszedł człowiek - legenda, ważny dla poskiego sportu. Żal, że zmarł w tak wczesnym jeszcze wieku... :( jest mi bardzo przykro.

Żal. I smutek szczególny, gdy odchodzą ludzie młodsi od ciebie. Bardzo lubiłem tego filigranowego, bardzo szybkiego, utalentowanego sportowca. W ubiegłym roku moja firma remontowała chodniki na cmentarzu Powązkowskim - dawnym Wojskowym w Warszawie. Bardzo chętnie tam zaglądałem. Ależ towarzystwo. Jonasz Kofta w sąsiedztwie mojego ojca. I nowo przybyli. Marek Kotański, Jacek Kuroń, Jacek Kaczmarski, Waldemar Milewicz... Nie przeraża mnie smuga cienia. WS

Witam

To była bardzo smutna wiadomość. Gdyby nie pan Andrzej Grubba ping-pong chyba nie byłby sportem masowym. A myślę, że za taki można go w Polsce uznać. Jako dziecko rozkładałem stół w swoim pokoju, rozciągałem siatkę z bandaża i grałem "jak Grubba". To był idol niejednego młodzieńca. Zawsze będę pana Grubbę pamiętał jako wybitnego i sympatycznego sportowca.

To ja też coś skrobnę.... Jako szczyl używałem malutkiego stolika i książek jako siatki i dawaj - a Św. P. Guru Grubba rozwalał w Neptunie przeciwników...

Co za świat, że odchodzić muszą tak młodo TACY LUDZIE.....

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

W podstawowce i szkole sredniej amatorsko gralem w ping-ponga. Pan ANDRZEJ byl naszym idolem. Jako czlowiek byl podobno rownie sympatyczny. Szkoda czlowieka szkoda idola......wybitni polacy powoli odchodza, zal....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.