Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana nagłówka

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

... no sa tez fajne posty zwiazane z audio bo taka jest grupa tzn nazwa

A ze tu nie ma spamu, ogloszen ... i mp3 to nie wiem dlaczego

A co sie dzieje na alt.pl.audiofil .... to dopiero masakra

- "Znacie jakieś strony o budowie jachtów żaglowych?"

- " pytanie niby glupie, ale czy zauwazyliswcie, ze jak sie slucha przy

calkowiecie zamknietym pokoju, to latwiej o kompresje?

znowoz jak otwarte okno i drzwi, a jak jescze jest przeciag, dzwiek trafa

taki zafalszowany, z opoznieniem... niby oczywiste to wszystko,ale jak

wyeliminowac te zjawiska?"

- "jaka wybrac mini wieze philipsa do ok 1600zeta??"

Lukasz? A jaka jest geneza powstania tej strony? Ostatnio wyczytałem w usenecie że to forum powstało jak nieoficjalna strona grupy dyskusyjnej z usenetu. Jesli tak było to oba twory zaczęły zyć zupełnie oddzielnym życiem i może warto zastanowić się nad usunięciem napisu pl.rec.audio z tego forum...audio.lukar.net to tez dobra nazwa no i forum wtedy może być bardziej oficjalne :)))

Pzdr.

Przy okazji zmiany nazwy mozna by trochę uporzadkować to i owo. Ta strona to niezly kawał historii, lecz jak sie ogląda posty z początku to znajduja sie tam takie które może warto by usunąć.

A może zamiast rozmyślać nad nazwą raczej pomyślelibyście nad rozruszaniem tego forum ? Jeśli zamkniecie się, co dużo osób ma Wam za złe w kręgu stereo-CD, to prześpicie najciekawsze. Są jeszcze miłośnicy winylu i nowych formatów, którzy są tu tępieni, o czy miałem się okazję ostatnio przekonać. Zresztą luknijcie na wpisy "nowych", którzy boją się formuować mysli i myślą tylko jak tu was wazelinką..... To proceder sprawdzony w naszej słodkiej prasie, ale nie na miejscu tutaj.

Pozdrawiam i życzę więcej odwagi i otwartości.

..miłośnicy winylu i nowych formatów tępieni? a od kiedy to? mam SCD777es Sonego i gramofon Regi i nie czuję się tu tępiony...inna sprawa, że nikomu nie mówię czego ma słuchać...

Pzdr.

Winyle? Najwiekszy szacunek mamy do winylowcow wlasnie. Sam wkroczylem w te kregi calkiem niedawno.

Glupoty wiec opowiadasz.

Zauwaz tez ze liczba odpowiedzi na posty osob proszacych o rade jest proporcjonalna do poziomu tej prosby.

Odnosnie Ciebie. Mowisz o DTS-ie a na konkretne pytania nie odpowiedziales. Chociazby na podstawowe: na czym go sluchasz.

• Redaktorzy

geneza? jakies 2 lata temu postanowilem sprzedac wieze marki AIWA model nie pamietam jaki i kupic cos lepszego. Spedzilem jakis miesiac na pl.rec.audio czytajac opinie i oczywiscie niczego sie nie dowiedzialem ;)

Pawel (na forum jako osiek) pomogl mi i stalem sie szczesliwym posiadaczem NAD L40 + Tannoy Mx2. Na grupie bywalem nadal i pojawil sie tam pomysl utworzenia strony grupy - ktos tam zaczal cos robic ale jak zerknalem to srednio mi sie to podobalo wiec zglosilem sie ze ja to zrobie. No i w sumie caly obecny wyglad i funkcjonalnosc (oprocz opinii) powstaly wlasnie wtedy, na poczatku troche glosno bylo, potem ucichlo i przez ponad rok cos tu ktos czasem pisal ale ogolnie nie zajmowalem sie ta strona wcale. Na poczatku tego roku nagle zaczelo przybywac wpisow, wiecej i wiecej az powstalo to co jest widoczne w tej chwili. Poprawilem kod (ten stary byl taki smieszny;), dodalem pare opcji i podstron no i dziala, wpisow juz ponad 27000 wiec w miare ruchliwie tutaj ;)

troche chaotyczny opis ale tak to mniej wiecej bylo :)

Moglbys przedstawic statystyki za ostatnie miesiace (ostatnie o ile pamietam byly za maj)?. Z komentarzem jak sie ma liczba osob piszacych do tylko czytajacych, ile jest zalogowanych itd.

• Redaktorzy

tematow: 2060

wpisow: 27000

zarejestrowanych uzytkownikow: 296

-------------------------

liczba wpisów w tym roku:

styczen - 1673

luty - 1410

marzec - 1920

kwiecien - 2880

maj - 3880

czerwiec - 3278

lipiec - 4687

sierpien - 4461 (do 26ego)

dziennie od ok. 100 do 300 nowych wpisow (zaleznie od dnia)

tygodniowo:

- srednio 5500-7000 wejsc na strone (rośnie)

- srednio 70 0000 - 80 000 odsłon (rośnie)

- ponad roznych 2000 uzytkownikow (rośnie) - z tego ok. 25% powracających

jedna wizyta trwa srednio kilkanascie minut ale sa tez osobniki siedzace od 7 do 9 godzin ;) (czyli przynajmniej raz na pol godziny klikna link)

czy strona jest zwiazana nadal z pl.rec.audio? pojecia nie mam, nie wiem ile osob stad bywa/udziela sie na pl.rec.audio - nazwe oczywiscie moge zmienic :)

• Redaktorzy

przeciez podalem tez odslony:

tygodniowo:

- srednio 5500-7000 wejsc na strone (rośnie)

- srednio 70 0000 - 80 000 odsłon (rośnie)

- ponad roznych 2000 uzytkownikow (rośnie) - z tego ok. 25% powracających

=> Lukar

Ja sie przyznam bez bicia ... mam stronke ciagle otwarta

jak mam wlaczonego kompa jak cos na nim robie

A ze net 24h wiec ....w przerwie zerkam na forum

Juz sie nie wypowiadam na temat gr dysk

bo narobilem "gownianego bigosu"

ale jestem za zmiana nazwy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.