Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc-wzmacniacz do ESA Vivac

lech

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule...Widzę, że jest tu wlele osłuchanych i znających sprzęt osób. Potrzebuję wamacniacz do kolumn ESA Vivace. Cena oczywiście jak najniższa bo w kieszeni dosyć pusto, jeśli jest jakiś w miarę dobry o ciepłym brzmieniu za 1500,- to ekstra, ale kwota nie może być wyższa niż 2500 - 3000. Teraz mam NAD`a 302 i brzmienie jak dla mnie jest za ostre, potrzebuję jakiegoś ocieplenia. Słucham różnej muzyki - od progressive, przez jazz po awangardę.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

moje doświadczenia z Vivace wskazują, ze trudno bedzie wycisnac z nich miekki, ciepły dzwiek. Te kolumny maja zupełnie inny charakter - ekspresja, szybkość, wyeksponowanie górnej średnicy, zwłaszcza wokali i gitar.

Z tanszych wzmaków - moze jakiś tańszy Arcam z drugiej reki wyciągnałby trochę plastyczności i nasycenia barwy (?)

Popieram kandydaturę Thule, to świetny, bardzo muzykalny wzmak, na pewno cieplejszy w barwach niż Creek, choć ten z kolei jest bardziej przejrzysty. Warto też pomysleć o Operze. Nie jest to taka rewakacja jak piszą, ale za 2000 zł można spróbować. W systemie z Eposami M12 i CD Micromega Stage 1 dźwięk był przyciemniony, bez wyostrzeń, brakowało trochę ekspresji i dynamiki, ale VIvace - sądząc z opisów - mogą tu coś dodać od siebie. Ocieplone brzmienie ma też ponoć najtańsza Rega(2000 zł) ale jej nie słyszałem.

Rotel 1060 kosztuje przecież 3700 i w tej cenie jest tylko niezły, biorąc pod uwagę, że Thule60 kosztuje 2500 zł, ten wybór wydaje mi się trafniejszy. Za 3700 można już mieć Exsposure - nie wiem czy będzie dobry do Vivace - ale od Rotela jest moim zdaniem lepszy o jedną klasę.

kosztował 3,7k, tera razem z cd wyjdzie jakies 2,8 za klocek, a to juz niezła cena za ten wzmak; a na RCD1070 na pewno chetni się znajdą ...:), i wtedy mamy dwóch szczęsliwych:)

hmm.. a ten Exsposure, to czy o klasę lepszy to nie wiem, nie porównywałem, ale jak piszesz to pewnie miałeś tą okazję, ofc. z pozostałymi identycznymi elementami toru; Pozdrawiam.

Znam trochę brzmienie NADa 302 i jeżeli z nim jest za ostro, to obawiam się, że niezbyt dobrze dobrałeś kolumny do swoich upodobań brzmieniowych. RA 1060 raczej nie będzie najlepszym wyborem, no i znacznie przekracza budżet. Ale gdyby trafiła się jakaś promocja, to posłuchać warto. Może rzeczywiście ten Creek? Z kategorii do 3000 można by jeszcze spróbować Primare A10.

Pewnie dostanie mi sie za ten wpis, ale u mnie Vivace graja bardzo przyjemnie i cieplutko z amplitunerem Onkyo :-)

Podlaczylem do nich Marantza PM17 i bylo sucho i ostro. Nie dalo sie sluchac. Jako zrodlo najpierw byl DVD Onkyo a potem Marantz Arch z serii style.

Teraz przymierzam sie do odsluchu z Exposure 2010 i wymienionym wczesniej Creekiem.

>Mik

Jak mogłeś, ty zdrajco.... ;-)))))))))))))

Ale w O MNIE piszesz, że zamierzasz go wymienic na wzmak stereo

Kwestia odbioru wysokich częstotliwości, to może być całkiem indywidualna sprawa,. Jednemu za ostro, drugiemu w sam raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.