Skocz do zawartości
IGNORED

Bowersy 603 S3 do Yamahy AX-593 - ?

Radek

Rekomendowane odpowiedzi

A mógłbyś mi po krótce napisać jak grają te yamahy i do jakiego to ma być pokoju? Słuchałem trzy dni temu 603 S3 i uważam że są to świetne kolumny, tylko jak dla mnie mają zbyt dużo basu. Napisz proszę coś więcej, to i ja więcej napiszę:-)

a czy 602,5 to nie jest podłogowa wersja 601? zdaje mi się, że coś o tym czytałem na stronach bowersa - może grupowicze potwierdzą/zaprzeczą. Co do 603 to jak słuchasz rocka/club/pop to czemu nie, ja mam 603 ale pierwszą serię, jakby było mnie stac to pewnie, że wziąłbym serię trzecią z uwagi na lepszy-twardszy bas.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Superficially incorporating the same drive units as the bookshelf DM601 S3, the bass / midrange in fact uses a larger magnet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Bas jest twardy - owszem. Poza tym sprężysty, masywny i jest go naprawdę dużo. Na przebasowionych płytach czasami dudni i dlatego te kolumny najlepiej byłoby przetestować w docelowym pomieszczeniu.

Witam.

Oczywiście 602.5 to rozwiniecie 601, a nie 602. Rozwinieciem choc troche duzym 602 sa 604. Praktycznie 602.5 to te same kolumny co 601 ale w obudowie podłogowej. Dolna czesc komory pozostaje niewykorzystana. Dopiero w 603 do dolnej czesci wlozono aluminowy glosnik niskotonowy.

Podstawowa roznica miedzy 601, 602.5, 603, a 602, 604 jest wielkość głośników 16,5cm i chyba 18cm

Jeśli chodzi o 603s3 (sam uzywam - pokój 20m2) to nie ma problemu z tym nadmiarem basu (oczywiście jeżeli nie uzywamy tych kolumn w 10m2). B&W daje w komplecie zatyczki do bassreflexu. Przy zatkaniu przedniego otworu od glosnika subniskotonowego wszystko zaczyna byc w normie.

Pozdrawiam.

Zbig, zagrają ale potrzebują lepszy wzmacniacz, wiem żę AX-593 hi-end 'em nie jest, ale chyba poradzi sobie lepiej od takiego creeka 4330. lub CA 500, Yamaha jest wydajniejsza prądowo i mocniejsza, oraz także sam dźwięk jest bardziej dynamiczny, chyba że się mylę to proszę mnie skorygować. B&W 603 S3 chyba już kupię na 100% ale od innej strony zapytam się jak myślicie który z wymienionych przezemnie wzmacniaczy zagrałby z nimi najlepiej Yamaha-AX593, Creek 4330 czy CA500 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.