Skocz do zawartości
IGNORED

Kimber KCAG vs Albedo, Argentum, Sonus O

Parsec

Rekomendowane odpowiedzi

samego pieroga nie fotografuje. Pozuje za to z nim do zdjec:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Hej. Czołem nocne marki !

Mam od 10 minut "zimnego" IC Stereovoxa HDSE wpiętego w równie zimny system ;) Leci jazz..., nie ważne.

MOJA OPINIA (po pierwszej i dziesiątej) minucie słuchania jest taka sama:

Bardzo dobry kabelek. Natychmiast ujawnił swoja klasę i przewagę nad omawianymi tu wyżej IC. Słychać natychmiast co się wpięło w tor. Może jeszcze i nie hiend (pewnie nie) ale wystarczajaco dobry, by się nim zachwycić. Stereovox HDSE jest ok. Tamci nawet nie zbliżają się do jego poziomu. S. HDSE dba o szczególy, a mimo to nie powiedziałbym,ze jest w jakiś przykry sposób analityczny w złym słowa tego znaczeniu. Odwrotnie :)

(Do - fuuuj - kevlarów - nie polecam ;)

Naprawdę jest mi b. miło - dzięki uprzejmości zydelka - gościć go w moim, przecież tylko średniej klasy systemie.

Mam duużą frajdę.

Zarówno Cardas 300B MICRO, jak Sonus Oliva w ogólnym bilansie - i moim zdaniem - nie dorastają mu do pięt. Nie osusza i nie zamazuje konturów. wszystko słychać... Zainteresowani - posłuchajcie sami to najlepiej zrozumiecie, czym zachwyca. Dla niektórych kolegów, S.O., Cardas może i są wystarczająco dobre ale dla mnie - w moim systemie - nie, bo się nie sprawdziły.

Są - każdy na swój sposób - interesujące i umiejętnie wpasowane mogą stanowić jako-takie ogniwa systemów, tylko po co ? Warto szukać lepszych. Ot, choćby porówanać z tym oto Amerykaninem z Florydy. Ale uczciwie mówiąc, gdzież im obu do Stereovoxa HDSE ;)) ? Bądźmy poważni.

Z pewnością S. HDSE nie jest idealny i nie do wszystkich systemów będzie jak znalazł. U mnie pasuje. Wydaje mi się, że jest typem dość uniwersalnego i lubianego IC. Polubić się powinien z większością klocków (ale nie gustów ;). Trudno mi w tej chwili coś mu zarzucić ale słyszę, że swój charakter ma. A ten mi się podoba i kropka. Sprawdzę - już jutro - czy nie uprzywilejowuje pewnego zakresu pasma. (Podejrzewam, że troszkę tak.) Jest - jak wspomiałem b.dobrym IC więc chęć wytropienia jakiejś jego słabszej strony jest we mnie wielka. Zobaczymy. Na razie się nim zachwycam, bo jest czym. Ma skubaniec klasę, która od razu i bez wysiłku słychać. (To taka wiadomość dla sceptyków kablowych, z którymi nawet nie będę dyskutować, bo nie mamy o czym.)

A, że ideałów nie ma (nie bądźmy tacy przesadnie wybredni), powiem tak: wskażcie mi jeszcze lepszy IC od Stereovoxa HDSE. Chyba oceniam go nawet kapkę lepiej od Audio Note Lexusa, którego wiecie, że szukałem...

-> pal55: Sprawdź S. HDSE. Możliwe jednak, że choć średnicę AN. L. ma czarującą, S. HDSE ogólnie lepiej Ci się spodoba. Nie wiem, bo nie znam jak gra obecnie Twój system. Wypróbuj S. HDSE. Wszak - jak z kobietą i ze wszystkim - liczy się całość.

Bezdyskusyjnie S. HDSE od dziś jest dla mnie punktem odniesienia. Wierzę, ze napotkam jeszcze lepszy.

Na dziś, poziom Stereovoxa HDSE satysfakcjonuje mnie jak najbardziej.

Poniżej jego poziomu, żadne IC mnie nie interesują. (Wreszcze trafiło się coś wyraźnie lepszego od moich "garminów".)

* * *

-> zildjian: Już wcześniej, dużo wcześniej doszedłem do wniosku, że masz albo dość specyficzny dla mnie gust gdy idzie o dźwięk, albo nasze gusty się rozmijają.

Ktoś napisał/zasugerował, że skoro napisałem, iż S.O. wyraźnie osusza dźwięk w całym paśmie, to może pokazuje jak gra moja elektronika? - Bzdura. Dobrze gra z: AN Lexusem, jeszcze lepiej - świetnie ze S. HDSE, przyzwoicie z garminami, fadeovera Strongiem 3 ale to już nie ten poziom jakościowy, co z HDSE. Tylko z S.O. na dłuższą metę (nawet jednego popołudnia) jakoś nie mogłem wytrzymać.

Sorry, że tak prosto z mostu.

OCZYWIŚCIE każdy tutaj ma prawo do swojego zdania i własnej rzeczy oceny i ja też je/ją mam, bez wyjątku.

-> zildjian: Jeśli nie masz nic przeciwko, chciałbym BTW wpaść kiedyś do Ciebie na godzinkę (przy okazji pobytu w Trójmieście), by usłyszeć/zrozumieć jak gra Twój system, jakie masz preferencje ad. dźwięku. Co Ty na to ? (Jestem ciekaw dla siebie, a nie publicznej wiadomości of course.)

Pozdr.

* * *

Stereovox HDSE jest dla mnie typem kabla, który chciałbym, by zagościł u mnie na stałe...

Dziękuję Ci Jacku :) Nie moja wina, że popełniłeś straaaszny błąd... ;)) Błąd, że mi zaufałeś, hehe

Chciałbym, by osoby, które troszkę znają mój gust, odebrały mój niniejszy wpis jako sygnał, że uważam, iż S.HDSE jest wart zainteresowania, posłuchania i porównania z innymi. No, może nie z XLO ULTRA, bo to obraża Stereovoxa ;) Nie ta liga (dwie klasy w dół ;)

Siemka !:)

PS. Może jutro się do czegoś dopnę. Na razie słyszę piękny, świetny dźwięk i znaczącą różnice na plus w porównaniu z innymi IC. Super. Podoba mi się ten "kabel gra" w moim systemie. Oj, Jacku, Jacku, taki błąd, nie do wybaczenia... ;))

Chłopaki, Stereovox HDSE, górą ;)

andrea29 => najważniejsze , że ci się podoba i że sprawdził się w twoim systemie ,

widzę po twoim wpisie, że gra z linijki na linijkę lepiej ;-)

Słuchałem go bardzo dobry kabel , ale bez euforii, wybrałem w końcu Sonus Oliwa bo grał lepiej ,ale nie mam tak przezroczystego systemu jak ty ,także nie wiem czy w końcu dobrze wybrałem ;-)

-> gutekbull: bo gram cały czas, jak piszę :)

Zgadzam się z Tobą w 100% i tak chcę, by odebrano moją wypowiedź.

No to jeszcze raz: "bardzo dobry - uważam - kabel, ale bez euforii" Dokładnie tak i tyle tylko. (Zostawmy coś na hiend, bo na S. HDSE świat audio IC się nie kończy ;)

* * *

Podzieliłem się z Wami swoimi wrażeniami szczerze. Może będą one jeszcze ewoluować w jakimś kierunku - nie wiem. Ale - póki co - jest b.db. Mogłem przecież napisać inaczej, co mi tam... ;) A napisałem jak widać.

A zydelek - zobacz co napisał w swoim "o mnie". chyba się pomylił ;) Albo powiniem dopisać: "do czasu" ;))

Pozdr.

-> gutekbull: E, no jasne, że wiem: co mu najbardziej pasowało ;) Dlatego mówię, że intryguje i interesuje mnie jak gra jego system.

Ten sam kabel może pokazać różną twarz, w różnych systemach. Wiem i pamiętam o tym.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Miło mi czytać takie entuzjastyczne wpisy o moim kabelku :) Mam go od miesiąca, również wpięcie w system wywołało u mnie dość entuzjastyczne reakcje, zwłaszcza na tle moich dotychczasowych złomów :) W każdym razie, nic lepszego od Stereovoxa HDSE w swoim systemie nie miałem. Ale nie słuchałem nigdy Albedo, Argentum ani SO. HDSE porównywałem z Mogami Absolute Pure, Transparentem Music Link +, XLO Ultra1 (Tak !:), Cardasem Quadlink, Cardasem Neutral Reference. HDSE wygrał bezapelacyjnie.

Dorzuć jeszcze XLO Referenc 2 , jeszcze nie tak drogi ,a bardzo dobry - sprwdziłem u siebie jak używałem RCA.

W ogóle XLO robi chyba same bardzo dobre kable ?

Do Albedo - sorki - jakoś nie mam przekonania. Frank mówi, że warto jeszcze posłuchać Argentum, chyba 6/4 czy jakoś tak.

* * *

Ja ciekaw jestem baaardzo, jak wypada konfrontacja Stereovoxa HDSE z Percepcjonizmem Audiograde. Ktoś może porównywał i może coś skrobnąć ? PMD, albertini, inni ?

S. HDSE "gra" precyzyjnym i klarownym dźwiękiem. Na początku może wydawać sie, że brakuje mu (dźwiękowi) troszkę masy, ciała jednak ogólne wrażenie pozostaje dobre, by nie rzec doskonałe. Nie znam żadnego innego, tak dobrego IC. Nie jestem też przyzwyczajony do basu bez ciała ;)

Przejrzałem w wyszukiwarce. HDSE opisał fajnie (i dobrze) -> stempur, 4 lipca br. Polecam poczytać zainteresowanym.

Ja jeszcze wyrabiam sobie zdanie.

Życzę miłego, udanego weekendu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ajajajaj, wzięło mnie na całego :) Słucham i słucham. (Cały czas jazzu.)

Garmina (i wszystkie inne znane mi IC) rozdzielczością, czystością i klarownoaścią brzmienia (klasą) bije na łeb, czyli o cała długość konia... ;) Panowie, nie znam konkurencji. To nie jest zmowa. Na pewno dystrybutorowi miło jest czytać takie opinie.

* **

Będę ściągał z USA, kupi mi tubylec. Są chętni ? (Jeszcze nie gadałem - to będzie mój pierwszy raz ;)

Pozdrawiam, pozostaję pod wrażeniem (i urokiem) bardzo dobrego kabla STEREOVOX HDSE.

No dobra, blefowałem ;)

Jeśli w Polsce kupię go za 200$ - ok. Nie sądzę, by większość z nas przy zarobach na rękę niewiele ponad 1kzł/m-nie mogła sobie na S. HDSE pozwolić..., no chyba, że dystrybutor "stanie frontem"do klienta i zrobi promocję...

-Na jego miejscu zastanowiłbym się zdrowo. Mamy XXI wiek, jest internet, są znajomi, etc.

Ja wiem jedno. Będę go miał, ale nie za cenę u polskiego dystrybutora.

W końcu to tylko 2m drutu.

Pozdr.

Ale nie robią go na XLR ;-(

A u mnie jest taka różnica na korzyść XLR , że mogę tam mieć zwykłe druty od lampki nocnej i tak one pobiją wszelkie Stereovoxy i Sonus O. na RCA.

-> gutekbull: sam sobie żeś ten problem stworzył... ;)) Trza było kupować i ganiać za tak drogimi i dobrymi ponoć klockami ? ;)

A tak serio to jaki masz problem ? (Najwyżej małżonka któregoś dnia zauważy, że nie będzie mogła już prasować... ;))

Będzie Ci wdzięczna i - zapewne -szcześliwa... ;))

(Ty też ;))

Pełna synergia ;)

I jak tanio ! ;)

Pozdr.

No to ja też się dołoże, stereovox to bardzo dobry kabel zarówno IC analog jak i cyfrówka. W swojej cenie nie mają chyba konkurencji a i niektóre droższe zipią w przedbiegach. HDSE u mnie sie nie sprawdził za małe wypełnienie na basie, nie był on tak dociążony jak przy ic cardasa goldena ref.. Być może to ułomność mojego systemu, nie wiem kiedyś sprawdzę na czymś lepszym. Poza tym Stereovox daje według mnie brzmienie bardzo szczegółowe ale bez wyostrzeń, co w zależności od systemu będzie zaletą lub wadą. Andrea29 znalazł swój IC, inni nie :-))))

Co jeszcze, gdzieś wyżej dobrze napisał Pal55, trzeba go dłużej posłuchać.

Za to cyfrowy HDXV RCA/BNC moim zdaniem gra conajmniej na poziomie Kimbera illuminaions D60 AS/EBU, który uważany jest przez niektórych za wzorcowy.

Pozdrawiam

gutekbull

XLR zowie się BAL600 :

Ukryta Zawartość

Stereovox rzecz jasna.Pożycz,posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Odpowiadam publicznie na pewną kwestię. Otóż S. HDSE wcale nie jest "chydy" na basie i basu na nim nie brakuje. Jest przepięknie kontrolowany. Sprawdzałem ! :)))

Jest super kablem, na jakiego nigdy nie natrafiłem. Już wiem, że wartw 100% 200$ (o ile nie da się dorwać go taniej).

Teraz jeszcze tylko tzw. ciemne tło z elektroniki. Pracujemy, pracujemy i nad tym :) Reszty mi nie brakuje. Wszystko już mam.

Pozdr.

Powyżej nie stwierdziłem, że basu jest mało ale według mnie jest mało dociążony , przynajmniej u mnie, poza tym wzmacniacz Rock trochę cieniuje na niższym basie bo został dopracowany pod kątem monitorów. Poza tym, Stereovox jest bardzo przezroczystym kablem, dlatego np. w połączeniu Mac Ma6500 + B&W można to odebrać jako trochę wyostrzone brzmienie. Gutekbull, co Ty na to? Słuchałeś przecież u siebie.

Na zakończenie, Stereovox HDSE, według mnie wart jest większych pieniążków, przynajmniej na tle konkurencji.

Stereovox HDSE do B&W chyba nie najlepszy pomysł ;-(

Z kolei w moich kolmnach - Nautilusach 804 I.C Sonus O. wzbudził taki bas ,że oczy przecieralem ze zdumienia.

No wiięc widzicie, co warte Wasze systemy, jak są zrównoważone i jak je dobraliście ;)) (Uczcie się ode mnie, hihi)

Z niecierpliwością czekam na opinię/wpis Bodo_z. (Trzeźwo podchodzi do spraw - zobaczymy co napisze.)

* * *

Za mało basu w S. HDSE ? -Chyba Was porąbało. U mnie jest chyba wzorcowy ;))

IC jest znakomity, rewelacja. Kropka. Wyrzućcie swoje klocki albo poprawcie zestawienia elektroniki i kolumn. No, co innego mam powiedzieć ?

Poza tym choć nie mam tego n-ru AV i do wczoraj praktycznie nie miałem pojęcia, co to takiego jest ten STEREOVOX, dostałem włąśnie od Kolegi Arka skana z AV nr 1/05. Dobrze, uczciwie napisana recennzja. (Sam bym takie tylko pisać chciał ;)

Kto chce, mogę przesłać. Czy muszę dodawać, że zgadzam się z tą opinią w 100% i kupuję ten IC ?

Dalej nie dyskutuję, bo nie ma o czym.

* * *

-> gutekbull: do B&W nie polecam. (Jeszcze byś się wystraszył ;)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.