Skocz do zawartości
IGNORED

Staszów 17.09.2005 - spotkanie forumowe

Hiszpan

Rekomendowane odpowiedzi

W odpowiedzi na zaproszenie Andrzeja Piwowarczyka i w uzgodnieniu z nim, organizujemy wyjazd odsłuchowy do Staszowa.

Pomysł został przedstawiony w wątku 19388

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

* * * * * * * TERMIN SPOTKANIA – sobota 17 września 2005 * * * * * * *

(Godzina zostanie ustalona później, prawdopodobnie około południa.)

Amplifon zapewnia odtwarzacz CD (kto nie widział prototypu na ostatnim „Audioszole” może rzucić okiem na zdjęcia zawarte w podanym wyżej wątku), który doczekał ostatecznej wersji oraz zespoły głośnikowe (a jak dobrze pójdzie to nawet dwa zestawy). Posłuchamy go oczywiście w lampami z miejscowej stajni.

Niniejszy wątek służy organizacji wyjazdu. Ma on nam wszystkim – którzy chcemy i możemy w danym terminie pojechać – pomóc w utworzeniu listy osób, które pojadą na spotkanie oraz pomóc nam się zorganizować. Uszanujmy to.

Ukryta Zawartość

Zachęcam do zapoznania się (albo przypomnienia sobie) historii I wyjazdu do Staszowa. Począwszy od wątku 3953 założonego przez ‘sovajazz’:

Ukryta Zawartość

(Niestety pomysłodawca nie mógł być na spotkaniu. Może tym razem?)

Poprzez wątek organizacyjny 7136 (będący odpowiednikiem obecnego).

Ukryta Zawartość

Aż po wątek 7610 zawierający zdjęcia i wrażenia ze spotkania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przypomnę dewizę, która przyczyniła się do uskutecznienia poprzedniego wyjazdu:

Wszyscy mogą być szczęśliwi, ale nie wszyscy w tym samym czasie.

Cytuję kontekst:

”Będzie nam łatwiej doprowadzić do skutku wizytę u Amplifona, jeśli ci z nas, którym nie pasuje ten termin [...] powstrzymają się od stwierdzeń typu "niemożliwe", czy "odpada". Forum liczy wiele osób i nie da się wszystkim dogodzić, przynajmniej nie na raz (jak w telenoweli: wszyscy mogą być szczęśliwi, ale nie wszyscy w tym samym czasie). To jest propozycja na konkretny termin dla tych, którzy mogą wtedy pojechać.”

Wówczas niektóre wcześniejsze wpisy wprowadzały trochę zamieszania a niejedna inicjatywa... sami wiecie.

Na podstawie naszych wpisów dokonanych przy okazji poprzedniego spotkania, przedstawię pewne wskazówki „dojazdowe”:

Staszów jest na południowy zachód od Sandomierza. W pobliżu jest Baranów Sandomierski.

Z Warszawy jest to 250 km trasą którą opisuję poniżej przez Górę Kalwarię (z własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że jedzie się niewiele ponad 3h);

Z Krakowa jest to 125 km ale podobno droga beznadziejna (według ‘Croolicka’).

Z Lublina 155km (według ‘sovajazz’)

Jeśli chodzi o Wawę to dobrze się jedzie do Opatowa: wyjazd przez Piaseczno albo przez Konstancin, a dalej Góra Kalwaria - Kozienice - Zwoleń - Lipsko - Ożarów - (to wszystko drogą 79, za Ożarowem zjazd na 74) - Opatów. A z Opatowa już "prosto" do Staszowa (droga 757).

Druga możliwość to: Tarczyn - Grójec - Białobrzegi - Radom - Ostrowiec Świętokrzyski - Opatów, dalej oczywiście jak poprzednio. Przy tej opcji drogi są szersze a trasa krótsza. Teoretycznie powinna to być lepsza opcja. Nie komentuję bo nigdy nie jechałem.

Dotychczas wyrażali swoje zainteresowanie spotkaniem:

pal55

pp

inżynier

Sound&Line

Zydelek (obiecując mocną ekipę podlasko-warmińsko-mazurską)

Martin-79

Parsec

Czekam na potwierdzenie i wpisy wszystkich tych, którzy chcą pojechać i myślą, że będą mogli. Co jakiś czas będę podawał sumę kontrolną. Miło byłoby spotkać forumowiczów z różnych stron Polski:

Halo Kraków (Croolick i inni);

Halo Śląsk (toż to rzut beretem);

Halo Lublin (Sovajazz i inni);

Halo Łódź i okolice;

Halo Warszawa (inżynierze, może tak z małżonką);

Halo wszyscy inni (może z licznej grupy z wybrzeża ktoś przypadkiem będzie bliżej południa).

Kto chce i może, niech przemyśli i się wpisze :-)

Transportem z W-wy dysponować będę pewno ja - niniejszym więc oferuję. Wstępnie oczywiście, bo jak mi coś wpadnie do głowy i wyjadę sobie np. w ciepłe kraje, to mi do Staszowa może być ciut za daleko ;)

Póki co - "się piszę". Przy okazji zawiózłbym WT 30-II na "przegląd eksploatacyjny" do producenta...

Hiszpan -> Niestety nie zjawia sie na spotkaniu. Mam nadzieje, chociaz bede mogl przeczytac dokladne z niego sprawozdanie. Jakie okablowanie Amplifon bedzie uzywal na spotkaniu?

Zycze udanego odsluchu! Pozdrawiam,

Parsec

->Hiszpan

Co do trasy to polecam przez G.Kalwarię,Kozienice itd. mniejszy ruch,bliżej, poprawiona w znacznej częsci nawierzchnia, brak radarów po drodze.Mozna zejśc nawet poniżej 3h.

Sprawdzone pozdrawiam

ja być może się wybiorę - jak na razie tak odległy termin to dla mnie "kosmos" ale chciałbym się wybrać. Jeśli mi się uda to będę mógł kogos z wawy zabrać.

Suma kontrolna*: 7

Hiszpan

pal55

Teo

inżynier

pp ?

parmenides ?

andrea29 ?

* Suma kontrolna uwzględnia osoby, które nie są pewne, czy uda im się wziąć udział w spotkaniu.

Mają one znak zapytania.

Zapraszam do dopisywania się.

Czekam na kolejne wiesci z mojego bylego miasta. ;) Jak dacie rade zrobcie pare fotek miastu. Mam nadzieje, ze to spotkanie nie bedzie w SOK, a jesli tak, to tym razem niech organizator zadba o lepsze wytlumienie tych pomieszczen. Nie tak, jak to mialo miejsce ostatnim razem. :)

Pozdrawiam.

Suma kontrolna*: 13

Hiszpan

pal55

Teo

inżynier

pp ?

parmenides ?

andrea29 ?

Zydelek + Frank + Swaróg + Zorro + (Tomek) ?

burak

* Suma kontrolna uwzględnia osoby, które mają znaczące wątpliwości co do swojego udziału w spotkaniu. Mają one znak zapytania.

-> grzebak

Organizowane spotkanie nie jest po to, żeby komukolwiek cokolwiek udowadniać czy pokazywać wyższość jakiś produktów nad innymi, a ten wątek nie jest po to, by prowadzić akcje zaczepne.

Spotkanie ma na celu przede wszystkim:

1. Spotkanie forumowiczów w miłej atmosferze. (Podczas poprzedniego znaleźliśmy wiele czasu na miłe rozmowy.)

2. Posłuchanie produktów Amplifona. (Zwłaszcza nowości w postaci odtwarzacza CD i zestawów głośnikowych.)

Wątek ma na celu przede wszystkim:

1. Organizację wyjazdu.

Daję tu bo pewnie trafi, tam gdzie trzeba.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hiszpan- mam i miałem jak najlepsze i szczere chęci. Nie dla porównań, oceny czy czegoś tam, a dla miłego spędzenia czasu. Jak widać z powyższego wpisu Franka, na jego towarzystwo do wyjazdu, nie mam co liczyć. Z pozostałymi chwilowy brak kontaktu. Z odpowiedzią muszę trochę zaczekać.

A co w tym złego, że i chlopaki z DS (czy SD) by pojechali do Amplifona i posłuchali sobie brzmienia wzmacniacza lampowego? Traktuję to jako swego rodzaju akcję edukacyjną a Wy zaraz takie teksty.

> [...] dla miłego spędzenia czasu

-> Zydelek

W tym wszystkim najbardziej pociąga mnie możliwość wspólnego spotkania. (Gdybym głównie chciał posłuchać CD Amplifona, namówiłbym kolegę dla towarzystwa, pojechał do Staszowa i w spokoju ducha zagłębił się w słuchanie - już tak kiedyś zrobiłem, żeby posłuchać wzmacniaczy na swoich kolumnach.)

Poprzednie spotkanie do dziś wspominam ze szczególną sympatią, bo poznałem fajnych forumowiczów i spędziłem niezwykle miło czas na rozmowach przeplatanych odsłuchami czy też odsłuchach przeplatanych rozmowami (były dwa duże pomieszczenia z wygodnym przejściem między nimi). Liczę na równie miłe spotkanie w tym roku.

Dawno mnie tu nie było, ale dzięki Pal55 dowiedziałem się o tej inicjatywie.

Wprawdzie nie dysponuje własnymi czterema kółkami, a na dwa to za daleko, ale jestem chętny do tego wyjazdu.

Suma kontrolna: 9

Hiszpan

pal55

Teo

inżynier

pp ? (raczej)

parmenides ? (raczej)

andrea29 ? (raczej)

burak

Piterski

To już za dwa tygonie :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.