Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze typy na IC do gramofonu

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Dla IC między phono stagem a (przed)wzmacniaczem obowiązują takie same wymogi jak dla innych interkonektów.

Inne, specjalne są dla tych gramofonowych - między gramofonem a Pre. Ciekawe informacje na ten temat pod

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe doświadczenia miałem z gramofonowym IC firmy Abraxas (to ci Ukraińcy od lamp).

Najlepszym z tanich rozwiązań byłby chyba Cardas przeznaczony do ramion gramofonowych, sprzedawany z metra, którego należałoby samodzielnie zaopatrzyć w odpowiednie wtyki.

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Profil- gramofon Project RPM-6 z wkładką S.B.P. Phono pre Audio Reaserch PH-1. Planuję sprawić sobie wkładkę Sheltera lub najwyższego Sumico (zależy co trafi się okazyjnie). Przydałyby się wtedy bardzo wyrafinowane łączówki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jest ten sam link, ktory podal Less z tym, ze bez kropki na koncu i wreszcie jest bezproblemowe wejscie na strone. :)

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zydelek-> Od strony gramofonu masz wtyk RCA czy DIN ? Jesli DIN i chcesz fabrycznie terminowany to oczywiscie bedzie mniejszy wybor. Ja mam DIN w grmofonie. Kabel Straight Wire od gramofonu do pre phono i od niego do pre idzie Audioquest. Jest dobrze, ale przyznam sie, ze zbytnio nie wysilalem sie z ta konfiguracja.

Gdybym mial cos zmienic u siebie to szukalbym IC wykonaneco z miedzi OCC (Ohno Continuous Casting), szczegolnie na odcinku gramofon - pre.

Parsec- oczywiście, że RCA. Do tej pory odsłuchałem całe mnóstwo kabloszarlatanerii:):) Jest batdzo fajnie. Postanowiłem jednak poszukać czegoś naprawdę wyrafinowanego. Większosć jaką znajduję lub sugestie odnoszą się do cardasa. Niestety nigdy nie miałem przyjemności odsłuchu. Moje więc pytanie. Czy są aż tak wyrafinowane i tak doskonałe? Czy moda na nie bierze się, ze w latach świetności czarnego asfaltu ta firma jako nieliczna była na rynku?

Wydaje mi sie, ze Cardas nie jest obecnie modna marka. Robia dobre rzeczy, do ktorych przylepiono slusznie czy tez nie etykietka cieplego brzmienia. Modny to jest Crystal Cable i w duzej mierze slusznie bo brzmi dobrze, jednak ich kable sa dosyc drogie. Pocieszeniem moze byc to ze nizszy model CrystalConnect Micro za $600 jest rewelacyjnie dobrym kablem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dość stara opinia :)

Ukryta Zawartość

Od tego czasu trochę zmieniłem zdanie na temat cen kabli :)))

Polecam ten IC. Jest fantastyczny i w wersji phono i zbalansowanej.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.