Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie każdy wie jak wygląda kolumna tego tematu od nietypowej strony. I tu wychodzi cała prawda o produkcie, że jest wykonany przez średnio zdolnego pomocnika murarza, trudno uwierzyć :) Dla mnie to był szok i te przyrdzewiałe (zaśniedzone) zakręcone do gniazd końcówki z kablami, gips kumuluje dużo wilgoci, czy oni powariowali, dlaczego np nie użyli żywicy?

post-1234-100002955 1170290889_thumb.JPG

Po zamieszczeniu wczoraj powyższych komentarzy ze zdjęciem skontaktował się ze mną Pan Marek Sawicki z firmy "Dobre Brzmienie & CinematriX" z którym jakiś czas temu rozmawiałem na temat zmian, ewolucji modelu Imagination jakie zaszły w elemencie zwrotnicy od daty zakupu głośników w firmie JDB w 98r. Na podstawie załączonej fotografii sprawa została wyjaśniona. Przedstawiony egzemplarz jego zdaniem ma ok. 10 lat, co się w przybliżeniu zgadza i mógł być przerabiany przez ‘polskich konstruktorów’. Nie przytaczam oczywiście całego listu bo to jest prywatna sprawa. Jakiś czas temu Pan Marek odpisał na moje pytanie w sprawie zwrotnic, że istnieje możliwość up-grade - wymiany kompletu i ofiarował się przy okazji pobytu we Wrocławiu obejrzeć głośniki czym zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony. Pytania odnośnie szczegółów proszę kierować do w/w firmy i Pana Marka który jak się przekonałem chętnie udziela informacji i nawet w przypadku takich niefrasobliwych wpisów jak mój wczoraj jest chętny do współpracy.

Pozdrawiam,

Łukasz.

skrzypek, 25 Kwi 2006, 16:52

i nawet w przypadku takich niefrasobliwych wpisów jak

>mój wczoraj jest chętny do współpracy.

co prawda u mnie nie ma takich "wnętrzności" ,ale Twój wpis był jak najbardziej na miejscu.

• 3 tygodnie później...

fxx, 17 Maj 2006, 23:04

>zildjian co z Twoim odsłuchem Parasounda? jakieś opinie??

>

>testuję kabelek który mi do kolumn poleciłeś i na razie jestem zadowolony!

>

>napiszę coś wiecej po wygrzaniu.

Nie ma szans podskoczyć LFD,który jeśli nie wymienię wszystkiego zostanie na dłużej. Na razie sprzedałem cedeka i wypatruję czegoś nowego.Na razie same porażki.

Co do kabla-masz na myśli Audiograde na górę?

praiwe AUDIOGRADE bo musiałem go wykonac sam z materiałow audiograde na pewno mniej fachowo, ale jestem wdzięczny Twojemu koledze za pomoc

kable naprawdę niezłe..

szczegóły nie gorsze niż Nordosty ale gładsze..

Na razie gonię króliczka. Żal Primarka:tyle tachania i jeżdżenia,kasy. Ale królik nieustannie pokazywał zęby. Jeśli go nie sięgnę Króliczka to zadowolęsię Prześliczną Wiolonczelistką i kupię coś na kształt Arcam Solo......

• 1 miesiąc później...

No właśnie.Z tego,co było zostały tylko kolumny i kable. Właściwie przypadkiem stałem się posiadaczem cd Nad S500. To bardzo przyzwoite urządzenie za rozsądną cenę. I pewnie jakiś (dłuższy) czas zostanie. Prosiłbym o poradę w temacie niedrogiej amplifikacji. Tylko żaden ściema haj-end, pliz !

Czy np. Baltlab lub stary Amplifikator sprawdził się komuś z ZI ?

Nie wiem czy Ci to pomoże - w ostanim Magazynie Stereo (czarno-biały) jest test kilku wzm. min. Aplifikator S i G oraz NuForce int. (hmm z opisu może byłoby ciekawie - cana to 4,9 zł)

Nic nie sugeruje, mój MF A3 pasuje mi do Zollera, Ale Ty przecież miałeś A300 więc wiesz czego można się spodziewać.

Pozdr.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Xniwax

Magazyn Stereo - tak,czytałem. Nameless mógłby się bardziej postarać. Nowe Amplifikatory,o ile są powtórką szkoły brzmienia z 2giej edycji - odpadają. Zastanowiłbym sięnad 1szym wcieleniem. NuForce to chyba końcówki? Odpada.

A 300 praktycznie nie do zdobycia w Polsce ! Każdy idzie na pniu.Jest nawet nowe ogłoszenie o kupnie na hifi.pl.

Nowy cedek ma XLR - spróbuję może Baltlaba. Już dałem cynk do firmy.

NuForce o którym pisałem to jest akurat na bank integra. Baltlaba słuchałem kiedyś z Point Source i...czegoś mi brakowało, jakoś beznamiętnie bez nasycenia bezbarwnie. Znam kumpla który ma do sprzedania Arcama FMJ A22.

Co do "cyfrowych"wzm. ostatnio słuchałem krótko monobloków Audiomatus na Magneplanarach i...było nieźle na średnicy i górze, ale bas...basu nie było. Kolega w domu słuchał tych monobloków na JmLabach i było hiper klinicznie, holograficznie ale gdzieś zaginęła sama muzyka.

>zildjian

śledzę z uwagą Twoje boje ze sprzętem i nie mogę się powstrzymać od pytania:

Twoje niegdysiejsze klocki (nie takie dawne) Manley, Primare.. chwaliłeś jednak mimo poszukiwania dalszego..

teraz schodzisz na zupełnie inny typ brzmienia MF?? zaskakujące..

jeszcze sie okaże że i ZI zmienisz...

co się dzieje? mógłbyś szerzej? dla pouczenia braci audiofilskiej byłoby pasjonujące.

Ja nie mam aż takich dużych potrzeb i po ostatnich zmianach sądzę że sprzętzagości na dłużej..

ale...... do domku letniskowego co by nie wozić za dużo kupiłem za tanie pieniadze Yamahe 720 i chorusy Jmlaba i powiem Wam że w niskim pomieszczeniu 30m2 gra nieźle nic lepszego tam nie można bo sie włamują ale nawet bas musiałem wytłumić kablami..;-)

• 4 tygodnie później...

zdezintegrowany_3PO, 4 Sie 2006, 17:38

>Sugdenowi bliżej do MF? ... ale chyba nie w kwestii dźwięku ? ;)

Jak najbardziej tj. Sugden z serii Optima i stary jeszcze dobry A1 Anniversary lub A2.

• 2 tygodnie później...

Przy okazji - pewien kolega przed jego urlopem właśnie pożyczył mi do sprawdzenia końcówkę mocy Sony 55 ES (jeśli kogoś to kręci - drewniane boki,dość słuszna waga itp bzdety). Mimo iż steruję pokrętłem "attenation"= gain ?skąd brzmienie ciut na twarz,lekka przewaga środka ,ale brzmi to i tak zaskakująco fajnie nawet bez preampu. Trochę gubi bas w najniższych dzwiękach,ale to pewnie z uwagi na recommended min 6 ohm speakers. Polecam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.