Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Marantz CD-17 - wzmak, kolumny???

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

hej

czy od tego czasu ktoś zgłebiał temat? ja też stoję przed dylematem czy sprzedać swojego 4330mk2 i dokładać kwotę rzędu 2000-3000PLN na nowy sprzet (np. Baltlab albo Amplifikator) czy też wyłozyć kwotę rzędu 1000-1500PLN na koncówkę mocy. Widziałem że w ogłoszeniach ktoś sprzedaje końcówkę mocy Creeka A43.

Jak sądzicie - jak taki zestaw 4330mk2+A43 zagrałby z Marantzem CD-17KI? Na razie słucham na QBA Elements 1.1 - ale możliwe że przeskoczę na Radmory LS-40 albo Audio Academy Hyperiony.... a może to nie najlepszy pomysł? ;-)

Pomieszczenie mam ok. 25m2 - ale mało akustyczne bo to pokój ze skosami w kształcie litery L ;-((

A gdybyście mieli CD-17KI i mieli dobrać kolumny i wzmacniacz w zakresie łącznego budżetu rzędu 5000PLN to co byście wzięli (może być używany sprzęt....). Lubię dźwięk analityczny i bez przebarwień i upiększeń. Troszkę "ciut więcej" basu nie zaszkodzi, ale już CD17 był tuningowany w NEEL i chyba tego basu przybyło - więc kolumny powinny dobrze soprany wyciągąć...

Any ideas?

https://www.audiostereo.pl/topic/21110-co-do-marantz-cd-17-wzmak-kolumny/

->adamgdansk

Witam

Ze wzmacniaczy sprobowal bym Coplanda 8 jest w ogloszeniach. Powinno to dobrze zdrac sie z Marantz-em. Z kolum to Posluchaj Missionow 782( chyba taki model ).

Jeszcze raz dzieki za 63 KI super sprzecik

Pozdrawiam

wiadomośc z ostatniej chwili - jest do wzięcia nowy Amplifikator - jak sądzicie - warto do CD 17 KI???? jak to będzie grało - niestety nie za bardzo mam możliwość odsłuchu ;-((((

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podpytaj?

zolty może ci pomóc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Marantz CD17 Ki miałem przez dwa lata.Przez ten czas robiłem z nim różne experymenty i podłanczałem do niego różne wzmacniacze .Najlepszy rezultat uzyskałem przy użyciu wzmacniacza na 300 B,kolumny JMlab P.S.5,1 czincze Tara Labs Reference (stara wersja) i głosnikowy XLO Reference,a na koniec XLO Signature.Zasadniczą wadą tego Cd jest lekko porgubiony bas, przez co wymaga jego korygowania przede wszystkim zwiekszenie szybkośći,ale największy problem to przełom średnich i wyższych tonów tutaj wyciąganie na siłę dźwięków po przez kable nie dawało dobrych rezultatów.Najlepszy rezultat uzyskałem na droższych ale miedzianych kablach j/w.Do Marantza ,odradzam tanie srebrne kable.

Adam a może ta koncówka to dobry pomysł? Do tego Eposy M15.2. Podłączyć to w bi-ampingu (końcówka na bas, integra na górę)? Ja bym się chyba na to skusił. I w 5000 się wyrobisz i jeszsze na kabelki zostanie:)

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

no własnie - A43 dodać do Creeka 4330mk2 - ale nie wiem czy jakość dźwięku zmieni się na tyle, że warto w ogóle cokolwiek kupować - może lepiej kupić te Hyperiony 3 za 2200 i jakich wszyscy się wypowiadają pozytywnie ;-)

i wciąż mam dylemat - mając CREEK 4330mk2 co zrobić aby uzyskać jakościowo odczuwalno-słyszalną poprawę dźwięku (z CD-17KI):

1. wymienić na Amplifikator lub Baltlab

2. dołożyć końcówkę mocy A43 (i wtedy bi-amp jak rozumiem..)

3. zainwestować w kolumny...

4. pójść do laryngologa na płukanie uszu...

>i wciąż mam dylemat - mając CREEK 4330mk2 co zrobić aby uzyskać jakościowo odczuwalno-słyszalną

>poprawę dźwięku (z CD-17KI):

>1. wymienić na Amplifikator lub Baltlab

>2. dołożyć końcówkę mocy A43 (i wtedy bi-amp jak rozumiem..)

>3. zainwestować w kolumny...

>4. pójść do laryngologa na płukanie

1.oba masz w zasięgu ręki,ale czy to będzie skok ?

2.bi-amping przerabiałem:to ma rzeczywiście sens jedynie w przypadku konieczności osiągnięcia dużych natężeń

3.to też opcja

4.nie,pójdż do Top Hi Fi w sobotę 10-14

nie lubię Top Hi-Fi w Sopocie - Ci dwaj faceci się zachowują jakby rozumy pozjadali... mam wrażenie, że prowadzą ten sklep za karę, a może klienci im przeszkadzają w dotykaniu i oglądaniu sprzętu sam na sam ;-))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.