Skocz do zawartości
IGNORED

zmiany na forum

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Moze to co napisze zabrzmi jak czyste wariactwo ale proponuje wykonac taki myk filtracje polegajacą na tym ze kazdy wątek który ma mniej niz 10 wpisów jezeli np nie zostanie rozwiniety w ciagu powiedzmy jednego roku powinien sie automatycznie kasować..czesto sa tu takie watki typu "jakie kable do kolumn altus110" tego typu rzeczy zanizają klase merytoryczna forum.

Piotek608

jest też taki wątek dotyczący kabli głońikowych VdH, nie można powiedzieć, że nie wnosi niczego - coś tam jest, że mało - może mało osób miał z nimi kontakt? Na pewno warto by jednak był. Taki automat może narobićwięcej szkody niż poprawi.

Czasem bywa tak, że ktośkto pierwszy raz o cośpyta nie ma odpowiedzi. Lecz jeśłi za rok znajdziesz taki wpis masz przynajmniej namiar na jedną osobę, która sięjużz danym problemem zetknęła. Jeśli usuniesz ten wpis nie będzie żadnej pomocy.

>inżynier

działa tylko z Mozillą - ale to kolejny powód by zrezygnować z IE, w ostateczności można wpisów dokonywać z pod Mozilli. Ja używam Opery a wpisów dokonuję właśnie z Firefoxa. Nic się nie gryzie chodzi wszystko stabilnie zero problemów.

• Redaktorzy

1. Wprowadzony został 7 dniowy okres karencji po rejestracji. Przez ten czas nie można nic pisać na forum

...

Jestem za. Ten pomysł wracał regularnie i rezygnowaliśmy z niego w imię ochrony prawa do natychmiastowej wypowiedzi. Sądzę że można spróbować.

2. Przy rejestracji należy podać opis "o sobie": "[...]

Za.

3. Przy dodawaniu nowego wpisu nie będąc zalogowanym można sie zalogować bez wracania na stronę główną forum.

Za.

Planowane kolejne zmiany:

4. konieczność "o sobie" dla każdego piszącego

Za. Wpiś "o sobie" jest grzecznością wobec innych członków forum i dowodem pewnego zaangażowania. Nie jesteśmy zgrają anonimów.

5. zastanawiam się nad dodaniem zakładki typu "moje pierwsze stereo" (dyskusja w wątku 20974, tematy dla początkujących w audio) lub wprowadzeniem poczekalni (też była kiedyś dyskusja)

Sam założyłem ten wątek, ale ponieważ jest wielu przeciwników, może zastosować głosowanie?

6. wiadomości prywatne wysyłane do danego użytkownika

Za.

7. możliwość stałego ignorowania wybranych tematów (nie będą się wyświetlać)

Za.

8. coś w stylu "wartościowy temat", żeby nie ginęły w zalewie setek innych

A czegoś takiego już nie było - lista obserwowanych tematów, czy jakoś tak?

• Redaktorzy

zmiana (mniej widoczna ale mam nadzieję odczuwalna):

włączyłem kompresję gzip stron (dlaczego tak późno?!) więc powinny ładować się dużo szybciej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>> Savings: 80%

Filesize: 52.7KB [10.8KB] html / text only

Ukryta Zawartość

>> Savings: 73%

Filesize: 15.8KB [4.3KB] html / text only

itp. itd....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem co się od wczoraj jeszcze zmieniło ale pod FF dzisiaj forum niemal wcale nie pracuje,a pod (o zgrozo) IE wszystko szybciutko i aż miło.Dodam,że wczoraj na FF poprostu miałem wyścigi w ładowaniu się stron tak wszystko fajnie chodziło.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

>Lukar

Ja mam podobnie jak pitdog, temat usunąłem z obserwowanych, a on uparcie wisi dalej.

W statystykach mam 2 napisane opinie, a ja wejde w swoje "o mnie" to widnieje jedna.

I taka moja propozycja do zmian- każdy obowiązkowo wpisuje w swoim "o mnie" skad pochodzi-uważam, że znacznie usprawni to komunikację.

pozdr

NIezły pomysł

Nie jestem Gallem Anonimem i jeszcze mnie demokracja nie uczyniła bezdomnym zaraz wpiszę

P.Sulima.

A te 160 znaków to letka przesada chciałem krótko, a niestety musiałem wypisać taki elaborat że, żadna z moich

byłych licznych narzeczonych tak długiego listu nie dostała.

P. Sulima

Poddaję pod rozwagę wymóg podawania e-maila. Dlaczego?

Możliwość skontaktowania się z klientem, ustalenia szczegółów, które interesują tylko dwie strony, co zaowocuje odciążeniem forum.

Obawiający się o obciążenie płatnego/pracowego konta zbytnią ilością e-maili lub zbytnim ujawnianiem się mogą założyć indywidualne a bezpłatne konto na ogólnodostępnym serwerze mailowym jak: O2, gazeta czy interia.

Konto (nawet założone wyłącznie na potrzeby forum) zapewni z jednej stroni prywatność, a z drugiej spokój ze strony zakładowego admina.

Najlepiej aby takie konto, założone na ogólnodostęnym serwerze, miało jako alias nick z audioforum (dla zajętych już aliasów można wstawić nick podwójnie), a wtedy piszący forumowicz będzie mógł słać e-maile bez obawy, że dowcipniś (taki co to wypełnia np. przecinkami O sobie) podał konto nielubianego kolegi.

W przypadku stwierdzenia, że delikwent podał fikcyjne konto, należałoby wykonać donos przez wpis w stosownej zakładce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.