Skocz do zawartości
IGNORED

kot a sprawa audiofilska :)

josef

Rekomendowane odpowiedzi

zapomniałem zdjęcia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zdarzaja sie oczywiscie rozne egzemplarze. Mozna miec mniej lub wiecej szczescia. Jednak zwykle to wlasciciele sa wytresowani przez jamnika - i najgorsze jest to gdy nawet sobie z tego sprawy nie zdaja ;-)

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Jakbym widział naszego sierściucha gdy miał 6 tygodni :-) To samo zaciekawione spojrzenie. A teraz wygląda tak...

Próbował w młodości podgryzać kable, ale mu przeszło za to uwielbia się wciskać w różne dziury. Co zresztą widać na załączonym obrazku.

GM

post-3254-100003033 1170275141_thumb.jpg

post-3254-100003034 1170275139_thumb.jpg

Moje dwa sierściuchy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mały już dostał imie zgodne z jego wybrykami - Lucyferek - w skrócie Lucek ;)

widać, że to dusza techniczna - każdy kabelek spróbuje czy dobry, a komputer nie ma przed nim tajemnic - powoli zaczyna sam pisać ;)

• 1 miesiąc później...

Mój kot chyba najbardziej lubi muzyke gitarowa, za to ucieka przed basistymi utworkami, na szczescie takich rzadko slucham :)

Ukryta Zawartość

post-2614-100001029 1170278225_thumb.jpg

post-2614-100001030 1170278223_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 fotka w poprzednim poscie to growl! :D

2 - wylegiwanie sie przy relaksujacej muzyce :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

patrząc na te fotki uświadomiłem sobie, że mam kota murzyna :) - tzn futerko ma a'la tygrysek ale ma czarną skórę – czarne ma poduszki na łapkach oraz pyszczek – a nie takie różowe jak powyższy sierściuszek :)

Mojej Zuzi - na zdjeciu - muzyka jest absolutnie obojetna. Za to Wacek... Waclaw uwielbial siedziec na kolumnie, a przy jego wadze (ok. 9 kg) nie bylo to bezpieczne, gdy wskakiwal i musialem polozyc na kolumnie stos ksiazek. Co chyba mialo korzystny wplyw na brzemienie:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Powinienem coś „nabazgrolić” o ostatnim koncercie anekdoten ale krew mnie zalewa ostatnimi czasy ,a wszystko wina to największych przyjaciół człowieka

i tychże „człowieków”(ale o tym później)

Podczepię się pod watek bo nie chce mi się zakładać nowego tematu który zapewne nazywał by się

-„zasrane miasto ...poznań” albo warszawa albo szczecin

bo jak mniemam wszędzie jest tak samo ewentualnie tylko gorzej ;(((

teraz podpadnę ,ale cóż .....fill ze mnie żaden bo kota psa węża pająka nie mam ,nawet rybek ,ale idąc za przykładem jakieś czeskiej rodzinki na mej –niewielkiej- posesji spokojnie trzymać mógłbym parkę tygrysów syberyjskich

która w ramach zabawy posilała by się wędkarzami korzystającymi z pobliskich zalewów ewentualnie naspidowaną młodzieżą która w ramach czasu wolnego zabawia się w człowieka demolkę –ale jak gdzieś o tym pisałem to już wychowanie jest ,a fubb-owi nic do tego.

No więc co mnie nosi, ano jedno wielkie gówno ,na ulicach nie ma opcji żeby człowiek na odcinku 100 m nie wszedł na minę ,parki wygladaja jak wychodek kiedyś idąc przez tzw park w centrum poznania na 1m kw naliczyłem 10 niespodzianek, szanowni koledzy nie mówcie ze wam to nie przeszkadza.

Tematy polityczne na tym forum mnie mało obchodzą i nie mi się zastanawiać czyja to wina ,ale powiem szczerze porządek można zrobić bardzo szybko w przeciwnym razie utoniemy w kupie gówna co prawda ja będę i tak na końcu bo w buszu mieszkam ;)

jak wiem przeciętna wieku forumowiczów jest olbrzymia dużo tu młodych starych zaczynających życie, powiem tylko tyle nowe mieszkanie samochód dziecko pies czy kot(do kotów to chyba uraz mam jak widzę luzem latające i nic mnie nie przekona że to taka ich psychika i takie tam pierdoły ;) to mix mocno średni ,zastanówcie się czy warto się obciążać dla bobasa ,zwierzak to odpowiedzialność i otwarcie drzwi w bloku celem wypuszczenia zwierzaka samopas jest nieciekawym pomysłem zwłaszcza ze może tam stać mniepodobny troll z „drewnianym towarzyszem”(nie ,nie to nie pinokio będzie).

Wiem niemodnie marudzę ale ostatniego zwierzaka miałem 16 latek i co nieco na oszołomstwo w tym czasie się napatrzyłem – psychika siada ,przynajmniej moja ;(

dobra a teraz o tych „człowiekach” myślę ze nikogo nie urażę bo na forum sami porządni są wiec tematu prawie niema, a jednak o debilach trzymających duże psy w blokowiskach nie pisze bo nie moja sprawa niech się martwią sąsiedzi choć jak patrzę na wilki na balkonach to żal mnie ogarnia ;(

ostatnia zima spowodowała ten mój wpis ,jakim homo sapiens można być jeżeli przez cała zimę olbrzymi pies krótkowłosy stoi na tarasie albo na dworze 24 h w temp czy to minus 5 czy minus 30 a właściciel ma to w pompie ,bo dzieciaki już się przecież nabawiły a o ocieplanej budzie mało kto słyszał –żeby nie było to nie wieś to domy jednorodzinne- no chyba ten kaszlący potwór zejdzie na wiosnę a może lepiej żeby nie bo jeszcze troll kupi nowego ,najgorsze ze dzieciaki patrzą na to i przyjmują jako normalność ,tak ma być –szkoda gadać ;(((

swoja droga takiego ciula w gaciach postawić przy –10 na noc to może by zmądrzał

no nic ciekawe czy w innych krajach radzą sobie z bajzelkiem kociopsim.

Chyba lepiej bo przecież gorzej być nie może.

O jeszcze sobie przypomniałem piękny widoczek tej zimy

osiedle nowobogackie miliardowo tak zwane luksusowe auta przed domami piękna zieleń na ogródku ,choinki, banany ,kokosy pól metra śniegu i w tej sielance 2 metrowy drut wbity w ziemię a tam na kawałku krótkiej smyczy biegający w kółko pies- pozdrawiam właściciela kretyna ;(

chyba starzeje się niemiłosiernie ,że taki brękot mnie ogarnął ,i zaznaczm nie jestem czerwony zielony czarny ale czasami myślę :)

pędzę do krypty odreagować w „pięknym” muzycznym świecie.

i dupa szczeliła tak piękna sielankę ,autora watku przepraszam ale wpis miał byc w pierszym zwirzęcym wątku jaki znajdę . sorka.

• 1 miesiąc później...

Stefanek alias szynszyl vel tuptuś jeszcze dawniej damianek lubi przygladac się kolumnom gdy dobiegają z nich ludzkie głosy w czasie słuchania radia , siada wtedy przed kolumną i zadartym łebkiem patrzy na nią co ta do niego mówi :) Poza tym zasypia juz przy drugim kawałku z płyty :)

Na zdjęciu po lewej udaje sowe .

Poza tym kradnie ugotowane jajka obiera ze skorupki i zjada , zawsze też udaje że nic nie jadł .

mysle ze grozniejsze od kota czy pas moze byc dziecko w moim przypadku kuzyn 4 leteni ...ktorego nei dopilnowanie kosztowalo mnie odsysanie kopulek z membran :) i dlatego postanowilem zrobic maskownice przez co musialem zrezygnowac z ogladanai jak chodza glosniczki :))

kot ma jeszcze tę przewagę nad dziećmi, że wyraźnie wyczuwalny jest pozytywny wpływ jego obecnosci na CD.

Dźwięk zyskuje na wyrazistości, bas staje się masywny i zwarty, a góra dźwięczna i perlista. Niestety, często leży niesymetrycznie (jak na załączonym obrazku) i różnicę słychaż tylko w jednym kanale :)

rondel:

>niestety drapie, serce rozdarte

Połóż na sprzęcie zamówiony na wymiar prostokąt z marmuru lub granitu. Po pierwsze, dociąży CD - nie będziesz musiał znosić cegieł ani przyklejać na czas odsłuchów kota. Po drugie, zabezpieczy cenne środki trwałe przed pazurkami. Po trzecie, będzie nieźle wyglądać.

Nie przesadzaj z grubością kamienia - 2 cm powinno być w sam raz.

• 1 rok później...

Z pomocnikiem kotem Leonem prace nad UGODĄ idą błyskawicznie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 7 miesięcy później...

Ukryta Zawartość

musze tego nauczyć mojego futrzaka ;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.