Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor kinowy do 4tysięcy?

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Wykluczam Panasonica Pt700 za drogi jak dla mnie i najwazniejsze ,ze występuje rwanie obrazu podczas szybkiego ruchu kamerą.

Nie wiem czy to widoczne w modelach DLP

Nie wiem czy jest cos lepszego od Benq 5120

https://www.audiostereo.pl/topic/21787-jaki-projektor-kinowy-do-4tysi%C4%99cy/

Panas 700 IMO niedługo będzie poniżej 4 tysięcy.

O jakim "rwaniu" mówisz, dalibóg nie wiem - oglądałem na nim kikadziesiąt filmów i nic się nie "rwało" nawet przy ekstremalnie szybkiej akcji, także na ten temat nie potrafię nic powiedzieć.

Ale masz prawo nie lubić LCD tak jak ja nie lubię DLP.

O tym Benq nie wiem nic niestety - nie znam żadnego modelu tej firmy.

Może spróbujesz czegoś od Epsona?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Mówie o rwaniu jakie mozna zauwarzyc przy projektorach biznesowych (Benq 6100 - mialem go i było rwanie)

Mozna równiez zauwarzyc w monitorach LCD (nie mówie o smuzeniu)

Powiem dokładniej. Jesli akcjia sie dzieje ,a kamera stoi w miejscu albo delikatnie sie przesówa kamera to nie widac. Jednak gdy sama kamera szybko sie porusza jest to widoczne. Musisz bardzo dokładnie zaobserwować to zjawisko.

Panasonica PT 700 widziałem w Mediamarkt w akcji i od razu to mi sie rzuciło w oczy (puszczali film Władca pierscieni cz.2 )

Mam na zbyciu sony 1271q CRT (wytrzymuje 1600x1200) ale musialbys brac w ciemno (rodzice go nie umieja podlaczyc), uzywalem go osobiscie.

Obraz rozwala budzetowe cyfraki. Konkurencja robi sie dopiero na Dark Chip 3 DLP.

To mogła byc wina kabla. Jak puszczam film z komputera na telewizor kabel s-video (CRT) i jednocześnie mam podgląd na film na ekranie monitora LCD (kabel DVI) , to czasami widać, że np. dolna połowa ekranu nie nadąża za górną, przy szybszym przejściach (na TV, nie na LCD).

---> KOpyt25 cena panasa spada na łeb na szyje :-) można go już kupić za 4700 a myślę ze jeszcze spadnie, a rwania o którym piszesz nie zauważyłem, może to rzeczywiście wina kabla, ja mam przez HDMI a tam gdzie zauważyłeś te "rwania" jakiego kabla użyli ?

Nie mam pojecia w sklepie dla Idiotów jakiego kabla urzyli nie pytałem bo pewnie Idiotyczna obsługa by nie widziała.

Co do Panasa to rzeczywiscie ostatnio sporo staniał jednak te dodatkowe 700zł to nie na moj portfel. (chyba ,ze kompa bym sprzedał)

Powiem ,ze ja nie widze efektu tęczy z 2-3 metrow wiec DLP mi nie przeszkadza. I czuje ,ze nie duzo sie rozni od Benq 5120 chyba ,ze ktos widział miedzy nimi roznice to chetnie wysłucham

trzeba juz myslec o formacie Blue-Ray i czy projektor tylko udaje true HDTV... Sprawa wyglada tak: 480 lini - stanowczo za malo !!!, 720 lub 768 ok. ale do DVD format, 1080 - prawdziwe HDTV.

RACJA!

tylko kasy brak!

Zanim wyjdą filmy w wysokiej rozdzielczosci to minie z pól roku lub wiecej.

Pozatym do LCD i nie mam pewnosci czy po przekroczeniu 500-1000godzin nie spadnie jakosc obrazu

Witam,

może ktos z Was wie, dlaczego producenci niektórych projektorów podają w że urządzenie jest przystosowane do systemów NTSC i PAL, po czym w "twardych" danych technicznych czytamy, że projektory te mają zakres odświeżania 56-85 Hz. Przecież system PAL ma 50Hz? Czy to będzie działać normalnie? bez zadnych wad w odbiorze?

• 7 miesięcy później...

Odświeżając trochę temat...

Jak się ma stan rzeczy na dzień dzisiejszy?

Popularny niskobudżetowy Benq5120 dostępny za 2kz, wobec innych modeli tej firmy?

jak np MP610 (2,6kz), W100 (2,8kz)? co na to Toshiba S8 albo P8? Panasonic PT-P1SDE? Optoma EP716R?

Może jakieś inne ciekawe propozycje z tej półki cenowej? co na uwage zasługuje? Oczywiście do kina domowego.

Pewnie powiecie że pierwszym wartym wydania $ projektorów z tych "tańszych" jest Panasonic PT-AE900;)W sumie, można go dostać już za 4 999zł :) (siedemsetka spadła do 4,3kz...)

A może jednak?

Witam

Meloman przepraszam ale nie zgodzę się z Tobą. Złe porównanie "te modele mają tyle wspólnego z KD co Fiat 126p z Formułą Jeden..." bolidem formuły jeden nie pojeździsz sobie po zwykłych drogach osiedlowych, a Fiacikiem jak najbardziej.

I tak samo jest z kinem domowym i projektorami. Tutaj mówimy o projektorze wartym 4 tyś PLN i kinie do takiej również ceny. Projektory w cenie do 4 tyś. są dobre do kina domowego do 4 tyś. PLN i nie ma o czym dyskutować. Niektórzy zarabiają po 25-100 tyś miesięcznie i nawet nie spojrzą na kino domowe i projektory do 10 tyś bo to kicha. Natomiast większość zarabiających 1,5 -2 tyś miesięcznie, stać na projektor do 4 tyś, a i tak muszą na niego odkładać dobrych kilka miesięcy wyrzekając się przez ten okres innych przyjemności. Dla nich projektor do 4 tyś PLN będzie fantastycznym uzupełnieniem amplitunera i DVD w tej samej cenie. I będzie to fajne kino domowe do 4 tyś PLN. Ja mam projektor MP610 i jestem bardzo zadowolony i każdy kto do mnie przyjdzie jest oszołomiony wrażeniami z takiego projektora.

Oczywiście gdybyśmy postawili moje kino domowe z moim marnym projktorem za 2,6 tyś, obok kina domowego z projektorem za 10 tyś. moje kino by było jak te twoje porównanie Fiata z formułą jeden. Tylko że nie każdego stać na bolida formuły jeden.

Pozdrawiam.

no nie zupełnie do prezentacji.

Ten co ja mam czyli MP610 według strony www.benq.pl to seria wszechstronna, natomiast już projektor

o oznaczeniu W100 jest już dedykowany do kina domowego

pozdrawiam

Tutaj test W100

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.