Skocz do zawartości
IGNORED

Altusy 110 a moze cos innego

luk1985

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza sie, w Tych Braunach ktos wsadzil Tonsila, podobne do 8/13/120.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Jeżeli dalej upierasz się przy polskiej konstrukcji to z całej trójki wybrałbym mildtony. Miałem, porównywalem z altusami i były lepsze. Co do regeneracji - membranocewke w wysokotonowcu możesz kupić z allegro ponieważ nie zauważyłem różnicy. Srednio i niskotonowe elementy zamów z umifona. Może droższe, ale najbardziej przypominają oryginalne.

Stwierdzenie RARYTAS to jest to co ostatnio mnie najbardziej bawi. Od razu będzie wiadomo, że oferowany towar będzie zwykłym szajsem.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Odpusc sobie te polskie badziewie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chłopaki nie kupiłem tych altusów. Koleś chciał za nie 600zł!!!

w ogłoszeniu pisało "sprzedam głośniki Altusy 110, 310zł" więc wyraźnie pisało, że chce te 310zł za komplet, poza tym jeden niskotonowy strasznie harczał, ale teraz znalazłem lepszą ofertę: Altusy 140 za 400zł-dość tanio jak na 140, czy może być jakiś haczyk? Na co mam uważać? jakieś opinie na ich temat?

Miałem A110 w stanie idealnym, sprzedałem za 400zł i... Bogu dzięki:) Generalnie 99% zestawów, których miałem możliwość posłuchać brzmiała lepiej, niż Altusy. Posłuchaj się rad dawanych przez innych forumowiczów i rozejrzyj się za czymś innym. Niedawno sam byłem poszukiwaczem "czegoś niedrogiego" i kupiłem Eltaxy 1+ (zakup uwarunkowany głównie metrażem mojego pokoiku). Z tego, co "badałem" przed zakupem Eltaxów, to podobały mi się jeszcze: Arcusy AS5 (bodajże na Seas, stan idealny i grały lepiej, niż moje Eltaxy, ale nie były niestety na sprzedaż), Tannoy M2 (w porównaniu do Eltaxów nieco mniej dynamiki i "ostrości"), Wharfedale Diamond 8.3 (fajne, ciepłe brzmienie, jak dla mnie momentami nawet za ciepłe :) )

Zgadzam się z tym, co napisał Desant - największą zaletą Altusów jest to, że po nich prawie wszystko gra niesamowicie :)

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Daj sobie spokój, pożałujesz tego zakupu.

(Chyba, że zależy Ci WYŁĄCZNIE na wytwornicy hałasu- to może lepiej kupić betoniarkę, napełnić złomem i włączyć?)

w altusach jest plus, że moim Technicsem mam małą szansę spalenia gwizdków, bo w trochę sopranów już popalił, a jeśli chodzi o dźwięk to miałem okazję ostatnio posłuchać 110, wiadomo nie są audiofilskie ale nadają się na dyskoteki, które urządzam z ekypą

Pala sie gwizdki bo wzmacniacz je przesterowuje i tyle.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Można kupić kolumny Dali 505 za 350-400 zł.a to w porównaniu z Altusami jest znaczny przełom.

Mildtony brzmią trochę lepiej niż Altusy ,kiedyś sto lat temu je miałem.

Gdybyś jednak chciał zostać przy Altusach lub Mildtonach ,to dwie rzeczy musisz zmienić:przede wszystkim głośnik wysokotonowy na zwykłą jedwabną kopułkę oraz zrobić porządną obudowę z mdf-u o grubości 32 mm i wzmocnić ją wewnętrznymi wieńcami ,do tego dobrze wytłumić ,te zabiegi w bardzo znaczącym stopniu poprawią brzmienie tych kolumn.Natomiast ich wysoka efektywność w db kiedyś może się okazać wielką zaletą ,gdybyś przesiadł się na wzmacniacz lampowy.

Piotr

bmw325i w internecie oraz na tym forum jest cała masa informacji jak grają altusy oraz duża ilość wzmacniacz ów technicsa zamiast poczytać i posłuchać raz ludzi, który mieli z nimi styczność wolałeś pójść swoją drogą myślę, że dobrze zrobiłeś ponieważ jak już dojdzie do Ciebie jakie błędy popełniłeś zaczniesz słuchać innych ludzi, na marudzenie trochę za późno. Pozdrawiam Cie serdecznie i liczę na to, że wyciągniesz z tego wnioski.

Co tu tlumaczyc kolesowi jak ma taki nick, altusy i dresik zapewne.

Do robienia imprezek to sie kupuje taki sprzet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8kw robi wrazenie, stare dobre cerwiny.ale altus rownie dobrze sie do tego nadaje, a i jeszcze nue szkoda jak po pijaku za okno poleca :-)

Podoba ci się dźwięk? Pewnie porównywałeś je z ......innymi altusami.

Gratuluję za podjęcie decyzji z rodzaju: "Jak głupio wywalić w błoto kilkaset złotych".

Bez komentarza.

Ukryta Zawartość

Co to za wynalazek? Wcale na altusach sie nie znam.Kuzyn ma jedne to wystarczy.

Ukryta Zawartość

bitkon, 15 Lip 2010, 16:55

>

Ukryta Zawartość

>

>

>Co to za wynalazek?

Kolejny GIGANT internetu szukający frajerów !!!!!!!!!!!

Beemka? Nie połakomisz się? Bedzie jak znalazł do KD albo na imprezy przed domem.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.