Skocz do zawartości
IGNORED

Lukar, moze bysmy sie tak opodatkowali?

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec sprawa jasna. Kto chce wysyla Lukarowej kase. Ale zaraz, czy dziekujemy Lukarowej, czy Lukarowi? Z pelnym szacunkiem dla Lukarowej, ale jest prawdopodobienstwo, ze Lukarowa podlacza sie do okazji za friko. A co na to Lukar?

Nie chce mi się już czytać tej dyskusji dla słów i bez końca. Dlatego Lukar, podaj mi proszę na priva nr swego konta.

Amen.

Pozdr.

PS. I nie obchodzi mnie co zrobisz z pieniędzmi.

Byleby forum bez zakłóceń żyło i chodziło sprawnie. (Z popami sobie radzę ;)

I nic nie odznaczaj przy nickach.

Będzie potrzeba to się zrzucimy. Na razie jej nie ma.

Pieniądze zebrać raz, zainwestować w jakiś fundusz i niech pracują na rzecz Forum!

Póki co Lukar jeszcze nic nie wspominał o odpłatności.

Otóż to! Jeśli to ma być ostatnia deska ratunku, takie być albo nie być, to można się dołożyć... jeśli nie, to po co?

Wprawdzie są w sieci serwisy płatne, ale fora dyskusyjne?

MariuszJ wie coś czego my nie wiemy?

Przedewszystkim to Lukar powinien wyjść z taką propozycją, zresztą płatne wątki już się pojawiły... i dobrze.

Albo... niech wypuści akcje. Wtedy wykupimy częściowo forum, ale i będziemy też partycypować w ewentualnych zyskach.

:-)

• Redaktorzy

no to odpowiadam: na razie wszystko zostaje po staremu, żadnych opłat itp.

nie płacę za serwer więc jedyne koszty to mój czas, jakby coś się zmieniło dam znać :-)

A tak z czystej ciekawości - ile zajmuje backup forum? (bo zakładam, że jest, szkoda by było jakby to wszystko przepadło).

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Redaktorzy

400 000 wpisów w bazie zajmuje ~180MB, cała baza to mniej więcej 250MB, same pliki php html zajmują mało, sporo na dysku zajmują zdjęcia i pliki cache - backup zajmie z 2 CD

Wobec deklaracji Lukasza proponuje kontynuowac propozycje Jazza.

Moze jednak MD-208 i bez zadnych napisow? Po 50 zl od 200 pierwszych osob proponuje i voila, bez dalszego bicia piany.

Też jestem za propozycją Jazza - jako wyraz zwyczajnej wdzięczności dla Lukara. Może albo nie być wcale podpisów, albo ewentualnie prosta lista nicków tych, którzy się zrzucili...

Powtarzając, bo tu widzę koledzy biją piane! (Polska to bardzo fajny kraj - nie zamienił bym się z nikim - no może antypody - tam jeszcze nie byłem ale za kilka lat się wyjaśni)

Grawerowanie to ciekawy pomysł.

Sprawdzilem z fabryka, wszystko jest do zrealizowania na produkcji. Moga byc same nicki w dowolnym foncie, step&repeat, pod katem, prosto, tak jak zostanie zrobiony i przedstawiony layout. Jednak bez grawerowania. Jezeli chcecie powaznie potraktowac taki maly projekt, przylacze sie z cala przyjemnoscia, szczegolnie ze dotyczy zrobienia jednej unikatowej sztuki na specjalna okazje. Jezeli sa inni zainteresowani, mozna oczywiscie wypuscic limitowana i numerowana mala serie identycznych klockow z rezerwacja 1/x dla Lukara.

Jazz.

Zaloz nowy watek ''prezent dla admina'' podaj swojego maila i forumowicze ta droga poinforumja ile chca wplacic. Wyznacz jakis termin zero. Zobaczymy ile kasy jzostanie zaoferowane i postanowi sie czy ciagniemy sprawe dalej, czy odpuszczamy.

• 2 lata później...

Lukar, 23 Lis 2005, 07:58

>no to odpowiadam: na razie wszystko zostaje po staremu, żadnych opłat itp.

>

>nie płacę za serwer więc jedyne koszty to mój czas, jakby coś się zmieniło dam znać :-)

Mój Boże, łza się w oku kręci...

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.