Skocz do zawartości
IGNORED

Lukar, moze bysmy sie tak opodatkowali?

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Ci co chcą płacić za forum nie widzą reklam?Czy muszą założyć lornetki? :O)Jeśli będą reklamy nie mam zamiaru płacić ani złotówki!!!To jest moje proste i zrozumiałe oświadczenie :O)

Lukar,

Dzięki Twojej ciężkiej pracy czegoś się jednak nauczyłem i skorzystałem na tym. Czas na rewanż.

+++++++++++++++++++++

Podaj numer swojego konta.

+++++++++++++++++++++

yamen

mciej, 21 Lis 2005, 23:18

>Rozmiary paniki jakie wybuchną bedą skali ptasiogrypowej ... Qubric każe wszystkim sp***dalać, ...<

E tam. Najwyżej przypomnę że takie darowizny to pozostałe przychody operacyjne wchodzące do podstawy opodatkowania. A jeśli nawet nie sa przedmiotem działalności gospodarczej to i tak moga zostać obłożone VATem ;)

Same kłopoty z tego.

Wpłaty mogą pomóc i zaszkodzić. Lukar musiałby sprawdzić stosunek Urzedu Skarbowego do tych "datków". Widzę, że jeszcze nie zajął stanowiska, może poczekajmy na Jego zdanie.

ps

Strasznie przeżyłem zanik forum

Widze to tak.

Jesli przelewy na konto prywatne Lukara maja byc scigane przez urzedasow to proponuje:

- mail do Lukara, w odpowiedzi adres pocztowy.

- Kopertka z jakas sumka i po klopocie :)

I zadnych znaczkow czy innego rozrozniania kto wplacil a kto nie.

>Harvi

Coooo, łapówka?! Ludzie, macie mentaność jak z PRLu, ale 16 lat po.

Jesli Lukar dostawalby jakiekolwiek darowizny czy sklładki to musiałby to zgłosić i opodatkować. Inaczej to szara strefa.

Lukar, a może założysz sobie skrytkę pocztową (byle dużą)? Będziemy Ci podsyłać rozmaite alkohole... uwzględniając, oczywiście, Twoje preferencje... ;-)

P.S. Wspominałeś, że rozkręcasz księgarnię netową... możemy też na adres księgarni... Ja np. deklaruję dwa tomy biografii Chopina albo trzy tomy historii Belwederu... ;-)

>Molidbden nie przesadzajmy z tymi idiotyzmami urzedniczymi :) jek chce komu cos dac to po prostu dam i ni emam zamiaru odpalac państwu swojej kasy, niedlugo opodatkuja pozycie malzenskie, przed upojna noca z zona bedziesz musial wrzucac monete, bo inaczej urzednik za kamera schowa lozko w sciane lol

to raczej wspieranie nieformalnego klubu, albo portalu edukacyjnego - w koncu tu sie mozna sporo nauczyc.

OK !

To może zafundujmy Lukarowi piękną noc z piękną kobietą :)

PS

Podobno, aby sie wpisywać w forum Brencika należy uiścić należność, ciekawe jak tam zostało to rozwiązane? :)))

Ja moge zrealizowac specjalny klocek, za specjalnie nizsza cene dla Lukara. Moze byc jedyny w swoim rodzaju. Np wszyscy sie moga podpisac i zrobie sitodruk podpisow na froncie z kolorowym anodowaniem.

Jezeli ktos z forumowiczow jest szczegolnie zainteresowany realizacja specjalnej grafiki, bardzo prosze. Kolor plyty powinien byc dla kontrastu w kolorach jasnych np. zolty, pomaranczowy, blekit, lub po prostu standardowy srebrny (paleta kolorow anodowanych w MD moze byc ograniczona) i grafika w kolorze czarnym.

No wlasnie, bo jak nie slucha radia to do bani. Jezeli forumowicze sie zdecyduja, nalezy zweryfikowac realnosc tej malej fundacji. Moze podwyzszyc stawke i zmniejszyc liczbe partycypantow? Dla mojej wygody lepiej kase zebrac w Polsce i calosc przekazac do jednego miejsca - czyli do mnie. Przy tej proporcji, dla jasnosci, wrzucam okolo USD 200.- ze swojej strony, plus logistyke wykonania (model MD90). Na plycie moze sie znalezc cokolwiek, dedykacja, itd. Jest tez mozliwosc zrobienia plyty ze stali nierdzewnej z chemicznym znakowaniem, ale juz jako ostatecznosc ze wzgledu na koszty.

Jozwa, poczta mi sie nadal odbija. Twoj serwer moze byc zablokowany na AOL, czyli 2/3 USA (czesto spotykam ten problem w Polsce).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.