Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kabla glośnikowego - sugestie.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem kontakt z kilkoma kabelkami głośnikowymi w tym również z Albedo i Jednym z wyższych modeli Van der Hull i właśnie z kablami Bartka1. Każdy z nich prezentował inny charakter brzmienia. Ja osobiście polecił bym odsłuchać kable Bartka, koszt fatygi to trzeba je ewentualnie odesłać. Według jednego z naszych forumowych kolegów te kable przebiły dużo dorsze kable MIT-a właśnie. Tak wiec nie odtrącał bym ich zbyt pochopnie. Kable są również w moim systemie. Ich największa zaletą jest to ze są wyrównane i nie kradną żadnych informacji, ale nimi nie epatują jak to miało miejsce np. w Albedo czy też VH. Budowa sceny i przestrzeni to też ich dobre strony. Tak więc jeżeli masz chęć wyszukać kabelki za umiarkowana kwotę i naprawdę dobre to warto zadać sobie trochę fatygi i ich posłuchać.

Piterski => czas najwyższy ,abym spróbował kabli Bartka1, ostatnio kupiłem jego sieciowkę ,jest niezła choć koniecznie trzeba ją sprawdzić u siebie w systemie. Np. ukolegi Zildijana było źle, to co umnie w systemie wypadło ok. tam nie zagrało.

• Redaktorzy

Pisz, jasne.

Co do kabli, to mój ostateczny ranking wyszedł następująco: pierwsze miejsce ex-equo to Argentum, Supra Sword i Acoustic Zen Satori, i spośród nich wybiorę drut do swojego systemu ("systemiku: zdrabniamy klocuszki!", he he). Mimo różnic brzmieniowych naprawdę trudno się zdecydować, rozstrzygną względy finansowe. Drugie miejsce zajął VdH Breeze, trzecie Velum, na pozycjach niemedalowych ostały się Cardas Crosslink 5-cośtam, Legacy i VdH Revelation. Howgh.

jozwa maryn, 22 Gru 2005, 09:02

>systemiku: zdrabniamy klocuszki!<

To teraz będziesz stawiał takie małe???

I wtykał w nie Velumika żeby lepiej zagrały :)))

PS. Ciekawe jakby w Twoim systemie sprawował sie jakis Somer, Cordial czy Gotham ... Ale na pewno żle bardzo - prawda? Przeciez nie ta 'klasa cenowa" ;)

• Redaktorzy

Mówisz o systemiku szyszkownika Kilkujadka? Co do Gothama itp, nie wiem, w ręce mi nie wpadł. Kabel ma uzupełnić w moim systemie kabel DIY, który kosztował nic, bo dostałem go w prezencie od fedeovera. DIY zostanie do testów, w których będę potrzebował szczególnie analitycznego połączenia. Nie wiem, czy posiadanie w systemie kabla kosztującego zero złotych zaspokaja twe demokratyczne aspiracje, czy mam żądać, aby ktoś mi do kabla DOPŁACIŁ?

A tak poza tym to chyba masz jakies skrzywienie egotyczne...

Od kiedy to "klasa cenowa" równa jest cenie, którą TY zapłaciłeś? Jak coś dostaniesz w prezencie to znaczy, że jest to w klasie cenowej "kosztyującej nic"???

• Redaktorzy

"PS. Ciekawe jakby w Twoim systemie sprawował sie jakis Somer, Cordial czy Gotham ... Ale na pewno żle bardzo - prawda? Przeciez nie ta 'klasa cenowa" ;)"

...

"A tak poza tym to chyba masz jakies skrzywienie egotyczne...

Od kiedy to "klasa cenowa" równa jest cenie, którą TY zapłaciłeś? Jak coś dostaniesz w prezencie to znaczy, że jest to w klasie cenowej "kosztującej nic"???"

Dyskutujesz ze sobą samym?

Ciekawy jestem,czy jest ktoś kto mógłby pomóc w doborze kabli.Przyjść posłuchać systemu,powiedzieć co o tym sądzi.Co jest ok,co trzeba by zmienić.Bo jak na razie to wszystko wygląda jak "błądzenie we mgle".

Witam - ja ze swojej strony mogę zaproponować odsłuch kabelków .... piiiii .... (nie chcę panoszyć reklamy na forum).

gutekbull - jeśli interesuje Cię przetestowanie w systemie czegoś kompletnie nieznanego - to daj znać na priv.

pozdr. świąteczne

Piotras77

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.