Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

[email protected] napisz do tego pana , ja od nie go kupowalem ekran , podejscie do klienta profesjonalne i za kazdym razem pomagal , rabacik oczywiscie tez uwzglednil

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Yamaha BD S 671, Yamaha RX V 671 plazma Panasonic GT 50, strumieniowanie Flac'ów wysokiej rozdzielczości i ripów z maca z programu Songbird

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

skalmen super, też mam Optome tylko model 82, walczę z ekranami już rok, miałem trzy, pierwszy mnie zmylił ponieważ był tani elektryczny 100 calowy, nic się z nim nie działo , normalnie rewelacja, poza jedną wadą, był biały :P. Pomyślałem że kupię na próbę tani szary beunocostam, żeby się przekonać czy warto zmienić z białego na szary. Warto :). Pomyślałem że skoro ten pierwszy był tani i dobry to kupię też w miarę tani szary. Pomyłka bolesna (ekran elektryczny optika). Nie wiem czy mi używkę opchnęli czy co ale dramat. Odstąpiłem od umowy zobaczymy jak sprawa się skończy. Ewentualnie zrobię im reklamę na forum ze zdjęciami i krotką recenzją :). Powiedz proszę jaki masz dokładnie model ekranu.

cześc ekran jest firmu Suprema model to andromeda 92" mat grey , naprawde polecam z czystym sercem 6 lat bez żadnej kompletnie awarii, idealnie płaski żadnych fałd czy załamań a tak jak pisałem albo moze nie codziennie jest zwijany i rozwijany bo w ciagu dnia mam za nim telewizor tutaj link do sklepu z którego kupiłem mozna lekko negocjowac cene wysyłaja do domu kurierem w całej Polsce , zerszta projektor i oppo tez u nich kupiłem naprawde solidna i profesjonalna obsługa , mam dokąłdnie taki jak w linku są oczywiscie inne rozmiary również, niestety ja kupowałem go za troche więcej ale to dobrze dla obecnych klientów ze potaniały, szczerze polecam

Ukryta Zawartość

Fajny zestaw w bardzo przyjemnym i estetycznym wnętrzu.

dzieki :-)

Yamaha BD S 671, Yamaha RX V 671 plazma Panasonic GT 50, strumieniowanie Flac'ów wysokiej rozdzielczości i ripów z maca z programu Songbird

hej super zestawik czy to wharfedale diamond seriia 8, super budzetowe kolumny jak ja kupiłem do swojego zestawu zreszta tez yamszki tylko rxv640 ,to byłem wniebowziety naprawde pieknie ciepło grające fajne kolumienki z dobrym basem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez skalmen

ładny obraz, zadowolony jesteś z onkyo w 100%?

Możesz podać parametry ekranu?

Też mam onkyo 875, a wcześniej miałem Yamaha dsp ax1. Przesiadłem się z yamahy na dzwięk HD, ale powiem ci że ax1 był bez porównania.

Jeśli chodzi o parametry ekranu to chodzi mi o GAIN i jakie ma podłoże, może wiesz?

Bardzo zadowolony jestem z Onkyo , jest to 95 cali .

Mczaj

Uzywam tylko onkyo do kina .

A roksan Jest tylko do stereo, przelaczam poprostu kabelki .

Przepraszam pomyłka widzę że masz 876, czy 876 się grzeję od góry?

witam

A o to moje male kino.

Ekran Adeo grey reference, rewelacja.

Napisz jak duży masz pokój? Masz gdzieś TV?, wrzuć jeszcze tył jak to zorganizowałeś.

samy myślałem żeby dać ekran ramowy w salonie, ale przy moim metrażu trudno by było zorganizaować to z TV itp.

pokój super

Też mam onkyo 875, a wcześniej miałem Yamaha dsp ax1. Przesiadłem się z yamahy na dzwięk HD, ale powiem ci że ax1 był bez porównania.

Napisz coś więcej o odczuciach i różnicach w odsłuchu.

Przepraszam pomyłka widzę że masz 876, czy 876 się grzeję od góry?

tak grzeje sie jak cholera. Mozna jajeczka gotowac:)

Ekran to 0.9 gain , a powloka jest pokryta jakby brokatem ,szkielkiem czy jakos tak , chyba dla lepszej ostrosci . Jesli mialbym porownywac do ekranow za 200euro ktore kiedys posiadalem , to ten z Adeo to HIGH END

Napisz jak duży masz pokój? Masz gdzieś TV?, wrzuć jeszcze tył jak to zorganizowałeś.

samy myślałem żeby dać ekran ramowy w salonie, ale przy moim metrażu trudno by było zorganizaować to z TV itp.

pokój super

Nie mam TV, nie wyobrazam sobie ogladac filmow na 40 czy 60 cali , moj metraz to okolo 20 m2 chyba:) salon jest polaczony z kuchnia, od widza do ekranu mam 3.10cm , zdjecie tylu zaraz bedzie.

SKALMEN

Pokoj jest superowy , bardzo fajnie wszystko zorganizowane , a obraz z optomy to pierwsza klasa .

Pozdrawiam

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Napisz coś więcej o odczuciach i różnicach w odsłuchu.

Dzwięk z onkyo jest lekko mglisty, yamaha była bardziej szczegółowa i wyraźna, dźwięk nie był rozlazły ona po prostu grała, jak pękała szyba to była szyba, jak był wybuch to był wybuch,itd. Głośniki efektowe były bardziej namacalne

Dzwięk z onkyo jest lekko mglisty,

Zgadzam sie z toba calkowicie , zakupilem nowy amp. Pioneer do kina i WOW jaka roznica wszystko takie zywe , onkyo gra o wiele cieplej.

o to zdjecia tylu.

Ukryta Zawartość

post-23552-0-23016800-1372430372_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez anxion

Dzięki za informacje w sprawie ekranu. Skalmen, tą listwę maskującą robiłeś na zamówienie ?

tak u stolarza ale koszt nie był jakis porazający , o ile pamietam to jakies 800 pln, składs sie z 2 czesci jak bede miał chwileczasu to moge ci wrzucic zdjecia :-)

dzieki za miły komentarz anxion , fajnie jak ktos docenia bo wiele wysiłku i główkowania kosztowało mnie wymyślenie jak to ustawic w moim otwartym i połaczonym z kuchnia salonie na dodatek jeszcze ze skosami,

apropos grania onkyo w kinie to kurcze moja 805 gra właśnie badzo naturalnie zdecydowanie lepiej niz grała moja yamaha , bo przrzed nim miałem yamaszke rxv 1700 i własnie według mnie yamaha była tak troche bezpłciowa ,po przesiadce na onlyo dzwiek w kinie dostał duzo wiecej "mięsa" moze to kwesta preferencji, teraz jest całkiem inaczej bo tak naprawde kolumny sa duże wyzszej klasy a onkyo napedza tylko central i tyły , dziwęk na fronty idzie przez preout do końcówki mocy więc maja 250 watów extra zasilania , ale kino daje naprawde czadu.

Planuje jeszce powiesic tyłu bo kilku moich znajomych nadziało sie na stojak z lewym surroundem :-) stojak granitowy kolumna waży z 8 kg wiec nie dali rady przewrócic ale kilka siniaków pozostało :-)

Ja od dłuższego czasu zastanawiam się czy odciążyć w stereo i w kinie moją Yamahe ax2, chodzi mi po głowie ax 900. Tylko nie wiem czy usłyszę różnicę jakąś ze względu na akustykę i rozmiar pokoju...jedyne 16 metrów kw.

Powiem wam Panowie że te wasze aranżacje z projektorami wyglądają zacnie, bardzo.... nic tylko zmieniać warunki mieszkaniowe i zbierać pieniążki na dalszą rozbudowę systemu.

Skalmen jeszcze jedno pytanie, widzę że uchwyt projektora masz zamocowany bezpośrednio do płyty gipsowej. Czy to pewne i stabilne rozwiązanie?

Skalmen jeszcze jedno pytanie, widzę że uchwyt projektora masz zamocowany bezpośrednio do płyty gipsowej. Czy to pewne i stabilne rozwiązanie?

Ja też mam uchwyt projektora zamocowany do płyty gipsowej. Płyta gipsowa to jest bardzo stabilne ustrojstwo. W sklepie mówili że ma udźwig 6-8 kg na 1m2

Ja od dłuższego czasu zastanawiam się czy odciążyć w stereo i w kinie moją Yamahe ax2, chodzi mi po głowie ax 900. Tylko nie wiem czy usłyszę różnicę jakąś ze względu na akustykę i rozmiar pokoju...jedyne 16 metrów kw.

Powiem wam Panowie że te wasze aranżacje z projektorami wyglądają zacnie, bardzo.... nic tylko zmieniać warunki mieszkaniowe i zbierać pieniążki na dalszą rozbudowę systemu.

Czy yamaha ax1, czy onkyo to są sprzęty do kina, nawet średniej jakości wzmacniacz stereo, np rotel 921, takiego posiadam, będzie zawsze lepszy w stereo. W rotelku powymieniałem tylko kondensatory na Elna Silimic II i jest pięknie.

panowie amplituner jest do kina , wydasz 10 tys zl na amplituner do kina to zagra jak wzmacniacz za 1tys zl do stereo.

panowie amplituner jest do kina , wydasz 10 tys zl na amplituner do kina to zagra jak wzmacniacz za 1tys zl do stereo.

Co za bzdura, skad ty wziales takie porownanie?1:10

z doswiadczenia , i ze sluchu.

Moze przesadzilem, na polskie realia 2:10e niech bedzie, bo tam wszystko drogie.

No dobra Yamaha z11 ktora kiedys sluchalem na AS zagrala bardzo przyzwoicie w stereo :)

Edytowane przez anxion

Zgadzam się w 100%, znam to z autopsji, nie zrobisz czegoś 3 w 1 i we wszystkim jest perfekcyjne. W amplitunerach jest za dużo elektroniki, dźwięk wędruje przez jakieś dziwne układy scalone. W kinie domowym nie jest to takie ważne jak w stereo, kino jest po prostu ostro rasowane ( efekty), w stereo tego nie potrzebujesz tu muzyka ma płynąc.

no może trochę przesadziłeś, ale coś w tym jest.

I wielu nawet się nie przekona jak jest w rzeczywistości, po prostu przyjmie że tak i już, a następnie sami powtórzą dalej, już w charakterze eksperta.

no może trochę przesadziłeś, ale coś w tym jest.

Rowniez sie zgadzam z tym ze kolega przesadzil wiadomo ze ampltuner za 10 tys to powiedzmy wzmacniacz stereo za 4-5 tys zje taki ampltuner ale bez przesady ze za tys. zloty tutaj jest lekka juz przesada...

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ja pisze z doswiaczenia .

Sluchalem tego klocka kiedys na AS Arcam AVR600, a kolo niego stal A28 , i kazda osoba ktora siedziala w pokoju odluchowym stwierdziala to samo co ja , ze A28 zagral lepiej (w stereo). Moze nie byla to duza roznica ale za to byla wielka roznica pieniadza. Ale arcam avr600 w kinie zrobil efekt "WOW", gralo to z BW seria cm.

Oczywiscie wiadomo mozna sluchac muzyki na amplitunerach , ale to nie jest to samo co z wzmacniaczami przeznaczonymi do stereo.

Edytowane przez anxion

Zgadza sie nikt nikomu nie zabroni kochac , ja tez odsluchiwalem i to kilka topowych modeli amplitunerow miedzy innymi i arcama 600 rowniez i w sumie kupilem onkyo 5010 ale tak jak napisalem wzmacniacz marantza PM KI pearl lite za 5 tys zjadl go na sniadanie i wszystkie ktore sluchalem wczesniej ale tak patrzac srednio to ja uwazam ze te topowe amplitunery jednak graja troche wiecej jak wzmacniacz cd za 1000 zl ... ale to moje zdanie , kazdy ma prawo do swojego...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

topowe amplitunery jednak graja troche wiecej jak wzmacniacz cd za 1000 zl ... ale to moje zdanie , kazdy ma prawo do swojego...

Mam podobne zdanie.

anxion

Obecne najniższe ceny z ceneo:

Arcam FMJ A28 - 4590zł

Arcam AVR600 - 12990zł

Gdzie tu stosunek 1/10?

Wiesz Arcam 600 z 3d wiecej kosztuje ale tak czy siak uwazam to co napisalem wyzej.. juz za 4-5 tys wzmak stereo bedzie lepszy ale nizej to naprawde jest to porownywalne, poza tym ze wiecej bedzie mocy mniej krecac galka volume :-) w amplitunerze trzeba wiecej podkrecac...

Po co w ampli 3D ,jak Blu-ray ma 3D /np.Oppo/ to taki sygnał wchodzi i taki sam wychodzi ,po co dopłacać za bajery jak i tak w OPPO są lepsze ?

Jeśli amplituner nie posiada 3D to w jaki sposób ma przepuścić taki sygnał do TV? Jeśli chcesz 3D i dzwięk w HD to masz dwa wyjścia, albo amplituner z 3D albo bluray z dwoma wyjściami HDMI. Innej opcji nie ma. Co do porównania dźwięku amplituner-wzmacniacz, to taki Harman HK980 który nowy kosztuje jakieś 1400zł zjadał wszystkie amplitunery w cenach od 2,5 do 5 tysięcy złotych. Piszecie o Amplitunerze Arcama, który jak na amplituner bardzo dobrze radzi sobie w stereo, a co gdyby tak porównać z Pioneerem, Onkyo, Yamaha? Myślę że nie byłoby tak kolorowo:)

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />Jeśli amplituner nie posiada 3D to w jaki sposób ma przepuścić taki sygnał do TV? Jeśli chcesz 3D i dzwięk w HD to masz dwa wyjścia, albo amplituner z 3D albo bluray z dwoma wyjściami HDMI. Innej opcji nie ma.<br />

Nieprawda.

Są na rynku dostępne splittery sygnału HDMI.

• Pokaż nowe odpowiedzi