Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po kalibracji dla 9.2.6 🙂

Atmos idzie w takim układzie :)

Auro jeszcze NIE :(

Czekam z niecierpliwością na nowy soft .

Końcówka zasila frontowe efekty , jest mocniej od reszty . Musiałem troszkę zdjąć dB 

W tamtym tygodniu byłem u mojego mentora Auro 3D i usłyszałem jak brzmi 11.1 na wierzch konstrukcjach głośników.

Jest inaczej i ciut lepiej :)

Tak , byłem u Tomasza .

Poznałem go osobiście i jego wspaniałą rodzinkę. Pierwszy raz słyszałem Auro 3D na większych konstrukcjach od moich 🙂

Szkoda tylko , że musiałem błyskawicznie zamykać dalej w drogę 😞

A w jakim rejonie Polski Tomasz mieszka?
Może też się z nim umówię jak bym akurat gdzieś blisko niego przejeżdżał...

• 2 tygodnie później...
W dniu 18.10.2023 o 17:06, max720 napisał:

Brawo TY!!!

Dzięki 😉

W dniu 26.10.2023 o 11:26, fetek napisał:

ładne, co to za ekran ?

Znana firma na naszym rynku - Kauber InCeiling Tensioned 113", BT 50cm 🙂

W dniu 2.11.2023 o 07:40, Jay22 napisał:

Dzięki 😉

a projo ? jakiś rs440 ?

1 minutę temu, Jay22 napisał:

JVC RS540 😉 

na fotce wygląda jak jakiś z serii 400. na fotce obudowa wyglądała na matowa. dlatego pomyślałem że to 400tka. Używasz MadVRa ?

9 minut temu, Jay22 napisał:

JVC RS540 😉 

Za to mnie interesujă te Jaśki Marvela....Jaka jakość?Z czego są wykonane Wygodne?Twarde ?Czy miękkie jak wata ?? 

Widziałem w empiku i na  czeskiej stronie .To te same ?Jak nie tajemnica to daj jakieś namiary😉

4 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Za to mnie interesujă te Jaśki Marvela....Jaka jakość?Z czego są wykonane Wygodne?Twarde ?Czy miękkie jak wata ?? 

Widziałem w empiku i na  czeskiej stronie .To te same ?Jak nie tajemnica to daj jakieś namiary😉

jesteś fanem ?

1 minutę temu, Pewex1988PL napisał:

jesteś fanem ?

Nie  , ale  nawiązują do "kina " i mi się podobają ,pasowały by do wystroju w mojej salce....

Tylko się zastanawiam ...czerwone czy czarne ?No i czy jakościowo dobre?

ja też pluje na jakieś poduszki. Nie z marvela akurat. Ale np z jakiegoś horrorku może Krzyku 
i szukam 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
ale taki plakat zamówiłem sobie 

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Pewex1988PL napisał:

ja też pluje na jakieś poduszki. Nie z marvela akurat. Ale np z jakiegoś horrorku może Krzyku 
i szukam 

Ukryta Zawartość

ale taki plakat zamówiłem sobie 

Plakaty też Tworzą fajny klimat.Ja jestem jednak minimalistą ,dlatego w salce nie mam nic, ale taki smaczek w postaci fajnych poduch  by mi się przydał...

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, Pewex1988PL napisał:

na fotce wygląda jak jakiś z serii 400. na fotce obudowa wyglądała na matowa. dlatego pomyślałem że to 400tka. Używasz MadVRa ?

Mało widać na zdjęciach, ale w grudniu, po montażu klimatyzacji, postaram się zrobić sensowniejsze i wstawić na forum 😉 MadVRa niestety nie używam, miałem w planach, ale temat mi się trochę "rozpłynął" z czasem, obecnie coraz częściej spoglądam w kierunku jakiegoś JVC laserowego z natywnym 4K, ale mam jeszcze kilka innych wydatków, więc póki co wisi w strefie planowania 😉

18 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Raczej zwracam uwagę na jakość, nawet takich dodatków, wg. mnie są bardziej, niż zadowalające z wyglądu i w dotyku, mimo tego, że to produkty z Primarka (nawet oni potrafią mieć [na licencji] dobrze i fajnie wykonane ciuchy/gadżety 😉 )

Rolki średnio-twarde, poszewki zdejmowane, napis wyszywany, wziąłem je do dodatkowego podpierania lędźwi w trakcie seansu lub karku przy zmianie pozycji fotela na leżącą. 

Swego czasu kupowałem je w Primarku, ale wiem, że mieli je jeszcze niedawno w sprzedaży na największym portalu aukcyjnym w PL 😉 nie mam niestety porównania z innymi sprzedawanymi np. przez Empik...

W dniu 2.11.2023 o 07:40, Jay22 napisał:

Dzięki 😉

E tam, prawdziwe kino to tylko ekran ramowy, masz TV za tym ekranem czy okno i zasłonę jakąś widzę i to jest ta przeszkoda do ogarnięcia, widziałem instalacje gdzie ramę od ekranu mocowali na łańcuchach do sufitu są i takie sposoby. Ja osobiście nigdy w życiu nie kupił bym ekranu rozwijanego i nie ważne czy manualnie czy elektrycznie czy z napinaczami czy bez to dziadostwo i tyle nie ma to jak ekran ramowy.

Lampy oryginalne do RS540-tki takie drogie i tak często trzeba wymieniać że już patrzysz na laserowego proja.

Edytowane przez JVC 4K

Zaczyna się 😂

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Nieważne jaki ekran, nieważne jaki projektor. Nieważne poziomy czerni, kontrasty czy rozdzielczosc. Najważniejsze aby głośniki przednie i centralny były za ekranem bo tylko wtedy jest prawdziwe kino w domu.

4 godziny temu, przmor napisał:

Nieważne jaki ekran, nieważne jaki projektor. Nieważne poziomy czerni, kontrasty czy rozdzielczosc. Najważniejsze aby głośniki przednie i centralny były za ekranem bo tylko wtedy jest prawdziwe kino w domu.

A czy nie pomyślałeś choć przez chwilę że nie po to się kupuje drogie kolumny podłogowe czy drogi subwoofer czy sporej wartości głośnik centralny aby je chować gdzieś za ekranem z tyłu. Jak ktoś ma tanie głośniczki to wtedy może lepiej je schować za ekranem bo nie ma się czym chwalić, ale jak ktoś ma parę podłogówek za 20k suba za 15k i centrala za 5-6k to lepiej aby to było na widoku aby pokazać innym którzy odwiedzają kino że są i takie kolumny, chyba te kwoty robią wrażenie prawda.

Kolejną sprawą jest to że jak już zainstalujesz te tanie głośniki budzące wstyd za tym ekranem i zastosujesz ekran perforowany to jakość dźwięku i poziom dB jest mniejsza od rozwiązania z głośnikami po bokach i na dole ekranu, chyba że kupisz jeden z najdroższych ekranów Screen Excelence tzw. plecionką a nie dziurawiony, ale ja tego nie widzę za ekranem montuje gość głosniki po tysiąc zł za sztukę a na ekran wywala ponad 30k, to się nie wydarzy.

Widziałem i słyszałem kino z głośnikami zaekranowymi z ekranem dziurawionym nie "plecionką" w firmie Cinematic z Wrocławia i nie zrobiło to na mnie żadnego wrażenia dzwiek był jak by wyprany pozbawiony detali tak jak by ktoś położył szmatę na głośnikach i kazał słuchać.

U siebie mam kino normalnie z głośnikami podłogowymi po bokach ekranu i centralnym na dole i wcale nie gra to gorzej powiem więcej gra lepiej bo nie ma efektu kocyka na kolumnach i nie muszę wzmaka podkręcać aby zrobić głośniej.

5 godzin temu, Chloru napisał:

Ja myślałem, że sprzęt się kupuje do słuchania a tu okazuje się, że to istotny towarzysko atrybut burżuazji kredytowej. 😉

O fan marantza ty wiesz że Denon zagra lepiej a w szczególności taki 8500 od tego cinema 40. To ty to wiesz.

O fan marantza ty wiesz że Denon zagra lepiej a w szczególności taki 8500 od tego cinema 40. To ty to wiesz.
Wiem, że do tej pory miałem 3 Denony i ani jednego Marantza. Srogie piguły ci lekarz przepisał...
W dniu 6.11.2023 o 22:29, JVC 4K napisał:

E tam, prawdziwe kino to tylko ekran ramowy, masz TV za tym ekranem czy okno i zasłonę jakąś widzę i to jest ta przeszkoda do ogarnięcia, widziałem instalacje gdzie ramę od ekranu mocowali na łańcuchach do sufitu są i takie sposoby. Ja osobiście nigdy w życiu nie kupił bym ekranu rozwijanego i nie ważne czy manualnie czy elektrycznie czy z napinaczami czy bez to dziadostwo i tyle nie ma to jak ekran ramowy.

Lampy oryginalne do RS540-tki takie drogie i tak często trzeba wymieniać że już patrzysz na laserowego proja.

Tym razem nie na priv, a w kolejnym temacie? no ok.

Ekran ramowy i projektor laserowy vs ekran elektryczny i projektor lampowy - a co gdybym Ci napisał, że prawdziwe kino, to tylko za gotówkę, a nie na kredyt...? 🤔 to mniej więcej ten poziom konwersacji na który mnie nie stać... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi