Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Kasety ekranów i wiekszość projektorów są białe dlatego że większość ludzi ma białe sufity i ściany, poprostu żeby się lepiej komponowały :)

W tym dziwacznym rozwiązaniu gdzie film jest wyświetlany na kasecie robi to dodatkowy problem ;)

Film nie jest wyświetlany na kasecie, tylko obraz z ekranu odbija się na kasecie.

Ale z tym to łatwo sobie poradzić, ważniejszy sufit

Edytowane przez RAF77

To jak już robisz ten system to zrób go tak jak należy a nie takie rzeźbienie. Wydałeś tyle kasy a masz ekran za wysoko, odbija Ci kaseta a napisy musisz mieć na środku ekranu bo rozwiniety normalnie zasłania najważniejsze głośniki.

Ja tak chciałem i tak mam.

Nie wiem co cię tak boli ile wydałem.

Akurat na zdjęciu jest film z płyty blu-ray i tam są tak napisy jak widać. Mi nie przeszkadzają.

A nawet jakby przeszkadzały to nic nie zrobię.

Twoje kino twój plan.

Moje, mój. I oszczędź sobie pisania w kółko swoich porad.

Dobrze ok. Każdy ma prawo swoje zdanie napisać. Po to jest forum.

Tylko salon to nie pokój kinowy i trzeba iść na jakieś kompromisy, niestety.

Żona, warunki lokalowe itp.

Niektórzy mogą zrobić to lepiej, inni gorzej.

To co wstawiłem to pierwszy etap, będę jeszcze pracował nad ulepszaniem.

Edytowane przez RAF77

Ja się jeszcze nie chwaliłem ;)

MARANTZ SR 6005 + PM 8005 + BD 7004

2x CANTON REFERENCE 9.2 + CANTON GLE 417 + 2x GLE 420

SUB TONSIL

NBOX + PS4 + XBOX 360 + PC z AUDIOTRAK HD2 + MEDE8ER 600

OPTOMA HD67N + EKRAN OPTOMA 106"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-55318-0-53801100-1487774662_thumb.jpg

post-55318-0-92106200-1487774672_thumb.jpg

post-55318-0-95113900-1487774677_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzaku666

CZarna ramka wokół ekranu to podstawa, to ona pięknje odcina Ci powierzchnię projekcyjna od reszty.

Tu popieram w 100%

..bo jeśli mamy wokoło jasno (jak na foto wyżej) to przynajmniej ta czarna ramka zrobi trochę roboty.. a tak świeci sufit i zwłaszcza kaseta.. jak..

..wiadomo jak..:-)

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

@RAF77... patrząc na zdjęcia filmu "Niepamięć" , które wrzuciłeś od razu widać ,że w twoich warunkach kolorystycznych pokoju ekran który powiesiłes to zły wybór.... wiec albo malujesz pokój na ciemniejsze kolory i zostawiasz ekran , albo zmieniasz ekran na typ ALR i nie grzebiesz przy malowaniu...

... co do fotek to od razu widać dużą utratę kontrastu przez odbicia od sufitu i reszty...obraz jest wypłowiały i kolory także...

...natomiast jesteś na razie zachwycony bo zachłysnąłeś się wielkim calarzem, ale wierz mi z czasem zaczniesz zauważać duże braki w obrazie... kwestia czasu,,, szkoda bo dobry proj ale kompletnie nietrafione połączenie ekranu i środowiska w jakim ma to wszystko pracować...po prostu wcale nie wykorzystujesz możliwości swojego epsona...

...napisałem jak uważam i co zauważyłem... szkoda bo jest "tutaj" na forum tyle wskazówek co i jak a Ty żadnej nie wziąłeś sobie do serca...

...kiedyś na próbę i dla porównania miałem u siebie ekran zwijany Adeo Ref Grey i w moich warunkach kolorystycznych pokoju ( a mam troszkę ciemniejsze kolory i ekran wisiał dużo niżej od sufitu) obraz, powiem delikatnie, był nie za ciekawy... a projektor u mnie tez nie pierwszy lepszy...... ale to tez wszystko kwestia oczekiwań....

... ja z kolei mam "podstawowe" audio , co widać po moim budżetowym zestawie... ale obraz zawsze dla mnie był ważny...i z moją kieszenią wolałem więcej wydać na Video niż Audio... ale pewnie gdybym kieszeń miał głębszą tooooo..... :) ;)

... reasumując... możesz spokojnie skrytykować moje audio...tak jak ja skrytykowałem Twoje video... ;)

Edytowane przez Yodas

No sugerowałem się polecanymi przez forumowiczów ekranami.

To mówisz adeo reference grey to gówniany ekran.....

To jakie są dobre filmy?

No sugerowałem się polecanymi przez forumowiczów ekranami.

To mówisz adeo reference grey to gówniany ekran.....

To jakie są dobre filmy?

...źle mnie zrozumiałeś... adeo to dobre ekrany... ale tego typu ekrany są do pomieszczeń o odpowiedniej adaptacji pod projektor... do jasnych pomieszczeń (chodzi o kolory ścian) najlepsze są ekrany typu ALR... i wg mnie nie ma lepszej alternatywy...

... i szczerze troszkę się dziwię ,że nie poszedłeś w nowego rozwijanego Magicscreena... bo w przypadku Twoich inwestycji w kino te "pare" złoty wiecej nie robiło by róznicy w Twojej kieszeni ;) , ale zrobiło by wielka różnice jesli chodzi o jakość obrazu...wiem bo porównywałem łeb w łeb w moich warunkach...

..tutaj masz moje fotki , ale jeszcze wtedy miałem 100"... teraz 110".. ale jakość się nie zmieniła...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodas

Ukryta Zawartość

IMG_0586_1.jpg

IMG_0586.jpg

IMG_0597.jpg

IMG_0764.jpg

IMG_0779.jpg

IMG_0870.jpg

IMG_0872.jpg

IMG_0884.jpg

IMG_0885.jpg

IMG_0886.jpg

IMG_0887.jpg

IMG_0889.jpg

IMG_0890.jpg

IMG_0891.jpg

IMG_0892.jpg

IMG_0893.jpg

IMG_0894.jpg

Ukryta Zawartość

Kolumny doszły w zeszłym tygodniu, dziś doszedł centralna kolumna HECO od S4home.

Dziękuję za współprace,polecam .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I elegancki zestawik :)

Tyły tez będziesz na Heco wymieniał?

Widzę kable Cross-techa :)

Edytowane przez kapusta7

No to jeszcze brakuja 200 i bedzie komplecik.

Tez zakupy dzisiaj do mnie doszly :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lolo 2 to na scianie nie powiesisz?

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Kurde, musze chyba i ja zamówi surroundy ;)

Ja zostawie tylne na deser. Nastepny zakup subufer bo ten co mam to gó... jest ;)

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

To na sufit. Na sciane mam normalne 200 sam juz wyglad maja bardziej powazniejszy. 200f to takie plaskie "zabawki" w porownaniu do 200:)

...źle mnie zrozumiałeś... adeo to dobre ekrany... ale tego typu ekrany są do pomieszczeń o odpowiedniej adaptacji pod projektor... do jasnych pomieszczeń (chodzi o kolory ścian) najlepsze są ekrany typu ALR... i wg mnie nie ma lepszej alternatywy...

... i szczerze troszkę się dziwię ,że nie poszedłeś w nowego rozwijanego Magicscreena... bo w przypadku Twoich inwestycji w kino te "pare" złoty wiecej nie robiło by róznicy w Twojej kieszeni ;) , ale zrobiło by wielka różnice jesli chodzi o jakość obrazu...wiem bo porównywałem łeb w łeb w moich warunkach...

..tutaj masz moje fotki , ale jeszcze wtedy miałem 100"... teraz 110".. ale jakość się nie zmieniła...

Ukryta Zawartość

Powiem Ci że myślałem o magic screen, niby weszły jakieś rozwijane ale konkretnej oferty nie widziałem na razie, z prezentacją, rozmiarami, cenami.

Kota w worku nie będę kupował.

Nie wykluczam wymiany w przyszłości jak będzie coś więcej o nich wiadomo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez RAF77
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Panowie jedno szybkie pytanie czy zastosowanie paneli akustycznych za kolumnami na całej ścianie no prawie nie licząc TV, rtv-ki, I dwoch subów wniesie dużą poprawe w odbiorze dzwieków?

Ps. Belfi twój pokój/salon zainspirował mnie choć od dłuższego czasu o podobnym rozwiązaniu myślałem

post-25069-0-83778200-1487860299_thumb.jpg

post-25069-0-27163500-1487860608_thumb.jpg

Edytowane przez Stivi89
Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Ten Klipsch to 112 czy 115?

115

Wygląda na 115 :) Będzie jeszcze jeden ? Plus :)

Tak bedzie jeszcze jeden, planuje zrobić tak jak na rysunku gdzie P to sa panele 100x50 I obok TV 100x40 na głębokość 30cm. Suby sie schowa I bede wystawały max 30cm tak samo stolik. TV bedzie we wnece, centralny wyladuje na podstawce przed rtv-ką no i lewy I prawy front przed panelami. Jeszcze sufit chce zrobić z regipsu kwadraty po 120x120 I sztuk 6.

mazoku jak gra 9070 w porownaniu z ta rz800... tez sie zastanawiam zeby kiedys go do siebie kupic ale to odlegla przyszlosc

Mogę polecić takie rozwiązanie dźwięk jest tak jakby pełniejszy lepiej dociążony szczególnie w niskich tonach, moje kolumny są raczej wymagające impedancja spada do 2,9 Ohm przy 118 Hz.

co do Rz800 nie jest złym ampli w stereo, ale jego liga to max albo aż 9050, mogę go jeszcze porównać do TX-NR1007 którego miałem kiedyś i uważam że gra podobnie.

Przepraszam za tak późną odpowiedź ale dopiero wróciłem z ferii.

Edytowane przez mazoku

Panowie jedno szybkie pytanie czy zastosowanie paneli akustycznych za kolumnami na całej ścianie no prawie nie licząc TV, rtv-ki, I dwoch subów wniesie dużą poprawe w odbiorze dzwieków?

Ps. Belfi twój pokój/salon zainspirował mnie choć od dłuższego czasu o podobnym rozwiązaniu myślałem

nie napisałeś jakich paneli, ale jeśli odnosisz sie do mnie to rozumiem, że wełna w ramie obita materiałem dekoracyjnym :)

ja opisałem dość wyczerpująco o swoich doświadczeniach i jestem zadowolony z efektu ale pamiętaj że u nie jeszcze jest zagospodarowany sufit.

Na zdjęciu widać, że pokój jest raczej pusty. Moim zdaniem uzyskasz poprawę przede wszystkim w obniżeniu pogłosu jeśli chodzi o kino będzie ważne.

poza tym zwieszony komfort codziennego użytkowania mieszkania, ocieplenie wnętrza a i estetyczne mnie to odpowiada :)

radziłbym raczej zdecydować się na jeden układ paneli, np poziomy i wypełnieć cała ścisanę, również za TV, chyba że go bedizesz wieszał

To parę fotek z projekcji. telefonem ot tak z fotela. Sufit świeci ale obraz i tak super.

Niemniej chyba będę coś robił z sufitem. Z prawej mam brązowa tapetę i brązowa komodę. Z lewej karnisz. powiesiłem na nim czarny materiał.

Ale i tak najwięcej odbija sufit. Malowanie było by najwygodniejsze.

2c12e2cde3304ac299b59d5828abf61d.jpg

953dd8f6b156839c80326ce67f59b84d.jpg

86ee1749bda0c4effd9ee75df1a36f06.jpg

I po cholerę mi niby te czarne ramki....

Zrobilem aparatem foto tej samej sceny. Na tym zdjeciu dobrze zlapalem sufit.... zebys zobaczyl zalete czarnej farby ;) Ja mam jaskinie a Ty salon, wiec wiem, ze na czarno wszystkiego nie pomalujesz. Jednak nawet wąski pas czarnego przed ekranem duzo poprawi Twoj obraz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

hifibloke ładnie to wyszło u Ciebie, masz wsyztsko pomalowane cyz materiał bo już nie pamietam.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

hifibloke ładnie to wyszło u Ciebie, masz wsyztsko pomalowane cyz materiał bo już nie pamietam.

Ja mam wszystko Tikurila pomalowane na czarno. Fotele biale przykrywam czarnym materialem na seans.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Od dwóch dni tylko to mam w głowie, jak ogarnąć ten sufit

Żona na malowanie się nie zgodzi.

Po prostu pomaluj i nic nie mów. ;)

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

• Pokaż nowe odpowiedzi