Skocz do zawartości
IGNORED

W co gracie w długie zimowe wieczory?

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Panzer General II. Nieststy, gram w to od lat, w związku z czym obecnie pamiętam położenie oddziałów przeciwnika w każdej bitwie. Trochę to niweluje niezbędny element suspensu. Nawiasem mówiąc, chętnie zagrałbym z żywym mistrzem - granie z komputerem to jak bicie dzieci.

ee. . . zeby nie bylo ze jestem jakims zboczonym erotomanem to dodam, ze teraz wylacznie grywam w gierki z mojego postu powyzej ale do 2000 roku zaliczalem wieksosc dobrych tytulow na rynku. Kultowe dla mnie to:

ufo enemy unknown i terror from the deep

fallout 1 i 2

final fantasy od czesci 5 do konca (w ff12 i nastepne napewno tez zagram :)

baldurs gate 1,2

ulitima 7 i 8 pagan

system shock 1 - chyba najlesza gra w jaka gralem

starcraft,worcraft

quake 1,2,3 - ale tylko mulitiplayer

syndicate

half life 1

no i dobre sa tez masywne gry rpg online z tysicami graczy na serwie -problem w tym ze zazwyczaj abonamen miesieczny wysokosci ok 100 pln - tytyly jak:

ulitima online, eve, lineage 2, ff11 idt.

Pogrywałem kiedyś w kwaka 3, oczywiście multiplayer, Nightmare juz nie pozwalał się rozwijać. Potem nawet startowałem w turniejach, (pochwalę się) zawsze wygrywałem. Niestety nie zaszedłem nigdy daleko, gdyż przestano je organizować w moim rejonie. Szkoda, wielka frajda to byla grać z innymi "świrami" którzy tez amunicji nie marnowali :-) Teraz to juz nie ten refleks, człek sie starzeje...

Bardzo lubię też C&C Generals.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>Pogrywałem kiedyś w kwaka 3

ja tez bylem (jestem) mastach, szczegolnie w CPMA albo duel arena, jak masz ochote to odezwij sie na miala, postawie servka i pykniemy ^^ [email protected] albo pojzdiemy na jakis cpma serverek.

Max Payne (pierwsza część) zrobił na mnie spore wrażenie.

NFS porsche

Hitman - na początku szedłem jak armia czerwona, ale jak się zorientowałem o co w tej grze chodzi zrobiło się jakoś trudnawo :-) ale wciąga

dla wyluzowania - Cue Club - kapitalny bilard!

U mnie Baldurs Gate 2 chyba jeszcze nigdy nie opuściło dysku po pierwszej instalacji :) Do tego Icewind Dale 1 i 2, nieśmiertelne HOMM3 a czasem Same o którym już tu ktoś wspominał i kilka innych gierek logicznych: Argon, Boxworld...

Jak ktoś lubi Herosów (części I, III i IV zwłaszcza), to zapraszam serdecznie na moją stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A propo Heroes Of Might And Magic to moze ktos wie jak jedynke uruchomic na WindowsXp Sp2 bo chcialem sobie pograc i caly czas sie gierka wywala zaraz przy uruchamianiu, probowalem ustawiac tryby zgodnosci ale to nic nie daje. Moze ktos ma jakis patch, bylbym bardzo wdzieczny.

Ps. Google tez poszlo w ruch ale nic nie znalazlem :-(

Oj, w jedynkę nie grałem od wieków, nawet nie próbowałem pod XP...

Może będą wiedzieć tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jako były pilot szybowcowy i od zawsze zapatrzony w niebo marzyciel, ostatnie dnie i noce spędzają mi na najlepszym obecnie symulatorze II WŚ (bo nic lepszego jeszcze nie ma): IŁ2 Sturmovik. Nie mylić z Fajnym Bublem (Forgotten Battles) który z symulatorem ma niewiele wspólnego, to już bardziej taki Quake In Air ;-P

Prawdę powiedziawszy to właśnie przez owy zjadacz czasu nie pojawiam się tu na forum ;-)

Zapraszam wszystkich chętnych na HyperLobby, latają tam w większości Polacy, mój nick oczywiście Micke, w powietrzu łatwo mnie rozpoznać, latam w P39N Aircobra ze szczękami rekina ;-D

I love the sound of crashing guitars

-> Ururam Tururam

A powiedz no waść gdzie się "Przygody eksperymentującego czarodzieja" z Osady w Jaskini Behemota podziały? Swego czasu zacząłem czytać, jestem gdzieś w połowie i niestety zniknęły :(

A co do Twoich map to część z nich już "przerobiłem", głównie tych do HOMM3 - czwórka jakoś przy pierwszym podejściu mi nie podpasowała, może pora spróbować jeszcze raz?

-> Micke 13

Z symulatorów szybszych maszyn polecam: Lock On: Modern Air Combat.

Pozdrawiam kolegę ex pilota :-)

Gustaw (też ex pilot)

II klasa szybowcowa, Aeroklub Wlkp. (Kobylnica-Ligowiec)

LockOn też jest ekstra, choć na moim nie starym przecież kompie działa w detalach na medium. Miałem zamiar się przyuczać ale wkuwania awioniki to jest na cały tydzień ;) Poza tym ja jednak preferuję walkę w zwarciu ;) I w LockOnie nie ma takich pięknych płaskich korków jak na Kobrze ;P

Ja mam tylko podstawówkę (oj, kiedy to było), Aeroklub Jeleniogórski.

Pozdrawiam również starszego doświadczeniem i stopniem kolegę :)

Polecam,

Counter Strike Sourch - kazdy zna chyba ;)

Unreal Tournament 2004 - fajna strzelanka

Tactical Ops AoT - coś jak Counter

Americas Army - prawdziwi komandosi ;D tylko online, ta gra jest zadarmo do ściągniecia a grafika wypasiona i grywalnosc, gracze z całego świata w to mucą na serwerach publicznych =) jesli ktos zainteresowany to napisac to dam linka do zassania :D tylko 903mb

Pozdrawiam

Heh super temat ;-D

Ostatnio w nic nie gram bo albo gry staly sie niemiodne albo sie zestarzalem ale pamientam jeszcze co kopalo mnie kilka (nascie) lat temu :

- Bruce Lee, Zorro, i niesmiertelni czyli River Raid i Boulder Dash na ATARI

- AMIGA :, Lemings Shadow of the Beast (ta grafika i muzyka!), Test Drive, PP Hammer, Lotus, Hostages oraz przecudowna DUNE 2

pozniej era PC tego starszego

- UFO Enemy Uknown (nadal pogrywam..cudo), Dune 2 ( pierwszy raz po zakupie Sound Blastera bylem bliski ekstazy jak komunikaty uslyszalem) Test Drive, Stuns, X-wing, Wolfenstein oraz DOOM (wymiatal po prostu)ehh i inne wspaniale gierki na 486

Po wprowadzeniu pentiuma zaczal sie wyscig zbrojen, i walka z grafika ale nadal pamientam naprawde długie wieczory spedzone przed DIABLO...dalszymi Doomami i podobnymi, grami typu Comand & Couquer oraz swietnym Warcraft ....

ehh teraz juz nie ma takiej gierki ktora by powodowala naprawde uzaleznienie, dwa trzy dni i mi sie wszystko nudzi.

Dlatego odpalam czasem Amige (stoi w szafie) i przy grzechocie stacji dyskow bawie sie w stare gierki

Ostatnio w Delta Force: Helikopter w ogniu, całkiem fajna gierka. Czasem lubie sobie włączyć Mafię, choć przeszedłem to chyba ze trzy razy, ale dalej potrafi wciągnąć. No i od czasu do czasu chodzą u mnie różne Cywilizacje.

Racja.. jak bylem mały to mnie bardziej wciągły gry.. a raczej podobały =) Wolfenstein 3D :D to była gra ;D zawsze prosilem brata zeby wpisał mi kody i jechalem na niesmiertelnosci wszytskie episoty :D ale wtedt mialem 3-4 lata :P gdzies hyhy.. A ktos pamietam z was taką gre jak Prince Of Persia?? Crazy Car III ;D?? Jezeli ktos chce to moge wyslac Doom, Wolfenstein 3D, i kilka innch gier na email, mam to na plycie nagrane jako pamiątka :D

Pozdrawiam

ooo tak Prince of Persia....pamientam jak u kumpla na komp PC 286 (hehe tel kom maja teraz o wiele lepsze parametry) i karcie graficzniej Hercules super sie w to grało. Do dzis nie wiem jak oni to zrobili ze kilka wieczorow naprawde niezlej zabawy upchnieto na miekkiej dyskietce 5 1/4 cala (chyba taki to rozmiar).

Dla mnie w grach najistotniejszy jest klimat. I tak:

1. Heretic (nie mylić z Heretic 2) - PRZERAŻAŁ gdy miałem 9 lat i na 486 pogrywałem oliniony przez dnie całe :)

Przyjeżdżał do mnie kuzyn i gralimy: - Wejd tam. - Nie, tam jest mumia. - No wejd. - Boję się. - Ja też, chodmy na dwór.

1. Baldur's Gate 2 - właciwie można by obserwować co się dzieje na ekranie, a że da się w tym jeszcze uczestniczyć... mój absolutny faworyt

3. Jedi Knight: Jedi Outcast - 3. częć przygód Kyle'a sprawiła że stałem się fanem NUDNYCH przed tym Gwiezdnych Wojen.

4. Diablo 2 - grywalnoć prawie jak w BG2. wietnie odmóżdżał w ciężkich czasach gimnazjum ;) Miałem 92 level i... save'a mi szlag trafił

5. Road Rash - Kto pamięta tego staruszka? Kto to ma? Zapłacę!!!!!! Ta gra to dowód że ludzie z EA majš poczucie humoru.

6. Need for Speed 3: Hot pursuit - grywalnoć i klimat

7. Max Payne - uh, to były ponure dni. No i synergia z uwielbieniem "Matrixa" :)

8. Soldier of Fortune 2 - da się zapomnieć o Bożym wiecie

9. Quake 3 - co by o nim nie mówić to jednak był grywalny, całe tygodnie spędziłem nad tym, żeby nie ginšć w 1. sekundzie po włšczeniu "nightmare" :)

10. Dark Colony - jedyny RTS jaki naprawdę uwielbiam

A najgorsza gra to dla mnie Neverwinter Nights - na myl o niej - opisanej jako dużo lepsza od BG2, linili się wszyscy. Kupiłem jš w ciemno (119 PLN) i... można było się domyleć że nie da się zrobić gry lepszej od Baldur's Gate 2. Zepsuli wszystko: zasady (3. edycja AD&D), klimat, grafikę, muzykę, scenariusz, realizm. Brrrr...

->vorpane

Ja ostatnio pokazałem Baldur's Gate 2 mojej mamie :) Właśnie zaczęła grać i mam nadzieję że się jej spodoba, tylko w tej grze jest strasznie dużo czytania ! Mam nadzieję że to tylko na początku, bo jak sam chciałem w to zagrać to właśnie przez te czytanie się zniechęciłem :/ Wtedy katowałem namiętnie Diablo 2, a tam zasady były prostsze ;)

W dawnych czasach 486 moją ukochaną grą był znakomity (nawet teraz trudno znaleźć coś lepszego w tych klimatach) Harpoon ;D Na podstawie tej gry Clancy napisał Czerwony Sztorm. Powiem szczerze, że najbardziej przeszkadzała mi nie prymitywna grafika, tylko schematyczność sztucznej inteligencji komputerowego przeciwnika :]

>> Micke 13

Nie zniechęcaj się.

1) wcale nie trzeba czytać, wystarczy zaglądać do dziennika

2) potem trafiają się takie teksty że boki zrywać :)

A początek gry (wyjście z lochów) może być zniechęcające, ale jakie potem wrażenie jak wyjdziesz na miasto :)

Jeśli zaś reszta Ci się podobała to pograj w Icewind Dale. To takie BG2 minus czytanie minus fabuła.

Ja gram co wieczor od jakis 5 lat w Quake3. Jedyna gra ktora przez tyle lat mi sie nie znudzila. Doom3, Quake4, HL poszly w kat po 2-3 dniach, nad CS posiedzialem moze z 2 miechy. Ale qłej to qłej. Czasem gram jeszcze w Q1, ale tylko w Lanie.

btw Q3 doczekał sie nawet własnej ody. Cytaty : 'bo to John Carmack Ferrari jezdzacy dal mu engine piekny i wymiatajacy', 'i bede fragowal boty bez umiaru stracajac je przeto w czelusci tartaru' , 'czy proka podkrecic czy zmniejszyc detale, by w efekcie dostac fps'ow fale', 'ni blood jedynka ni unreal tournament, choc ID fundament , nie dorowna tobie , bo masz rzesze fanow w playerow osobie' . Calej nie pamietam, ale mam gdzies zapisane. JEst tego z 16 strof :)

Od 1990 roku - przez caly rok w cztercech chlopa gramy w planowanie. Fajna gra i sie nie nudzi jak widac.

pozdrowienia kaszanka7

ps. Mimo ze na kompie pracuje od ponad 20 lat to na nim nie gram - szkoda zycia :)

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Mateusz_W i inni gracze q3, moze zrpbimy sobie maly turniej lukarowy ? co Wy na to ?

Jest kilka dobrych serverkow cpma i da w niemczech z niskim pingiem, ostatecznie moge na swoim laczu postawic (512kbps na wyjsciu i 3mbps na wjesciu).

Btw gral ktos z Was na servie clan BE albo speicherland.de ? ^^ i wogole czy gracie w CPMA/DA czy vq3 ?

Tylko cpm/a. Vq3 jest dla starych dziadków, wolne :-)

Quake1 był świetny pod warunkiem, że jest możliwość grania z ludzmi na Twoim poziomie. Na Quakeworld'zie grają tacy wymiatacze, że widać tylko śmierć.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.