Skocz do zawartości
IGNORED

Nie SPOTKAŁEM SZCZĘŚLIWYCH INDIAN

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Smutne ,acz prawdziwe. Piszę tutaj bo właśnie ten dział jest mi najbardziej bliski.

Lubię czasami pogadać ,podzielić się tym co mnie interesuje, to chyba naturalne ,że człowiek szuka bratniej duszy.

Jestem tu - to znaczy na forum , już jakiś czas i ....... powoli mam wszystkiego dosyć.

Wszędzie zakłamanie i obłuda. Afera goni aferę. Brud za brudem.Trudno oddzielić prawdę od fałszu.

Tytuł to taki Fiedlerowski żart ,ale chyba jedyny w tym wątku, a miał brzmieć tak ;

"NIE SPOTKAŁEM BEZINTERESOWNYCH FORUMOWICZÓW" to prawie prawda ;-(

Rozmawiasz z kimś i nie wiesz ,czy to co mówi to jego opinia, czy czasami nie wciska ci bzdur tylko po to ,aby zwrócić twoją uwagę na kolejny gadżet - reklamę itp. bzdury ,

mało tego chcesz coś powiedzieć - włącza się autocenzura, bo znowu komuś nadepniesz na odcisk i zacznie się afera ........ ,zaczynam rozumieć ,dlaczego tak dużo wartościowych ludzi pouciekało - zamilkło.

Brak kontaktu z ludźmi bezinteresownymi ,którzy nic nikomu nie chcą sprzedać - wcisnąć.

Nigdy nie miałem dobrego zdania o natarczywym handlu i tego typu handlowcach, no cóż świat się zmienia i pełno tego wokoło.

Czy to wszystko syndrom naszych czasów i tak już zostanie ?! Nie wiem , ale przyznam się zniechęca mnie to wszystko. Zaczynam traktować forum jako bank informacji.

Swego czasu dość mocno pisałem o klockach ; Usher 1.5 czy I.C Sonus Oliwa czy o klockach MciIntosha czy Gainclonach , bo niestety "jak mi się coś rzuci na uszy", to nie mogę się powstrzymać i pragnę się z kimś podzielić swoimi obserwacjami. Jednako nigdy nie miało to nic wspólnego z jakąkolwiek sprzedażą, mam gdzieś czy ktoś to kupi, czy nie ,czy odwrotnie sprzeda.

Prasa audio ? Owszem czytuję ,ale NIE RÓŻNI SIĘ, ONA SPECJALNIE OD TEGO FORUM.

Acha i obojętne jest mi to ; czy ktoś tu coś wpisze ;-(

P.S ; Sorry za ewentualne błędy - nigdy nie byłem w tym mocny ;-(

>Czy to wszystko syndrom naszych czasów i tak już zostanie ?!

Z pewnością.

Nie dotknąłeś jeszcze jednej rzeczy. VooDoo jakie casem wciskają producenci i wspomagające ich pisemka. Niedawno testowałem drogie kable sieciowe 15krotnie droższe od posiadanych. Porażka i katastrofa !!!

Zapraszam do do odbioru kabla.

Gutek - jak chcesz to zupelnie za darmoche moge Ci wypalic szczesliwego Robbie Robertsona ktory moze nie jest 100%, ale 50% szczesliwym Indianinem z Kanady i gra miluska muze. Napisz tylko czy jestes zainteresowany, a ja Ci to wgram na FTP i podam namiary, a tak generalnie to ludziska maja racje ten brak swiatla i mrozisko na dworku dziwnie nastawia ludzi do zycia, ze az czasami to i sprzeciku nie chce sie wlaczac ;)

pozdrowienia i trzymaj sie

Ps. Nie rob takiej glupoty jak Zydelek i nas nie opuszczaj.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

gutekbull -->

... nie odchodź !!!

Tylko Ty i Ja nie odróżniamy różnicy w brzmieniu sieciówek!!!

Chłopie nie zostawiaj mnie tutaj samego.... zagryzą mnie jak... jak ... Zydelka... jak Darkula zaszczują!!!

Gutek musisz zostać!!!!

zdezintegrowany_3PO

ps. głowa do góry :) ... a swoją drogą nic nie wspominałeś że jedziesz do Indii ;)

a ja się zgadzam z gutkiem. na tym forum trzyma mnie jeszcze temat "brak humoru na forum" (choć i on ostatnio podupada) oraz zakładka "muzyka". Reszta już chyba zgniła.

Gutek

Myślę, że przeginasz... Rozumiem, że depresja zimowa Cię dopadła, ale bierzesz wszystkich do jednego worka.

Jozwa ma rację. Niedługo wiosna, dni są coraz dłuższe!!! Słonko świeci. Nowy cd gra. Miód na uszy!

A, że afery czasem są..., lepiej może, że są na forum, bo gdy pewne nieprawidłowości są ukrywane pod stołem to naiwni dalej sie znajdują...

Głowa do góry! A może Ty nie masz depresji zimowej tylko taką, że zbyt długo nic nie wymieniłeś w sprzęcie? ;-))

gutekbull,

po pierwsze należy trzymać spory dystans do samego forum i różnych przypadkowych osób.

po drugie po za samym śledzeniem forum, warto sie troche wysilić i poznać w realu ludzi, których poznałeś tutaj. Czyli warto pojechaćna różńe spotkania połączone z odsłuchami, wpaść na odsluch reklamowanego sprzętu chocby do producenta/dystrubutora. Ponieważdzięi temu można poznać wielu fantastycznych pasjonatów, poszerzyć własną płytotekę o nowe płyty/ czasem i gatunki, ku własnemu zaskoczeniu odkryć ciekawe urządzenia tam gdzie się ich nie specjalnie spodziewałeś, itd.

Falktem jest smutnym natomiast, że po mimo iż wiele osób tu zagląda, nie wiele osób pisze o swoich odkryciach, odsluchach itd. To informacje po ktore wszyscy tu zaglądamy - opinie innych użytkowników, jak oni odbieraja oceniają, te same klocki, może odkryjacośo czym nie wiedzieliśmy.

Chyba większość z was szuka jak nie Cd to kolumn lub kabli, w zwiażku z czym odsłuchujecie przecież co wam tam wpadnie w łapki. Niestety mało kto zakłąda wątek by podzielić się swoimi wrażeniami, a niby po to jest to forum. Za to dołożyć komuś, obśmiaćm, poszydzić, na to zawsze znajdzie sie wielu chętnych, to dość smutne zjawisko. Nie mniej nie ma sie czym przejmować, należy dalej dawać dobry przykład, który ktośtam zawsze podchwyci.

Masz doła, umów się ze znajomymi na jakieśwspołne posiedzeniu, u siebie, u kogoś, na pustyni nie mieszkasz macie w trójmiescie jakieś możliwości.

pozdrawiam i zapraszam do siebie, jak będziesz w okolicy Wrocławia :)

Gutekbull

Ciebie to by było żal, gdybyś odszedł, bo jesteś jednym z bardziej doświadczonych i cenionych przeze mnie forumowiczów. Więc zostań

Ale błagam, daruj sobie to rozdzieranie szat w stylu graafów czy audiofreaków, że tak im źle na tym forum, tak tu strasznie. To pretensonalne. Więc zostań, a jak naprawdę będziesz chciał odejść, to zrób to po cichu, bez tej infantylnej demonstracji.

Pozdrawiam i życzę lepszego humoru

Stempur

namelessclub,

przyznaję, że u mnie było odwrotnie, szukałem sprzętu, możliwości posłuchania różnych rzeczy, a przez to spotkałem świetnych ludzi z czego bardzo się cieszę.

Rozumiem natomiast, że gutekbull pije m.in. do tego, że ostatniomi czassy coraz mniej ciekawych tematów do poczytania i dyskusji na forum się pojawia.

To troch jak z magazynem :) ;), piękny start, wiele sobie wszyscy obiecywali, nabrali chrapki, ale z czasem było go coraz mniej aż brakło całkiem :(

gutekbull,

mam propozycję ;) Dokup teraz pre C46 MAC`a, będziesz miał na pewno o czym pisać, a my z prawdziwą przyjemnością poczytamy :)

"szaty"? tak, po co drzeć - poczytać zawsze można - zauważyłem, że jak mniej piszę to mogę więcej przeczytać, coś w tym jest.

gutekbull czytaj i czytaj aż humor wróci!

"fkoncó morze byc jesce gożej"

stempur, jeżeli uważasz mój wpis za pretensonalny, ok. Ale niestety na tym forum - szczególnie w tej zakładce, w której teraz jesteśmy - jest więcej audiofili czytających, niż audiofili słuchających.

Choć ludziom związanym z prasą może to nie przeszkadzać... :)

>Przyjdzie wiosna, powieje ciepełkiem, listki się pojawią (a najpierw pączki) - i będzie jakoś

>lżej...

pewnie, zreszta niech sie kolezka gutek przespi (najlepiej nie sam ;-)) to mu sie humor poprawi i swiat nabierze kolorow ;-D

>zdezintegrowany_3PO

"Tylko Ty i Ja nie odróżniamy różnicy w brzmieniu sieciówek!!! "

Ja jestem lepszy bo nawet nie próbowałem :-)

Ostatnio w sklepie komputerowym zapytałem o sieciówkę. Pan w odpowiedzi wskazał mi półkę z kartami Ethernet, itp. Dodałem, że chodzi mi o kabel.

- Ach tak oczywiście... i po chwili przynosi mi kabel... do sieci LAN.

- Ale ja chciałem taki do sieci 230 V, wyjaśniam.

- Takich niestety nie mamy...

-> gutekbull

> Acha i obojętne jest mi to ; czy ktoś tu coś wpisze ;-(

Ale mam nadzieję, że zajrzysz do wątku ;-)

Pewne 'zwyczaje' na forum i postawa niemałej ilości osób są dalekie od moich oczekiwań. W pewnym sensie jest to dla mnie wyzwaniem, bo to ja decyduję które wątki czytam, w których aktywnie uczestniczę i na co zwracam uwagę. Nie jest mi łatwo. Często jestem zawiedziony, rozczarowany, czasem zirytowany. Mimo to widzę wyraźnie, że na forum jest wiele osób, które są miłe, życzliwe, koleżeńskie, bezinteresowne, rzecz w tym, że większość takich osób nie angażuje się w 'gorące polemiki', nie krzyczy głośno, nie obraża – więc są mniej widoczni. Jednak mniej widoczni nie oznacza, że takich osób jest mało ani że są słabsi – moim zdaniem zwykle jest przeciwnie: są na tyle silni, że mogą ignorować wiele wątków, wiele dyskusji, wiele wpisów.

Zacytuję Ci trzy fragment z dość znanej Dezyderaty:

"Tak dalece jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego, co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swą opowieść. Unikaj ludzi hałaśliwych i agresywnych, gdyż tacy są udręką dla ducha."

"[...] świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu."

"Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny."

->gutekbull

W wielu przypadkach zainteresowanie forum spada w momencie, gdy długo nie wprowadzamy jakiś zmian do swojego systemu. Po prostu się nudzi, zwłaszcza, jeśli brakuje górnolotnych tematów i dość mamy pitu-pitu.

Posłuchaj rady PMD i kup pre Mac-a :-))) Odżyjesz duchowo, napiszesz coś ciekawego, pojawią się antagoniści.....

> gutekbull

W tym co napisałeś jest wiele racji. Myślę jednak że nie dotyczy to forum, ale świata w ogóle. To jest syndrom naszych czasów. Ludzie stają się coraz większymi egoistami i myślą wyłącznie o sobie.

Co do forum...

Mimo wszystko nie do końca się z Tobą zgadzam. Jest tutaj wiele uczciwych ludzi, którzy są bezinteresowni, a ich uwagi i opinie potwierdzają się w realu np. taki solo :) (pozdrawiam !). Dzięki jego sugestii mam naprawdę niezły wzmacniacz, z którego jestem zadowolony. Warto tak jak napisał Hiszpan przepuszczać wątki przez sito i nie czytać wszystkiego. Opinie nawet te bezstronne są subiektywne i dlatego warto skonfrontować je z własnym doświadczeniem. Natomiast ludzie którzy żyją z audio zawsze będą promować swoje wyroby i tego nie zmienisz.

I wreszcie na koniec...

Na forum często się zdarza że ludzie spierają się np. o wpływ kabli na dźwięk. To wszystko ma znaczenie, kolumny, wzmacniacz, źródło, kable etc. Trzeba tylko pamiętać że pewne rzeczy wychodzą DOPIERO przy systemach referencyjnych. Nie ma sensu zabijać się jeśli system którego używasz jest średniej jakości. W takim wypadku nie ma szans żeby pewne rzeczy wychwycić. I to co najważniesze... System średniej jakości też MOŻE GRAĆ DOBRZE. Nie popadajmy w paranoję. Pociesz się tym że "króliczka audio" nikt nigdy nie dogoni. :)

yamen

>gutekbull

Niemartw się ,to normalne w tym śmiesznym kraju. Byl czas przywyknąć[stara Pawlakowa]Posłuchaj dezyderaty jak radził kolega, też ponoć nie znalezionej w starym kościele.Wiosna to naprawi może nie wszysyko ale zawsze.Trzym się ciepło!

>Niemartw się ,to normalne w tym śmiesznym kraju

To z krajem nie ma nic wspólnego. To samo też sie dzieje na diyaudio, mimo, że niby staraję sie to forum moderować;-). Taka jest zwykła, ludzka zwykłość....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.