Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie płyty

mzawek

Rekomendowane odpowiedzi

Warto bywac w hipermarketach i grzebac w koszach z przecenami.

Wlasnie nabylem w Geancie bardzo ladnie wydana plyte przez CBS: Barbra Streisand "Greatest Hits And More" za cene - UWAGA - 1 zl. Slownie: jeden zloty!!

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Ja bedąc w hipermarkecie nabylem w celach poznawczych The Planets Holsta (tłoczenie czeskie) z serii Spectacular Classic. Cena w okolicach 10 pln.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktos z forumowiczów ma doswiadczenia z wydawnictwami z tej serii? Jest tego dosyc sporo szczególnie w dziale Klasyka.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Na stronie www.gigant.pl jest trochę płyt Blue Note najprawdopodobniej wprowadzonych dopiero teraz do polskiego katalogu przez Pomaton EMI. Kilka interesujących reedycji. Jest trochę rzeczy po 32,99 PLN, co jest normalną ceną za RVG, ale na miano "taniej płyty" zasługuje na pewno komplet siedmiu płyt nagranych dla BN przez Michela Petruccianiego (za 80 PLN).

Ciekawe, czy "nowe" tytuły na naszym rynku będą w CC?

Ja ostatnim czasem będąc w mediasyfie i mając czas na szperanie nabyłem kilka fajnych płyt m. in.:

Ultravox - Vienna i Lament (za 15 zl i 19.99 zł)

The Blue Nile - Hats i A Walk Across The Rooftops (obydwie po 21.99 zł)

Voo Voo - XX (za 9.99 zł)

Lech Janerka - Bruhaha i Historia Podwodna (także za 9.99 zł)

Brygada Kryzys - Brygada kryzys (i znowu 9.99 zł).

Niestety wydanie trzech ostatnich pozostawia sporo do życzenia, no ale czego można się spodziewać po polskich reedycjach...

McKornik:

>Lech Janerka - Bruhaha i Historia Podwodna (także za 9.99 zł)

>Brygada Kryzys - Brygada kryzys (i znowu 9.99 zł).

>Niestety wydanie trzech ostatnich pozostawia sporo do życzenia, no ale czego można się spodziewać po

>polskich reedycjach...

Przykład "Historii Podwodnej" jest tu symptomatyczny - płyta miała już kilka edycji CD, wypuszczanych m.in przez Tonpress, jakieś firemki w rodzaju Koch, oraz Wielki Koncern Fonograficzny. WSZYSTKIE wydania są mono. Nie muszę chyba pisać, że pierwotne, analogowe wydanie było stereofoniczne?

KOCH Records - to nie jakas tam firemka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Teo

Smutna prawda, moje wydanie też jest monofoniczne ):, co jest dla mnie nie zrozumiałe, bo ta płyta to kawał historii, poprostu klasyk, na całe szczęście posiadam w kolekcji wersje na vinylu.

Co do KOCH`a to większość ich reedycji także pozostawia wiele do życzenia.

Teo,MakKornik piszecie poważnie o wersji MONO? Po co wydawano takie cuś? :o)Posiadam 1 wydanie BK na CD,ale mono toto nie jest,fakt że robota producencka spartolona(przez Izabelin Studio) :O)

Czy może ktoś wie kiedy ukarze się zremasterowane wydanie BK,miało być w zeszłym roku,alem nie zauważył :O)

>Leszek

Spokojnie Brygada Kryzys wydana jest w stereo, sprawa wydania mono dotyczy tylko i wyłącznie Historii Podwodnej Lecha Janerki. W przypadku Brygady kryzys nie moge wiele powiedzieć o remasteringu, bo nie mam innej wersji, aczkolwiek samo wydanie płyty pozostawia wiele do życzenia...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj w Merlinie promocja tzw urodzinowa. Sprawdziłem ceny płyt. Do normalnej ceny płyty dodali napis "cena urodzinowa" z wykrzyknikiem .I tak oto Płyta np Bila Charlapa kosztowała 65 zł , a cena urodzinowa to również 65 złotych. Czy oni mają nas za ewidentnych Debili? Gratuluję pomysłu na ogłupianie klientów. Przecież to pomysł rodem z Biedronki!!

Leszek:

>Po kiego grzyba :O)wydaje się płytę CD mono(Historii Podwodnej Lecha Janerki)?Dla mnie bez sensu

>:O)

Przyczyną jest zaginięcie stereofoniczego oryginału (nie licząc "konsumenckich" płyt winylowych, naturalnie). Wieść gminna niesie, że taśmy z "Historią" zaginęły. Wszelkie kompaktowe edycje płyty oparte są na kopii monofonicznej, sporządzonej ponoć gdzieś - kiedyś na potrzeby radia. Ot, tyle.

Co ciekawe, utwory z "Historii" umieszczone na składance "Co lepsze kawałki" są w stereo. Można mieć zatem nadzieję, że istnieje gdzieś stereofoniczna kopia całej płyty. Pytanie tylko, czy jakiemuś wydawnictwu zechce się zająć wydawnictwem, na którym nie da się raczej dużo zarobić?

Ukryta Zawartość

warto kupić za te pieniądze, o ile lubi ktoś Osby'ego

Ukryta Zawartość

byłem dziś w tym empiku, kupiłem ost. egz. ale przeoczyłeś, o ile nie masz, podwójnej płyty Vespro Della Beata Vergine, pod Savallem, za połowę ceny. Z myślą o Tobie ost. egz tejże płyty jest przeze mnie ukryty. jeżeli jesteś zainteresowany lub ktoś inny pisz na mejla

pzdr

->broy

Wielkie dzięki ale na szczęscie mam to wspaniałe dzieło w wykonaniu Savalla.

Kupiłem kiedys cały box w empiku za 69PLN:))))

By the way

Mam do sprzedania lub na zamianę BACHa "O Ewigkeit du Donnerwort" pod Herreweghe

OK, w takim razie drodzy forumowicze kochani: jeśli ktoś nie ma tej wspaniałej płyty savalla, to ma okazję ją nabyć w empiku przy kc za pół ceny dosłownie, a płyta leży nadal mam nadzieję ukryta przeze mnie z myślą o koledze pp, który być może ją przeoczył, a jednak nie przeoczył, bo ma, a więc płyta leży między paderewskim w działce muza polska, hehe biedny pade....

niestety requiem nie ukryłem, bo kupiłem last egz....

pzdr

pp

Ukryta Zawartość

?

jeśli tak, to może być moja!

Ukryta Zawartość

tak dokładnie ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.