Skocz do zawartości
IGNORED

DVD z HDMI do 2000 pln

arek67

Rekomendowane odpowiedzi

Polemizowałbym z tym że "za chwilkę" Y2500 spadnie w te okolice cenowe aby w 2Kzł. zmieścić się w zakupie dvd i dobrego kabla HDMI. Póki co Y2500 można kupić w cenie od 2500 zł do 3500zł. A jako że następcy tego modelu niewidać więc póki co spadku cen ( przynajmniej znaczącego ) bym się nie spodziewał.

Witam,

Gdybym stał przed podobnym dylematem, zastanawiłabym się nad:

Odtwarzacze DVD:

I. Uniwerslane (b.dobre DVD + dobre CD + dobre DVD Audio/SACD)

A. DENON 2190 - przekaracza 2 000 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

B. Wspomniana YAMAHA 2500 - przekracza 2 000 zł

Ukryta Zawartość

II. Z naciskiem na jakość obrazu:

A. PANASONIC S-97 (b.dobre DVD + CD bez entuzjazmu)

Ukryta Zawartość

III. Przyzwoite DVD + Przyzwoite CD

A. Wspomniane Samsung'i

Pozdrawiam

Pixeel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za 2200 pln jest Denon 2910. Czy jest w tej samej klasie co Yamaha S2500? Priorytetem jest dla mnie obraz. W końcu chcę maksymalnie wykorzystać plazmę Panasonic. Kabelek jest poza tym budżetem. Jak się ma Supra i Profigold do Audioquesta? Mam wyrobione ucho melomańskie także na pewno zmianę jakości obrazu też zauważę na kablach:)

"na pewno zmianę jakości obrazu też zauważę na kablach:)" - nio tu może być ciężej, chociaż ja zauważyłem róznice w obrazie po demagnetyzacji płyty DVD demagnetyzerem Furutecha:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :-)

Ukryta Zawartość

witam

duzo informacji - co do Sanzio

Ukryta Zawartość

ale z wymienionych co o obrazu najlepiej prezentuje sie Panasonic s 97

Nowością jest dvd Thomsona z HDMI TH 225.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

SAMSUNG Odtwarzacz DVD/DivX High Definition DVD-HD850

Oto odtwarzacz DVD/DivX DVD-HD850 !

Posiada odkodowanie formatu DivX, DVD-HD850 to znakomita jakość Progressive Scan poprzez...

480 PLN DOSTĘPNY note

TOSHIBA Odtwarzacz DVD/DivX High Definition SD-350

SD-350 Toshiba reprezentuje zalety i jakość formatu DivX !

Posiada tryb Progressive Scan, SD-350 dostarczy znakomitej jakości obrazu,...

376 PLN DOSTĘPNY

SIGMATEK Odtwarzacz DVD/DivX High Definition XMB-510

Odtwarzacz DVD XMB-510 łączy moc odtwarzacza DVD z oryginalnym designem, można zainstalować przy ścianie, przy ekranie plazmowym lub...

389 PLN DOSTĘPNY

LG Odtwarzacz DVD/DivX High Definition DVX9900H

Odtwarzacz DVD DVX9900H posiada wyjscie HDMi, jakosc High definition, funkcje Upscaler i Progressive Scan.

Do DVD(NTSC), DVD(PAL),...

401 PLN DOSTĘPNY

SAMSUNG Odwarzacz DVD/DivX/SACD High Definition DVD-HD950

Odtwarzacz DVD DVD-HD950 akceptuje formaty DVD-video, DVD-audio, SACD, DivX, DVD-R/+RW/+R/-RW, SVCD, VCD, Picture CD, JPEG CD, CD...

Thompson 255E ZA 499 PLN.

Coraz więcej jest tego na rynku, ale uwaga !!! nie wszystkoo co posiada wyjście HDMI jest warte Pieniędzy.

Ja polecam DVD KISS 600 a także SAMSUNGA HD 850

z tego co ja się orientuję żaden z wymienionych przez Ciebie DVD nie obsługuje formatów HD więc nie wiem co robią dopiski High Definition przy każdym z nich

natomiast jeżeli chodzi o DVD z HDMI to od kilku dni męczę Samsunga HD950 i jestem bardziej niż zadowolony

Poprzednie DVD to Pioneer 575/585 i Panasonic S97

Panasonic nie wymieniony tylko oddany bo był pożyczony razem z projektorem. Ale Samsung wcale nie gorszy (narazie nie mam gdzie go podłączyć przez HDMI). A w audio powiedział bym nawet że lepszy ale to nie porównanie tylko euforia po zakupie :)

divx chodzi ale jeszcze się nie bawiłem

narazie jeden film obejrzałem i muzyki posłuchałem i (ponownie euforia :)

jak kogoś będzie interesowało to po weekendzie mogę coś więcej napisać

og0r, 17 Sty 2006, 09:53>jak kogoś będzie interesowało to po weekendzie mogę coś więcej napisać

Cześć! :)

Jasne że będzie interesowało! :)

ja odnośnie tego Samsunga mam tylko 1 pytanko i wielką prośbę do Ciebie: jak się ów sprzęcior sprawuje na DVD-R i DVD+R różnych producentów? Chodzi mi np. o tolerancję na płytki no name, której mój Filipek nie ma wcale... używam wyłącznie TDK i Verbatim, innych mi po prostu nie chce odtwarzać. A jak Samsung?

Pozdrówka i gratuluję zakupu!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

foni, 17 Sty 2006, 11:30

>u mnie 945 wcina wszystko jak popadnie

I o to chodzi, i o to chodzi... :)

Pytam, bo mi żona wierci dziurę w brzuchu o "porządne DVD". Tzn takie, co nie będzie wczytywać płyty przez godzinę i nie będzie kaprysiło przy co drugim krążku, że o niemożności odczytu płytek DVD-R/+R no name nie wspomnę... Filipek absolutnie nie jest na sprzedaż - zostawiam go sobie do CD/SACD (dźwięk jest extra), obraz zresztą też ma super ale kapituluję w obliczu jego niefunkcjonalności - zresztą chyba już faktycznie pora kupić coś z HDMI. Dlatego pytam o tego Samsunga.

Myślałem o Filipie 9000 ale mordować się z tym czytnikiem ponownie - nieeeeeeee... odpuszczam! :(

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

SAMSUNG HD950 I SAMSUNG HD850 to różnica koloru oraz chipa up-scalującego,

SAMSUNG HD950 I SAMSUNG 945 to różnica funkcji DCDi i szczerze mówiąc to ja wybrałbym Samsunga HD850 bo tańszy i prawdopodonie za ok.2 lata poprostu go wyrzucę i sprawię sobie coś jeszcze lepszego co wejdzie na rynek.

Nie każde DVD z HDMI jest warte zakupu, ważne co takie DVD potrafi - czy np. up-scaluje do wyższej rozdzielczości i jak to zrobi.

Fajne DVD ma np. SIGMATEK xm 510 i posiada wszystko to co np. Panasonik 97 a kosztuje 420 pln. (po przeliczeniu) w Czechach.

Ukryta Zawartość

no jak wygląda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no tylko .............

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu wyjdzie podobnie 389+34 dostawa

Ukryta Zawartość

Mam Samsunga HD 945 sprawuje sie b. dobrze. Posiada opcję "+10 sec" t.zn. że przy zatrzymaniu się płyty( co zdarza się przy filmach z wypożyczlni lub źle nagranych na DVDr) zostawia wadliwe miejsce i odtwarza dalsze 10 sekund. Można powtarzac wielokrotnie aż sie natrafi na prawidłowa scieżkę.

Mam go podłaczony do Panasonica PT AE 700, oczywiście po HDMI. Skalowanie w odtwarzaczu ustawione na 720p.

Obraz powala na kolana. Złudzenie że się ogląda HD jest znakomite. Pracuję na Verbatimach i nigdy nie było problemu.

Dodam, że jakoby jakośc kabla HDMI grała tu jakąś rolę jest nieprawdą . Przy zasilanie analogowym może tak. Mam kabel 15 metrów (HDMI).

Pozdrowienia

Firma SIGMATEK robi ciekawe urządzenia ale niskiej jakości a co do tego DVD XM-510 to widziałem go w akcji w Ostrawie gdzie do porównania miałem tylko LG 9900H z wyjściem HDMI i muszę przyznać że obraz i dźwięk był lepszy.

niestety nie miałem możliwości porównać go z Samsungiem HD850 lub Samsungiem HD950.

Ciekawe jest to co mówią sami sprzedawcy - W Czechach za dobre DVD z HDMI uznają np. Toshibę 350 i krytykują Samsungi a u nas odwrotnie. W Czechach, Sigmatek ma dobrą renomę a u nas wzbudza śmiech.

Najlepiej samemu porównać --- ja stawiam na Samsunga 850 lub Samsunga 950

=> Bogusław

Powiedz jak z Szajsunga wycisnąć info o długości filmu oraz o czasie do jego końca?

W Harmanie miałem takie informacje bez problemu do uzyskania - tutaj nie mogę znaleźć....

Słuchając rozumu....

=> SAMSUNG HD945 nie ma możliwości określenia długości filmu ani ile czasu do jego końca.

Ma jeszcze kilka drobnych wad ale mnie to nie przeszkadza, ważne że dobrze opracowano jego podzespół

wyjścia cyfrowego HDMI.

oj ten wyświetlacz to i mnie zaczyna drażnić w tym Samsungu, ciekawe czy coś da się z nim zrobić poza wyłączeniem (niestety za każdym razem)

to duża wada tego DVD

na początku nie przeszkadzało ale teraz zaczyna irytować

ale jeżeli chodzi o obsługę płyt to jest bardzo dobrze

DVD+R

DVD-R

DVD+R DL

DVD+RW z divx i mp3 (tak dla testu wrzuciłem co miałem

takie sprawdziłem (wprawdzie tylko kilka sztuk) i nie zrobił żadnego psikusa

wszystkie to płyty markowe (Verbatim) więc sprawdzenie no-name jeszcze przed nim

mp3, divx z napisami działają dobrze ale mi to średnio potrzebne

napisy txt z polskimi znakami też. nie chciało mi się bawić ale nie znalazłem opcji zmieniania koloru napisów czy ich pozycji. Wiem że niektóre tanie odtwarzacze divx to mają.

muzyka z CD (nie jestem audiofilem) jak dla mnie bardzo dobrze

podłączyłem Coaxialem bo zastosowanie Interkonekta praktycznie nic nie zmieniało więc zostawiłem go przy stereo z sypialni

A powiedzcie mi proszę, który z tych odtwarzaczy poradzi sobie z płytami 800MB/90min. Mam sporą kolekcję filmów divx i grafik na Platinumach o takich napompowanych rozmairach i wiem skądinąd że i napędy komputerowe bywają na nich kapryśne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.