Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

@rochu

Przywieziesz Tare?

>ops, pomyłka.

>Chodziło mi o IC nie głośnikowy.

mogę oba, spec-tara do prania też się znajdzie, przyda się jako dyfuzor szczelinowy :)

No mnie pewnie też nie... Z wczoraj na dzisiaj drastycznie pozbyłem się mojego telefonu komórkowego i nie miałbym kontaktu z bazą ani z nikim... :(

System gra dobrze, albo nie....

Czołem

Jestem już (a może dopiero) w domciu.

Dzięki Rochu za gościnę.

Nawiozłem sprzętu, i... nie wiem jak grało. Zatrzasnąłem sobie kluczyki w samochodzie i większość czasu spędziłem usiłując rozwiercić zamek w klapie bagażnika (bo i tak był popsuty). Połamałem Rochowi wszystkie wiertła, co przyjął z filozoficznym spokojem ;-)

W międzyczasie jeden z kolegów popisał się talentem włamywacza, otworzył przednie drzwi, wyjął kluczyki, i...zdzielił mnie nimi w głowę ;-)

Na koniec udało mi się jeszcze posłuchać jak zwykle szkaradnego z wyglądu, ale jak zwykle świetnie grającego wzmacniacza Wila.

Pozdrawiam Starego Audiofila który okazał się...wcale nie taki stary.

Skutecznie do auta to Koobal się włamał, ku mojej zazdrości zresztą.

A ja okulary zostawiłem. Będzie ktoś jechał obok mnie (Yayesia?)? To wylezę i odbiorę. Bo ślepy jestem.

Dzięki, tak ogólnie. Impreza nam się rozrasta.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Hmmm, no nie wiem ilu nas było.

Chyba ze 20 osób : )

Wielkie podziękowania dla Starego Audiofila, McGyvera, Mamela i R.K. za fajny sprzęt do posłuchania.

Piękne dzięki dla Wszystkich, za to że chciało się Wam przyjechać i pobyć z nami.

Na mnie wczoraj duże wrażenie zrobił zestaw dzielony CD McIntosh ze wzmacniaczem EAR i liniami transmisyjnymi.

Bogate, pełne życia, zdecydowane granie. Jeżeli o mnie chodzi - brak jakichkolwiek wątpliwości.

Pre i końcówka Phasta także wypadły znakomicie.

Następnym zestawieniem, które mi się wczoraj podobało to transport CD Siemesa, DAC Mc Gyvera, Bewitch 2a3 i nieduże kolumny zrobione także przez Mr. McG., jak sam twierdzi "z samych śmieci".

Grało nasyconym, przekonującym dźwiękiem, a po zatkaniu BR w kolumnach zrobiło się na prawdę super.

Wzmacniacz Willa - tu już rutyna z moje strony - jak zwykle świetnie. W zasadzie brakuje mu tylko fikuśnej obudowy i ceny z piątką zer na końcu.

Końcówki i pre przywiezione przez kolegę R.K. powalały samym wyglądem.

Tak perfekcyjnie wykonanego DYI ciężko gdziekolwiek szukać. A wygląd to nie wszystko. Grało znakomicie.

Pod koniec, było niewielkie porównanie playerów pod Windows 7.

Ci którzy akurat słuchali, potwierdzili, różnica w dźwięku pomiędzy Foobarem a J.River była i to z przewagą tego ostatniego.

"Pod koniec, było niewielkie porównanie playerów pod Windows 7.

Ci którzy akurat słuchali, potwierdzili, różnica w dźwięku pomiędzy Foobarem a J.River była i to z przewagą tego ostatniego."

Się wie.

A przykleiłeś mikrogumę na moduły pamięci RAM jak Ci radziłem? Bo moim zdaniem poprawa byłaby spektakularna.

I następnym razem zachęcam do posłuchania różnic w przypadku różnych HDD. Ciekaw jestem, jakie sygnatury brzmieniowe mają poszczególne dyski.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Kolumny poskładałem nie tyle ze śmieci, co raczej z fragmentów "zwłok", czyli z "padliny" ;-)

A mianowicie:

-obudowy kupione za 50zł na allegro

-tweetery wymontowane z potłuczonych kolumn kupionych na bazarze

-woofery wymontowane z monitorków ze spalonymi tweeterami

-zwrotnice sporządzone z części z recyklingu

Może ktoś wklei foty bo ja się zająłem wpieprzaniem przepysznej zupy meksykańskiej, a potem mnie zgaga paliła i nic nie fociłem ;-)

Wielkie dzięki dla gospodarza za gościnę i dla Starego audiofila za transport zwłaszcza za powrót [ czyż nie piękny ten kraj usiany zamkami i niedostępnymi skałami?].Kapitalny pomysł z takimi spotkaniami, nie ma to jak na żywca posłuchać i podyskutować z Kolegami znanymi tylko z monitora.Co do herbaty,,,

Wrażenia słuchowe ,dużo by trzeba napisać ale spróbuję.Według moich przygłuchych uchów najlepiej zagrały systemy: Piotra, Phast dla mnie rewelka.Zestaw Rocha ale z cd ,bardzo zacne kolumny,szkoda żem nie wzioł jakiś Ventursów czy innych Tornadosów bo chyba by pięknie było.Złote cudo,wielki szacun dla konstruktora za perfekcyjnie wykonaną obudowę fajny wygląd ,inna sprawa to kolor ale co kto lubi.

Koluny tzw. śmieciowe jak dla mnie to grały co najmniej poprawnie.O tym co mnie nie powaliło ze skromnością zamilczę .Słucham właśnie templarjuszy ,ukłony dla gospodyni..Zbyszek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5712-100000295 1267963342_thumb.jpg

post-5712-100000296 1267963342_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Zagrał bardzo dobrze.

Co do mnie jest to jedyny chińczyk dla którego robię wyjątek w mojej niechęci dla elektroniki wytwarzanej w Państwie Środka.

Nie mniej - jak dla mnie - jest nieco tragiczny od strony wizualnej.

Trza przyznać szczerze że tzw. grupa krakowska , nie mylić z trzymającą władzę,ma dobre gusta zarówno w swerze napojów powszechnie nazywanych wyskokowymi [piękny kolor nalewki na kościach ]jak i muzyczne ,czego tam nie słuchaliśmy ,,,,oj działo się poczekamy na wpisy innych obecnych.

Wielkie dzięki za przesympatyczne spotkanie.

Dopiero w realu daje się docenić wartość naszego forum.

Menu, z dyktą, borygo, nalewką "starego" włącznie, niezwykle smaczne i pożywne -trzymało do samego rana (rochu, prośba o przepis na zupę, serio)

jedyny niedosyt ... ludwik nie dojechał

Pozdrawiam

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.