Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Operton wiesz jak jest kiedy zona grozi rozwodem....Denon pasował jej do mebelków:-)!!!A kazdy jej znajomy jak przyszedł to mowił "o jakie fajne diwidi macie"...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie na najblizsze dwa spotkania - moze trzy - proponuje odsluch kolumn. Kolejno McGyver potem gypsy2 i Audio Academy. Zestawem porownawczym dla Adama bedzie prawdopodobnie Harpia Acoustics. Jesli chodzi o sprzet towarzyszacy McGyver przywiezie cos swojego ale i my musimy o to zadbac. I tu jest temat do zastanowienia. Czekam na opinie i propozycje.

Kolejna sprawa to usystematyzowanie odsluchow. Biorac pod uwage moje znajomosci mysle ze moglbym pogadac z wlascicielem firmy Ancient Audio i znalazlby sie Lektor do odsluchu. Inne cdeki z wyzszej polki mozna byloby zalatwic z Nautilusa. Podobnie integry i koncowki mocy. W ten sposob mielibysmy porownanie rynku ktore przydaloby sie innym forumowiczom - takze tym robiacym aktulanie zakupy. Przy okazji zapromowalibysmy pewnych producentow i ich marki.

Jest jednak jedno wazne zalozenie: powazne podejscie do sprawy i tego od Was Panowie wymagam.

Czekam na powazne opinie na ten temat. Wszystko jest do zalatwienia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wlasnie odebralem telefon z Harpii i sprawa wyglada nieco inaczej. Na naszym spotkaniu pojawi sie pan Jerzy Herzyk z firmy Harpia Acoustics w celu ustalenia warunkow odsluchu. Chce nas poznac i poznac takze akustyke wnetrza w celu zoptymalizowania odsluchu. Pozostaje nadal problem glosnikow porownanwczych do prezentacji McGyvera. Co o tym myslicie?

Panowie jeszcze raz apeluje o powazne wpisy...

No ja oczywiście jestem zainteresowany spotkaniem. Może ustalmy dokładnie kto przychodzi i co przyniesie żeby uniknąć chaosu organizacyjnego. No chyba że McGyver zapewni cały sprzęt (chętnie posłuchałbym nie tylko jego kolumn ale także cd ze stelmachem na pokładzie a i monoblokami phase nie wzgardzę) W razie czego mogę pomóc Lenamowi z przytarganiem jego głośników.

Panowie...chce tylko przypomniec, ze plany planami, ale nadal nie mamy potwierdzenia od Pana Marcina- właściciela lokalu.... bez tego ani rusz...

Ja oczywiscie równiez jestem chetny (nawet bardzo) na odsłuch... ostatni był bardzo przyjemny:) Wierze w to, ze dzieki sile organizacyjnej Disco następne nie tylko dojdą do skutku, ale będą co najmniej tak udane jak to pierwsze.

Pozdrawiam!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Powiem krotko: coraz bardziej przekonuje sie ze nie warto... Choc ja sam kolumn Harpii i McGyvera poslucham. Kolumny gypsy2 slyszalem i moge powiedziec ze stanowczo polecam:):):)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Olekbiker - jak widziusz nikt nie jest zainteresowany. Napisalem powyzej jakie mam watpliwosci i czego potrzebuje. Nie ma odzewu to nie ma spotkania. Szkoda. Glupio tak robic z siebie blazna nie? A dla mnie dla Ciebie dla micmara i bechlera - moze lenama i adamhiend'a nikt pokazu nie zrobi... Tym bardziej ze Marcin milczy czyli nie mamy nawet gdzie...

>disco

Spokojnie, daj chłopakom jeszcze trochę czasu, myślę, że nie wszyscy potencjalnie zainteresowani mają stały kontakt via internet (jak my, ludzie wolnych zawodów ;-)). Proponuję zaczekać jeszcze, może się coś wykluje...

zwolennik łagodności

disco, zaleznie od terminu może uda mi się skombinować jakiś transport i dojechać do Was. Dodam jako ciekawostkę że Cairn Aria (który został odstawiony na bok i słuchany przez nielicznych na samym końcu i tylko w jednej konfiguracji) okazał się przynajmniej o klasę lepszy od PM7000, może zatem warto go wziąść raz jeszcze i przesłuchać w odpowiednim zestawieniu? Jeśli się wybiorę moje klocki są również do dyspozycji.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

e no wiem, ale i tak mnie ten malutki cairn zaskoczył, jak diabli dodam. Grał z mimasami i sobie radził że hoho.

Druga sprawa że nasze wzmaki też rozwiną skrzydła przy duzych kolumnach.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zgadzam sie z Lenam-em. Nie wszyscy maja doste do internetu non stop, nie wszyscy maja czas na czeste sprawdzanie odpowiedniego watku. Do nastepnej środy jest przecież "kupa" czasu, dlatego uwazam, ze nie nalezy rezygnowac z operacji pt "Spotkanie w Krakowie II".

Poza tym chciałbym zwrócić Twoją uwage Disco na fakt, ze przed ostatnim spotkaniem również tylko kilka osób pisało na forum...a ile przyszło? Tym razem może być podobnie.

Co do sprzętu- przecież prawie jest wybrany. Audiotechnica jako źródło (ewentualnie denon Opterona- jak uda mu sie przyjechac), kolumny- wiadomo- gwóźdź programu. Kable też się znajda, a do wzmaka... też chyba większych problemów nie będzie.

Tym razem spotkanie nie bedze juz wygladało w ten sposób, ze co utwór zmiana sprzętu...będziemy katować dana kolumne różnymi klimatami...a dopiero po jakims czasie zmiana, dlatego sklonny jestem "rzeknąć"- wiele sprzętu nam nie potrzeba:)

Pozdrawiam!

Witam Panów

Proszę się tak łatwo nie zniechęcać. Na poprzednim spotkaniu byłem tylko chwilę z przyczyn niezależnych ale jestem zdania że pomysł spotkań jest ok. Sam nie posiadam żadnego sprzętu który mógłbym przytargać ale prosze mnie liczyć jako zainteresowanego. Początki zawsze są trudne...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pozostaje nadal problem glosnikow porownawczych do prezentacji McGyvera. Co o tym myslicie?

Panowie jeszcze raz apeluje o powazne wpisy...

Kolejna sprawa to usystematyzowanie odsluchow. Biorac pod uwage moje znajomosci mysle ze moglbym pogadac z wlascicielem firmy Ancient Audio i znalazlby sie Lektor do odsluchu. Inne cdeki z wyzszej polki mozna byloby zalatwic z Nautilusa. Podobnie integry i koncowki mocy. W ten sposob mielibysmy porownanie rynku ktore przydaloby sie innym forumowiczom - takze tym robiacym aktulanie zakupy. Przy okazji zapromowalibysmy pewnych producentow i ich marki.

To tylko kopie wpisow do ktorych nikt sie nie ustosunkowal...

>disco

Wiesz, Rafał, uważam, że o pewnych sprawach śmiało możesz sam zdecydować. NIe przesadzajmy z tą demokracją, wcale nie jest taka idealna :-)

Pewnie, że świetnie byłoby posłuchać sprzętów z górnej póły, o ktorych normalnie większość z nas nawet chyba nie marzy. Jeśli masz tylko takie możliwości... niech moc będzie z Tobą!

zwolennik łagodności

Discomaniac:

Dobrze, że dałeś się przekonać, żeby nie rezygnować ze spotkań :)

Ja niestety nie byłem na ostatnim z przyczyn niezależnych a i na forum raczej nie zaglądałem - remont dalej się ciągnie :(

Ja również jestem zainteresowany spotkaniami - myślę, że za tydzień zdążę już zamknąć temat remontu i będę miał więcej czasu :)

Discomaniac, jeżeli kolumny do porównań mają stanowić problem, to ja mogę przyjechać w takim terminie, żeby jednocześnie była Harpia czy też Gipsy2, dla mnie to nie problem. Elektronikę wezmę swoją, co oczywiscie nie wyklucza podłączenia również innej elektroniki.

Panowie,

myslę, że spotkanie dojdzie do skutku :). Niestety znowu mam awarię ogrzewania :( więc jestem mocno zabiegany...

Szukam transporu samochodowego z warszawy do Krakowa w środę, najdalej w w czwartek, muszę przewieźć grzejniki olejowe do knajpy, czy ktoś może będzie jechał ?

Jeżeli będzie możliwość techniczna, to może na najbliższe spotkanie wezmę ze sobą CECa 51Z MkII jako źródełko alternatywne dla AT

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.