Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

pozwolicie, że się podczepię. Moja żona ostatnio wiele o Krakowie tym rozkopanym i zapyziałym mieście mówi (oboje kończyliśmy studia w grodzie Kraka). :-)))))) Więc pomyślałem, może by tak połączyć ten wyjazd ze spotkaniem audiofilskiej braci krakowskiej?

Z wielką przyjemnością zawitałbym na kawę, może małe co nie co.

Czy Krakusy zechcą zaprosić Kresowiaka?

pzdr,

Ja niestety za tydzień nie dam rady:(. Kto przyjdzie jutro to przyjdzie ale na pewno mała grupka się uzbiera, a exceli na prawdę warto posłuchać. Zapraszam na 17.00

• 2 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie mam ogromna prosbe. Otoz za sprawa odtwarzacza znacznie zmienil mi sie dzwiek w domu. Przyznaje ze gdzies od kwietnia uzywalem go sporadycznie (praca) pewnie dlatego proces wygrzewania trwal tak dlugo. To co uslyszalem przeroslo moje oczekiwania w stosunku do tunigowanego referencyjnego Pioneera. Brzmienie systemu bardzo mi sie podobalo dlatego definitywnie zaprzestalem poszukiwan. Przede wszystkim obecnie dzwiek jest niesamowicie detaliczny - wrecz namacalny. Nie jest ani jasny ani ciemny - rzeklbym neutralny. Potrafi wciagnac i zaskoczyc. Bardzo ladnie rozciaga sie wszerz i wglab. I tutaj mala prosba: chcialbym go porownac z jakas drozsza wspolczesna konstrukcja. Oczywiscie jest to pomysl na zorganizowanie odsluchu. Chcialbym jednak uniknac zawodow. W moim systemie odtwarzacz sprawia sie znakomicie niezaleznie od tego jak wypadnie w tescie porownawczym. Potraktujmy to raczej jako okazje do spotkania sie i pogadania. Co do pomyslow dotyczacych samej organizacji licze na Was. Pozdrawiam. R.

Tdrozd chce zrobić odsłuch CDeków w Rybniku. Może wpadniesz? Wyciągniemy Koo0bala z jego Audio Note, ja wezmę Meridiana, i już coś będzie na początek.

• 2 tygodnie później...

A Kto z Krakowian zaszczycił Audioshow 2007 swoją obecnością?

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Dobra Panowie zimno sie zrobilo wiec odsluchy czas zaczac:) Mam ochote na Ancient Audio Little Wing - co Wy na to? Ale moze wczesniej cos wlasnego: Pawel ma nowy system moze zainaugurujemy nowy sezon u Niego? Bron Boze nie chce sie narzucac... Czekam na opinie i sugestie.

disco, mogę się wprosić z powiedzmy cedekiem? Tylko proszę, nie w tygodniu...

Jakiś termin, miejsce?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

MusicFinder-jakie wrażenia-warto było jechać?

Ja osobiście chętnie bym posłuchał systemu Ancient Audio bo nigdy nie miałem przyjemności.Była by to ładna inauguracja sezonu grzewczego.

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Byłem warto pojechać na AS nie tylko dla sprzetu ale dla ludzi.

Pozdrawiam ekipę z :RCM,Studio-konkretni fachowi kulturalni, 16Hertz inteligentni akustycznie mimo klitki wyszło dobrze,Przedstawicieli Sonus Fabera nie zachwyconych ze swojego zasłodkiego sprzetu,Spokojnego Pana z Lowthera grzecznie wpychajacego nasze płytki do napedu.Smutna siedzaca pani z Audionote moze by się uśmiechneła bo sam cudowny sprzet to nie wszystko.wszystkich maniaków słuchawkowych z pokoju 701.Superuczynnego miłego pana prezentujacego Ultrasone Edition E9 i niższe modele.Starających sie ratować pokaz miłych pannów prezentujacych Bayerdynamica.Pozdrawiam Pana z Avantgarde powinien zacząc śpiewać na estradzie tam się poprostu marnuje.

Nie pozdrawiam bileterów z Bristolu stwarzali problemy z wejściem z wcześniej urwanymi w Sobieskim zaproszeniami.

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Byłbym zapomniał o Studio Pro z Krakowa i ich miłym właścicielu z MBL było super moje pytki też zagrały co z odsłuchem w Krakowie było by super (te szmatki w BR były tam konieczne-bardzo dobra decyzja

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość rochu

(Konto usunięte)

discomaniac71, 13 Lis 2007, 11:55

> Pawel ma nowy system moze zainaugurujemy nowy sezon

Jak najbardziej zapraszam.

System cały czas w fazie ostrych eksperymentów.

Właśnie jestem przed testem Windowsa Visty jako systemu dla odtwarzaca pc-audio. Doszły mnie bowiem głosy że w pewnych aspektach jest on bardziej łaskawy dla przetwarzania cyfrowego sygnału audio. Pożyjemy - zobaczymy.

Co powiecie na sobotę 1 grudnia od g. 17?

Na AS warto pojechac - tak jak pisalem byl to mój 1 raz...

W sumie to bardzo subiektywne wrażenia z wielu pokojów można odniesc - np. wchodząc do Voice w Bristolu zastałem jakieś satany (ostre granie, jazgot) więc wytrzymałem 15 sek. :), a wielu pisze że potrafiło tam dobrze zagrac. Wszedłem do ESA - Hendrix był na koncercie, bardzo żywo ale starszy Pan chyba zapomniał że głośniej nie znaczy lepiej...

Mac - bardzo mi odpowiadający dźwięk, tylko najpierw musze postawic dom taki koło 200m kw a później odłożyc troszke kasy, bo za taki zestaw wydał bym dużo PLN

No i "sławny" WLM - ja go pierwszy raz słyszałem - wspaniały live, konkretne odwzorowanie instrumentów a za mniejsza kase niz w Macu, czasami Pan w czapeczce za dużo podkręcał sub`a (od kiedy to w klasycznej tyle basu jest) ale siedziałem tam najdłużej...

W niektórych pokojach dużo cwaniactwa.... dlatego między innymi bede wymienial moje kable głośnikowe (Audionova) - zachowanie tych ludzi dało mi wiele do myślenia

Chillout ma dużo nowego sprzetu - byłem u nich wczoraj - najbardziej jestem ciekawy stojących u nich szerokopasmowców Tannoya u lampek UnisonR.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.