Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Robert, warto nadmienić że podobnie dyskutowali Michał (Resonus) i Grzesiek (Studio 16 Hertz). Można było się wiele nauczyć.

Co do Sansui... Ten dziwny krzyk pojawiał się na muzyce rockowej. Z Resonusami. Elektronika była ok. Zaś na kolumnach Studio 16 Hertz krzyku nie było ale była za mała rozdzielczość.

I jeszcze jedno: szkoda że rozmawialiśmy tak krótko. Pozdrawiam serdecznie. R

Gość czubsi

(Konto usunięte)

palton

jeśli jak to określiłeś Sansui 707XR nieco "krzyczała" na wyższej średnicy i niższej górze to dla mnie coś nowego ... Czym wyście to pospinali ??? Źródło czyli Luxmana D500 nie znam ale znam D700s i nie sądzę by ten drugi grał jakoś dramatycznie inaczej od D500 zatem to źródło naprawdę grało muzykę . Co do kolumn to sądząc po opinii słuchających je osób jestem spokojny o ich zgranie zatem podejrzewam jakieś "cudo" na łączach .... Do Sansui alpha trzeba neutralnych drutów a nie markowych rewelacji ... Te wzmacniacze słyną z gładkości brzmienia i plastycznego przekazu ich siłą jest naturalność a nie fajerwerki.... Cieszę się, że Darek uczynił pierwszy krok i zaprezentował alfę szerszej publiczności. Trzeba pamiętać że ten wzmacniacz potrzebuje dłuższej chwili na adaptację w systemie (zachowuje się pod tym względem podobnie jak lampowiec) dlatego trochę się nie dziwię, że zagrał lepiej w drugim systemie ...

Mam cichą nadzieję, że kiedyś spotkam się osobiście z szanownymi kolegami i przytargam najwyższe modele bo wiem co zrobić by zagrały tak jak potrafią ....

Krótko,zwiężle i na temat....stwierdzenia typu,że boczki zrobione są z marmuru albo,że na dole nie grał a na górze zagrał zostawię bez komentarza....Jak ktos by przywiózł 907 to boczki pewnie byłyby z ołowiu...Prawda jest taka,że z prawdziwym odsłuchem nie miało to nic wspólnego.Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Darek, musisz jednak pamiętać że to nie był odsłuch ale spotkanie towarzyskie. Tak jest od kilku lat. Cały czas próbowałem Ci wytłumaczyć że to że komuś się nie podobało w praktyce nic nie znaczy. Jest to jego prywatne zdanie i tyle. Mając porównanie z klockami z najwyższej półki (Ancient Audio, Gamut, Accuphase i inni) byłoby Ci zupełnie obojętne co ktoś o tym sądzi bo zdawałbyś sobie sprawę z wartości tego klocka. Nasza grupa ma takie odsłuchy za sobą (od końca 2005 roku). A wartość soniczna Sansui - cokolwiek ktokolwiek powie na jego temat - jest bardzo duża. W przemyślanej konfiguracji jest to sprzęt na lata. Tak że naprawdę szkoda nerwów.

• Użytkownicy+

Popieram słowa Disco, nie ma co się tak denerwować. Wiadomo, że tego typu spotkania, nigdy nie mówią wszystkiego o sprzęcie. Ludzie składają system latami, a nam ma się udać w godzinę w przypadkowym sprzęcie towarzyszącym i nieznanej akustyce?

Sansui wyglądał ładnie, zapewne ma wiele zalet. Opisałem swoje odczucia, Ci co mnie znają i czytają moje wpisy, wiedzą, że tak właśnie robię.

Ludzie boją się opisywać swoje odczucia, żeby nikogo nie urazić. To bezpieczne podejście, ale nic nie wnoszące. Pomimo wszystkiego, to jednak jakieś wnioski można wysnuć i je przedstawić. Inaczej, to pozostają zwroty grzecznościowe i nic więcej.

Rafał....ja się nie denerwuję a śmieję...Pozdrawiam i podziękowania dla gospodarza.

Obawiam się, że Ty się wcale nie śmiejesz tylko szlag Cię trafia i piszesz głupoty. A jak nie umiesz publicznie wyważyć opinii to nie pisz. To takie proste. Przeczytaj sam siebie po jakimś czasie i to oceń.

A co do przeczytanego mądrzenia się na odległość typu jak co z czym podłączyć bo wiem lepiej, albo to że to nie był odsłuch itp., itd. to jest to zwykła głupota do kwadratu.

Co wspomnianego Sansui to jest to pięknie wykonany klocek, naprawdę bardzo miło popatrzeć co wcale automatycznie nie oznacza, że każdy musi wydawać z siebie achy i ochy, bo absolutnie nie do tego służy w Krakowie takie spotkanie (ops... są takie spotkania w Krakowie, w skarpetkach - sorry, zapomniałem!). Dźwiękowo to np. absolutnie nie moja bajka, (a był taki czas że była, oj, była, był też czas że ta nazwa jak i Yamaha wychodziła mi bokiem) ale to też wcale nie oznacza, żebyśmy nie mieli szanować się na forum. Po prostu każdy ma własne przemyślenia, preferencje, no i jest na innym etapie gonienia króliczka, na pewno na takim jaki mu aktualnie najbardziej pasuje. To wszystko. Ja np. miałem wielką pozytywną frajdę widząc siedzącego w małym pokoiku Disco słuchającego Sansui i będącego w siódmym niebie, bo zwyczajnie bardzo chłopa lubię i tyle.

Palton, ja bardzo podziwiam Twoje umiejętności interpersonalne, serio.

Pozdrowienia dla twórcy gainclona, fajne podejście do tematu.

To poisałem ja, gagacek :D

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacku, w siódmym niebie to za dużo powiedziane ;-) Ale faktycznie Sansui w małym pokoiku zagrało bardzo dobrze. Szkoda że Ciebie tam nie było. Japońskie Sansui różnią się bardzo od tych europejskich. A co do Darka to ja go rozumiem. Sam dobrze wiesz że jesteś dość specyficznym typem którego albo się lubi albo nienawidzi :D Czasem jedziesz z grubej rury i nie każdemu to się podoba. Ale mimo wszystko cenię sobie Twoje towarzystwo i Twoje opinie.

Niskie ukłony dla Wszystkich, którzy wczoraj się pojawili.

Pekinie dziękuje za to, że byliście.

Bardzo dziękujemy za zaproszenie i niezwykle miłą gościnę oraz niekrępującą atmosferę, pozdrawiam Marcin z żoną :-)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

gagacek zarzucasz komuś, że szlag go trafia a ja odnoszę wrażenie , że to chyba nie jego ...

Co do mądrzenia na odległość ... ja mam w tej chwili tą - jak to określiłeś odległość - jakieś dwa metry do przedmiotu oceny i zapewniam Cię, że wiele czasu spędziłem na tym łączeniu aby wyciągnąć właściwe wnioski i mam pełne prawo oceniać co jest lepiej ... Znam także trochę Twoje podejście do innych ludzi i nie mam zamiaru Cię czymkolwiek tu przekonywać - mam lepsze zajęcia a co do publicznego wyważania opinii to Twoje nazywanie innej opinii głupotą do kwadratu podsumowuje cały Twój dorobek w krzewieniu świadomości audio użytkowników tego forum ! Pozdrawiam kolegów !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Paweł ale ja zupełnie nie rozumiem kwestionowania czyjegoś zdania. Gagackowi się nie podoba i tyle. Ma do tego prawo. Czy zna wersje japońskie czy nie to już inna sprawa. Lekiem na wszelkie spory jest rzetelny odsłuch porównawczy. Zorganizuj taki. Jeśli zależy Ci na opinii na temat Sansui przyjedź do Krakowa (mamy chyba największe środowisko audio w Polsce a już na pewno najbardziej zgrane), weź kilka rasowych urządzeń jako alternatywę (koledzy także pomogą) i stwórz dla nich wszystkich odpowiednie konfiguracje. Jeśli rochu się zgodzi chętnie pomogę w kwestiach organizacyjnych.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Rafale ja w żaden sposób nie kwestionuję zdania kolegi gagacka ! Nie lubię tylko jak z sobie jedynie znanych pobudek ocenia opinie innych jako głupotę ... i tyle ... A zaproszenie kolegi rocha zapamiętam i serdecznie za nie dziękuję ! Spotkanie porównawcze wymaga zebrania alternatywnie obiektywnego grona bo w innym przypadku będzie to zwykła próba sił i intonacji głosu co bardziej wylewnych ...

Co do jakości dźwięku Sansui to dużo mądrzejsi i o wiele bardziej doświadczeni ode mnie ją docenili a mi osobiście to ani nie zepsuje a ni nie poprawi zarówno humoru jak i wrażeń z odsłuchu tych urządzeń :-) Mam swoje zdanie tak jak i każdy kolega z tego forum i wynika ono nie z tego jak uważa mentor tylko moje uszy i niech tak zostanie. Jak wspomniałem na początku - cieszę się, że pierwsza alfa pojawiła się na takich odsłuchach bo większość wiedzę o tej marce opiera na czarnych starych modelach które nie mają wiele wspólnego z wiernym odtwarzaniem dźwięku.

mam lepsze zajęcia

Czubsi, z przykrością stwierdzam że nic nie zrozumiałeś, spróbuj chociaż postąpić logicznie w ramach własnych deklaracji. Nie wiem czy zdołałeś zauważyć dlaczego doszło do tego, że zwróciłem się do Ciebie personalnie.Urażone ambicje proszę wyładowuj w mądrzejszy sposób. Resztę napisał już discomaniac71.

Rafał konserwowałem kilka japońskich wersji, a dobrze skonstruowana elektronika nie wymaga miesięcznego ślęczenia nad kabelkami itd. Upraszczając jest to korygowanie założeń koncepcyjnych wyrobu.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Morał dla mnie jest taki.

Warto posiadać właściwą perspektywę i dystans do sprzętu, który się lubi i posiada.

I nie być niewolnikiem jakiejś marki.

Miłego wieczoru, Czubsi.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

sly Ty widzę jak na zawołanie z odsieczą przybywasz :-) .... Podziwiam wspólnotę i jedność Waszego grona - że spytam - lubicie też to samo ???

Przepraszam gagacek - zostałem wywołany do tablicy ...

Rochu - cenię Twoje opinie bo są wyważone i pozbawione niepotrzebnych emocji - zapewniam Cię że dokonuję świadomych wyborów a te związane z audio nie są na całe życie tylko do tzw. lepszego ... Pozdrawiam !

Zgrzyt polega na tym, że teraz biedny ciemiężony moderator będzie musiał sobie poklikać, obrzucając przy tym dosadnymi wiązkami moją dostojność. Biorę to na klatę, a co! :D

Trochę sensu poproszę.

Witam

Rochu serdeczne podziękowania za zaproszenie.

Panowie akurat gagacek nie bardzo ma podstawy wypowiadania się na temat odsłuchu Sansui 707Xr kolegi Darka, ponieważ go nie słuchał dłużej niż 10 sekund, no chyba że ma tak absolutny słuch że po 10 sek. może stwierdzić że coś nie gra to gratuluje, jest po prostu geniuszem.

gagacek piszesz tu o szanowaniu się na forum i super a czy w realu ta zasada już nie obowiązuje u Ciebie, wyjaśnie Ci bo możesz nie pamiętasz całego wydarzenia i oby tak było.

Zaraz po włączeniu Sansui i puszczeniu może drugiego kawałka wpadłeś do pokoju rzucając epitetami na lewo i prawo nie zważając na innych uczestników spotkania, próbowałeś wyłączyć sprzęt i po nieudanej próbie wybiegłeś rzucając kolejne kilka epitetów z obłędem w oczach.

Nawet osoby które Cie znają były co najmniej zdziwione twoim podejściem

Osobiście mam nadzieje że takie zachowanie było spowodowane tym że byłeś pijany na haju lub pod wpływem innych środków odurzających co by częściowo tłumaczyło Twoje zachowanie, każdemu się może zdarzyć:)

Ale wybacz wypowiadanie się na temat sposobu prezentacji dźwięku jakiekolwiek sprzętu po takim odsłuchu jest co najmniej nie na miejscu.

pzdr.

Trzeba było jeszcze napisać że Gagacek próbował roztrzaskać wzmacniacz siekierą którą naprędce wydobył z cholewki swojego buta laugh.png

Stałem obok wtedy więc dokładnie wiem jak było. Puściliście wzmacniacz tak głośno, że ryk był nie do zniesienia, groziło ogłuchnięciem, a przyciszyć nie chcieliście i w końcu ja to zrobiłem.

Faktem jest że zachowanie Gagacka w tym momencie nie należało do parlamentarnych, ale nie on jeden tak się zachowywał, natomiast ubarwianie rzeczywistości i naginanie faktów powinno mieć swoje granice.

Granie Sansui W TYM SYSTEMIE I TYM POMIESZCZENIU nie spodobało się kilku osobom, najwyraźniej niektórzy traktują to jak osobistą obrazę. W ten sposób fajne hobby przeistacza się w jakąś piaskownicę. Mnie to nie bawi, jest to jeden z powodów które sprawiły że już na tym forum nie pisuję.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przykro mi Panowie.

Gagacka znam od lat juz nastu.

I wiem/jestem przekonany, że jeśli mówi, że cos gra to rzeczywiście gra a jeżeli mówi, że gra do bani to jest tak w rzeczywistości.

Będziecie mieć wiedzę i doświadczenie na poziomie gagacka - będziecie mogli nawiązać z nim rozmowę o audio.

Póki co - wszystko jest przed wami.

I wiele klocków do przerzucenia.

Nie tylko Sansui.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu - czy on jest tak światły w temacie że Tobie też mówi co gra a co nie ??? A gdzie w tym wszystkim Twoje zdanie ??? U mnie to działa na zasadzie - moje uszy moje zdanie ...

Swoje uszy i rozum mam.

Dzieki temu wiem komu wierzyć a komu nie.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Wierzę i liczę na to i dlatego mam takie a nie inne zdanie na temat Twoich wypowiedzi !

Panowie uspokójmy się ! Myślę, że nikomu nie są potrzebne te przepychanki i niezręczne pomówienia ... Nie to było przecież celem kolegów którzy skorzystali z okazji zaprezentowania czegoś nowego na odsłuchach. Mieli dobre intencje a że tym razem wszystko było nie tak ... zdarza się ! Nie róbmy trzody wśród dorosłych i poważnych ludzi ... Dajmy sobie szansę i zapomnijmy o niesnaskach - tak dla dobra ogółu. Wierzę , że uda się w przyszłości zaprezentować w pełni to co mieli nadzieję pokazać koledzy z Sansui 707XR - ich intencje były czyste a warunki nieco niekorzystne ...

Jestes gagacek prymitywem wiekszym niz twoje ego i to niestety widać,słychac i czuc

Bardzo Dziękuję, bo to co napisałeś dla mnie brzmi to jak najlepszy komplement. Kiedyś to może zrozumiesz. Na tym zakończę moje dzisiejsze wpisy.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.