Skocz do zawartości
IGNORED

NAPRAWA WZMACNIACZA RA02

tommi.d

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM,

JAK W TEMACIE.

NIE WIEM CO SIE STALO ALE KIEDY DZIS RANO POSTANOWILEM POSLUCHAC ROGERA WATERSA

MOJ SPRZET ODMOWIL POSLUSZENSTWA, A WLASCIWIE WZMACNIACZ.

WSZYSTKIE DIODY SIE SWIECA ALE SPRZET NIE WZMACNIA NIE WYDAJE Z SIEBIE ZADNYCH DZIWIEKOW.

ROZLACZYLEM WSZYSTKIE KABLE I PODLACZYLEM JE SPOWROTEM I NIC. W GNIEZDZIE SLUCHAWKOWYM JEST SZUM I STLUMIONY DZWIEK MUZYKI. TEN DZWIEK WYSTEPUJE NIEZALEZNIE OD TEGO CZY PRZELACZAM NA PHONO, TUNER CZY CD. OCZYWISCIE MOGE SLUCHAC ROGERA NA SLUCHAWKACH PRZEZ WZMACNIACZ SLUCHAWKOWY, ALE TO NIE OTO CHODZI

CO MOZE BYC PRZYCZYNA. CZY ZNACIE I MOZECIE KOGOS POLECIC.

https://www.audiostereo.pl/topic/23869-naprawa-wzmacniacza-ra02/

a myslalem ze nikt tego nie zauwazy.

paulinka, 17 Sty 2006, 14:02

>Znak od niebios - moze za duzo tego Watersa?

Jestes bardzo wyszczekana paulinko, zapewne masz tak samo dlugie wlosy tak jak twoj nieaudiofilski pies.

Ja preferuje koty audiofilskie.

rozumiem ze probujesz mnie obrazic idac tropem psim. a tu niespodzianka. nie mam ani takich --krotkich-- ani szorstkich wlosow jak moj pies. dla ulatwienia i wyprzedzajac twe dalsze spokajrzenia, nie mam tez tak krotkich lapek ani tak malego rozumku.

dla twojej wiadomosci, wlos mam bujny, dlugi i jedwabisty. lepiej?

Przecież Ty Krakowianka jestes, dlaczego Ciebie tam zabraknie? :-(

To ja targam toboły ponad 100km a Ty... nieeee tak być nie może :-P

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Tommi.d

Brzydko się zachowałeś w stosunku do kobiety, powinieneś przeprosić paulinkę.

A tak wracając już do tematu, to napisz skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to mogę podać namiary na znakomitego i niezbyt drogiego fachowca. I napisz coś może o sobie w "o mnie", to ułatwia wzajemne kontakty.

Stempur

>Paulinka

Wybieram sie "kiedys" do Krakowa, gdzie moze - jak da los - spotkam studiujacego tam edle podan ludowych od dlugich lat... Gipsy2 (chlopie, studiuj jak najdluzej i strugaj te ladne pudelka wciaz lepsze i lepsze... ;-)). Wtedy tez chetnie "zboczylbym" do Ciebie Paulinko ;) Ale o szczegolach to moze juz tak troche mniej publicznie! Aha, dzieki za fotke, ladne masz zwierzatko! :)

Pozdrawiam,

Lete

Paulinko, jesli sie czujesz urazona z powodu mojego zachowania to BARDZO Cie przepraszam.

Raz jeszcze dodam ze nie mialem zlych intencji.

A wracajac do tematu, stempur z przyjemnoscia bym skorzystal z namiaru na tego fachowca.

Paulinko, Ty tutaj ??! To ja myślałem, że już na jutro włos trefisz, lico krasisz, a pazurki lakierujesz, a Ty z młodzieżą i do tego niektórą bez kindersztuby? Zajrzyj jutro wieczorem, zasiedzimy się pewnie, więc zdążysz... posłuchać pięknych rzeczy w świetnym towarzystwie prawdziwych dżentelmentów :-))

zwolennik łagodności

Skromność Twa wielka i głos życzliwy.Myślę,że dama nie da się długo prosić i zaszczyci zacne grono swoją obecnością:)

Mnie tam wprawdzie nie będzie ale nie zaszkodzi troszkę ponamawiać ;)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Panowie :) Wszyscy zdajemy sobie sprawe z faktu, iz kobiety na tym forum sa naprawde rzadkoscia.

Paulinko! Zobacz, jak bardzo "udzentelmeniajaco" dzialasz na te meskie grono! Niesamowicie wzrosla kultura dyskusji i "jakosc" slowa ;p

Ps.

Chlopaki, ale naprawde... litosci... dajcie spokoj z tymi rymowankami i wierszykami, bo... no bo tak... ;)

paulinka, 17 Sty 2006, 16:51

>alez skad, nie posiadam zadnej wiedzy elektronicznej. w tej materii nie pomoge.

>

>

>ps. nowe slowo na dzis - "ironia"

Czyż mam mieć nadzieję, że to zdjęcie to ja właśnie dostanę? Niecierpliwym czekam i pozdrawiam

nowy człowiek na dziś - Ironista

>lenam

>>lete

>Kolega z Ziem Odzyskanych, zatem i obyczaj odmienny. (...)

W mojej opinii posiadasz chyba zbyt mocno "zakorzenione" wyobrazenie(?) o Ziemiach Odzyskanych i zwyczajach tu panujacych... Krytyka pochodzenia drugiego czlowieka, nawet tak zgrabnie ukryta jak w Twoim przypadku (dla mnie bardzo oczywista), jest niestety nie na miejscu. Po prostu na pewne "konstrukcje jezykowe" nie mozna sobie pozwalac. Twoj "savoir vivre" wymaga wzbogacenia o pewna "wrazliwosc". Ale czy ja tu jestem od pouczania starszych i doswiadczonych?... :-( Eh...

Lete

>lenam

>Poczucie humoru i dystans do samego siebie to dla mnie warunki sine qua non miłej konwersacji. Bez

>odbioru.

Sa oczywiste obszary, gdzie okreslony "humor" bedzie po prostu nie na miejscu i budzi niesmak. Czasami wiec wystarczy odrobina wyczucia (to przeciez rowniez "jakis" element szacunku dla rozmowcy), a owe "warunki sine qua non" rzeczywiscie beda spelnione. Wiem, ze przyznac sie w takiej sytuacji do bledu to trudna sztuka, ale jest to wykonalne - polecam.

(dalsza argumentacja na zyczenie, juz na priv)

Lete

>

>A tak wracając już do tematu, to napisz skąd jesteś. Jeśli z Warszawy, to mogę podać namiary na

>znakomitego i niezbyt drogiego fachowca. I napisz coś może o sobie w "o mnie", to ułatwia wzajemne

>kontakty.

>Stempur

Stempur dziekuje za nr. tel. napewno sie przyda.

Jak juz bede znac przyczyne awarii RA to nie omieszkam poinformowac szacowne grono.

Tommi.d

Witam

Zanim zaniesiesz sprzęt do jakiegoś mordercy sprawdź wszystko co się da we własnym zakresie. Nie kojarzę niestety RA02, choć pewnie w życiu kilka naprawiłem. Jeśli na pewno nie ma jakiegoś problemu z interkonektem (jest tam gdzie należy i jest sprawny) to wydaje mi się, że separator wejść zszedł, lub blok przedwzmacniacza (sprawdziłbym zasilanie). Ponieważ tranzystory stopnia mocy palą się "w zwarcie" pada bezpieczik i po zawodach więc to nie końcówka.

Acha - Pannicy nie dokuczajcie - to nie przystoi.

Art

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.