Skocz do zawartości
IGNORED

co kupic za 7-8 tys pln

esdmaciek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z ciekawoscia czytam Wasze opinie. Chcialbym kupic kino domowe ( wzmacniacz, DVD , glosniki) ktore rownie dobrze nadaje sie do sluchania dobrej muzyki. Moge przeznaczyc max 7-8 tys pln

Bardzo prosze o jakies sugestie i wskazowki co mam kupic.

Pozdrawiam

Maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/24290-co-kupic-za-7-8-tys-pln/
  • 2 tygodnie później...

Moja propozycja to np. JBL studio L880 - ok 4000 PLN (grajš SUPER, szczególnie w porównaniu z nieszczególnie według mnie udanymi i przereklamowanymi E90 czy 100 których bas jest męczšcy),

aplituner Onkyo TX-SR702 z THX mozna kupić juz okazyjnie za niecałe 3000 PLN oraz DVD np. Denon lub również Onkyo 503. Za ponad 1000 PLN kupisz już przyzwoite DVd.

Pozdrawiam

Gdybym miał 7-8 tysiaków to bym kupił to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Absolutna nirwana i pitolę serdecznie że nie ma skalera, sralera, HDMI i innych takich... za to jest niesamowity, kosmiczny, zupełnie jak nie z tej planety (polecam internet, bo ta jedna fotka nic nie mówi o tym sprzęciku).

Piękny i cudownie zbędny przedmiot - dziś byle g*** od LG czy Szajsunga ma 10x więcej funkcji i możliwości... a jednak bym wolał tego Marantza, żeby sobie stał, pięknie wyglądał i grał i stanowił dowód że mogę wywalić sobie pięć i pół tysiaka na rzecz zbędną i technologicznie zapóźnioną. Tylko do jego dźwięku te nowsze zabawki nie dorosną i za 20 lat... Polecam!

A na ampli (najlepiej wysoki model HK) i kolumny (brałbym Paradigm Studio albo Sonus Faber Domus) weź sobie kredyt... :D

No co? Chciał człowiek porady to ją ma ... :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Jeśli jest już system stereo dobrej jakości to dorobiłbym gainclona na trzy końcówki i do tego dobre dvd z zkompletem dekoderów załatwia sprawę, jeśli nie ma stereo to w wersji ekskluzywnej pięć osobnych końcówek gainclon plus przedwzmacniacz, albo dual mono na stereo i trzy końcówki w osobnym pudle, można też pięć końcówek zmieścić w jednej obudowie. Ja właśnie dorobiłem do swojego zestawu Gainclona z trzema końcówkami mocy i dźwiek jest znakomity, nie sądzę by był w zasięgu jakiegokolwiek amplitunera na rynku w przedziale 7 tysiecy zł, może nie ma różnych bajerów, ale tak naprawde są one zbędne, liczy się dźwięk.Gorąco polecam to rozwiązanie, osobiście uważam je za optymalne i do tego za śmieszne pieniądze.W moim zestawie gainclon świetnie się zgrał z Coplandem csa28 i naprawde nie ma przy nim żadnych kompleksów.

il Dottore:

>dowód że mogę wywalić sobie pięć i pół tysiaka na rzecz zbędną i technologicznie zapóźnioną. Tylko

>do jego dźwięku te nowsze zabawki nie dorosną i za 20 lat... Polecam!

(...)

>No co? Chciał człowiek porady to ją ma ... :)

i to od futurysty-wizjonera... :)

z calym szacunkiem,

piterek9

piterek9, 16 Lut 2006, 14:08

>i to od futurysty-wizjonera... :)

Ale przyznać nalezy iż klocuszek grzechu wart - no i 7 do 8 tysiaków to już jest jakiś początek... :)

A co do dżwięku to pogadamy za 20 lat - tylko boję się że nie będzie o czym... moje typy futurystyczno wizjonerskie to muzyka i filmy wyłącznie na krzemowych kościach, lub nawet bez żadnego nośnika dosyłane po prostu Siecią do domu, odtwarzacze bez mechanicznych ruchomych części (chyba że HDD przetrwa) i jakieś getto dla fanów CD/SACD/DVD-A... bo goście od gramofonów analogowych będą się mieli w najlepsze - ich upływ czasu w ogóle nie dotyczy! :)))

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.