Skocz do zawartości
IGNORED

przestrzennosc i bas... pomocy!!!

CANINUS

Rekomendowane odpowiedzi

caninus,

Pytanie zasadnicze, czy masz juz jakies doswiadczenia i "wyrafinowane", glebsze przemyslenia, jezeli chodzi o konkretne oczekiwania w zakresie takiego sprzetu i roznic pomiedzy potencjalnie rozpatrywanymi konfiguracjami? Pytanie o tyle wazne, gdyz... "strzelic" sobie sprzet za 50.000 bez uprzedniego "audiofilskiego przygotowania" (tj. bez odsluchow, porownan, etc.) to troche ryzykowne jest. Jezeli nie masz doswiadczen, to kierowac sie mozna wtedy zasadniczo glownie... wygladem i zdaniem zony :) Wszystko i tak zagra przeciez wtedy podobnie - niezaleznie, czy wydasz 20, 30, 40, 50, czy 200.000 zl... :)

Pozdrawiam,

Lete

Nie ma znaczenia czy CANINUS zrobil sobie jaja zaczynajac ten watek. Wielu ludzi z forum lubi muzyke, w krorej bas gra wazna role, powiedzmy ogolnie rock. Ilosc i jakosc basu nawet na grzecznych nagraniach jazzowych jest czesto niesamowita. Nie mozna tego uslyszec bez odpowiednich kolumn i wzmacniacza, szczegolnie jesli zalezy nam pelnym odbiorze muzyki w pelnej palecie barw, a nie tylko jej "szkicu" olowkiem.

zildjian -> Kto wie moze by sie cos sprawdzilo Halo, lub wyzsze modele Classic. Podejrzewam, ze wielu ludzi nie docenia wzmacniaczy Parasound ze wzgledu na marketing firmy kladacy nacisk na kino domowe, co wlasciwie jest w tych czasach koniecznoscia. Dochodzi pewnie do tego zawyzona cena w Polsce.

Nie zrobilem tego watku dla jaj. Po co mialbym to robic???

Nie rozumiem o co niektorym z was chodzi. (Poprosilem o rade a wy twierdzicie ze ja sobie jakies jaja robie)

dartman nie wiem o jakie tobie 140 wpisow chodzi ale pewne jest ze gdyby nie ty to bylo by ich troche mniej.

Co poniektorym z was dziekuje za rozswietlenie tematu (opcji jest bardzo duzo-za duzo)

Do wawy mam 200 kilometrow, jade we wtorek.

Odwiedze pare sklepow, poslucham i moze cos kupie:)

Temat uwazam za zamkniety. No moze bendzie jeszcze moj ostatni wpis odnosnie tego co kupilem

Pozdro

C

Najlepiej gdyby jakiś doświadczony kolega pomógł i towarzyszył Tobie w odłsuchach i zakupie - sprzedawca jak usłyszy o 50kzł może "wejść na wyższą orbitę" i nie działać optymalnie dla Ciebie. No i warto powalczyć o jakiś 10-15% rabat - a coo ;-)

>CANINUS masz na system 50000, chcesz kupic i nie wiesz co?

Bedac na twoim miejcsu na szybko wchodzilbym w:

1. cdplayer - RA Opus 21

2. cyfrowe monobloki - Nu force R9

3. kolumny moga byc polecane wczesniej Legacy , albo cos skromniejszego i bardziej wyrafinowanego + mocarny subwoofer.

Napewno sobie poradzisz, jak nie to zglos sie do AA*, oni tobie pomoga ;-))

*audioacademy

ABs mnie ubiegł.

Jeżeli zależy Ci na basie (nie wiem jaki mają kossy za 70pln) to wzmacniacze nuforce są świetnym wyborem. Tylko uwaga na dobór pozostałych urządzeń, zwłaszcza źródła. Musi być naprawdę wysokiej klasy.

CANINUS, 17 Lut 2006, 00:04

>Witam,

>Moze zaczne od tego ze muzyka ...

Eeee tam wez doloz troche kasy i kup wzmak firmy Spectral ma taki bas ze reszta konkurencji moze mu co najwyzej buty czyscic ;-)))

Audio Academy, 17 Lut 2006, 13:13

>>>CANINUS

>

>Jeżeli będę chciał ci pomóc, to napewno odezwie sie ktoś i powie, że to kryptoreklama, ale niech

>tam, zaryzykuje.

No za taką kaskę warto, pewnie. Może coś zostanie i uda się watek sponsorowany wykupić, jak szaleć to szaleć.

Ja pierdziu, poważna firma, nie ma co..

Nie bardzo rozumiem waszej filozofii myślenia. Znaczy sie, że kazdy kto chciałby pomóc koledze i coś zaproponować to musiałby zakładać specjalnie dla niego wątek sponsorowany?

No cóż, tak to w zyciu bywa. Chcesz komuś pomóc, to narobisz sobie kłopotów.

Audio Academy tu przecież działa Święta Inkwizycja i Trójki Patryjne :)

A poważnie to mogłeś napisać na priv i nie byłoby takich uwag ;)

Pozdrawiam Michała i wszystkich innych Szanownych Kolegów.

Audio Academy, 18 Lut 2006, 10:52

>Nie bardzo rozumiem waszej filozofii myślenia. Znaczy sie, że kazdy kto chciałby pomóc koledze i

>coś zaproponować to musiałby zakładać specjalnie dla niego wątek sponsorowany?

Nie, wątki sponsorowane są dla firm z branży - patrz amplifon. Jest to na tyle dobry przykład że nigdzie też nie pojawił się wpisa amplifona: "Zapraszam na priv, dogadamy się" co w Twoim przypadku jest nagminne.

Może się mylę ale forum służy wymianie jakiś tam pogladów i nie jest to skrzynka kontaktowa.

Wykorzystujesz forum m.in jako darmową reklamę, masz gdzieś wykupienie wątku sponsorowanego, co wiecej jakoś też nie udało mi się dostrzec Twojego nicku na tunerze dla Lukara. Nie "poluję na czarownice", po prostu wykorzystuje forum do celów którym służy - teraz zamieszczam swoją opinię nt. firmy Audio Academy.

EOT

Gość

(Konto usunięte)

Co się dziwicie na allegro ten zerżnięty z Living-ów AA hi-end nie schodzi , to pomoże koledze i zapoda mu kolumny za 14 000 pln , robione na oko w garażu :)

A coooo????? jak nie weźmie to zrobi mu na miejscu promocje i sprzeda za 5 000 :))

Jutro wtorek :)

wczoraj przegladajac strony producentow natknolem sie na kolumny ktorych sluchalem we wczesniej wspomnianym sklepie w berlinie- wilson benesch A.C.T. rozpoznalem je po "obudowie" kolumny, a raczej po materiale z ktorego zostala wykonana, chodzi mi o karbon. Jestem na 100% przekonany ze to wlasnie ten model gral w tamtym sklepie. Czy w Polsce jest dystybutor firmy wilson benesch? moze ktos wie gdzie moglbym posluchac tych kolum? acha, i ile kosztuja :)

Pozdrawiam

C

Dystrybutorem Wilson Benesch jest Hi-Fi Club

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Produkty Wilsona można znaleźć w Warszawie w HiFi Club przy ulicy Kopernika. Ale kolumn tam nie widziałęm. Możesz wejść na stronę www.audio.com.pl, gdzie znajdziesz podstronę lista obecności i tam są wymienieni praktycznie wszyscy importerzy i dystrybutorzy.

Moja sugestia: McIntosch + Thiel, wszystko również dostępne na Kopernika. Moim zdaniem to bardzo bezpieczny i uniwersalny wybór. Natomiast zdecydowanie doradzam zestawienie zestawu taniego i drogiego i odsłuch, taK jak już wcześniej było pisane: może się okazać, że różnica w dźwięku nie będzie dla Ciebie warta różnicy w cenie np 40.000.

Moja opinia na temat takich wydatków: nie jesteś w stanie, nie będąc "osłuchanym" wybrać od razu zestawu, z którego będziesz w pełni zadowolony, a późniejsza odsprzedaż klocków z tego przedziału cenowego jest związana z dużą utratą ich wartości, podobnie jak z nowym samochodem, który traci na wartości zaraz po wyjechaniu z salonu.

70Marcin, 20 Lut 2006, 13:28

>Moja sugestia: McIntosch + Thiel, wszystko również dostępne na Kopernika. Moim zdaniem to bardzo

>bezpieczny i uniwersalny wybór.

Pozwalam sobie nie zgodzić się. Vide szeroka dyskusja na Forum inicjowana przez bodaj Gutekbull'a. I ja u niego słuchałem - THiel & Mac to nie to.

>zildjian

Ja nie mówię, że to jest najlepsze możliwe zestawienie. Chodzi mi o to, że jest to zestawienie dosyć bezpieczne - czyli takie, które powinno zagrać dobrze, w różnych warunkach (a nie najlepiej). A przy podejściu inicjatora wątku myślę, że takie rozwiązania (bezpieczne) powinno się sugerować. Dodatkowo jeżeli przyjdzie ochota coś później wymieniać, to pozstanie jakaś baza (kolumny lub wzmacniacz), w stosunku do której już można się odnosić.

Podstawowy problem to to, że kolega ów mieszka 200 km od Warszawy i ma 52 metrowy salon, a żaden z dystrybutorów warszawskich nie dysponuje tej wielkości pokojem, żeby można było cokolwiek porównać do warunków domowych. Może pomieszczenie "wedlowskie" jest zbliżonej wielkości ?

Polecam również wizytę w Audio Forte ul Rejtana i Audiofil ul Boya 6, w obu sklepach da się cos zestawić "od ręki" o ile nie będą mieli umówionych na dany dzień odsłuchów.

WEZ SOBIE DO SERCA RADY KOLEGOW I PRZESLUCHAJ MIN 2 -3 ZESTAWY.

JA MAM DOSWIADCZENIE I NIE LADA SPRZET A CIAGLE NIE MOGE IDEALNEGO DZWIEKU DLA MNIE ZNALESC BO PO PROSTU KUPUJE DROGIE KLOKI NIE PORONUJAC ICH Z KONKURENCJA. NIE CHE MI SIE JEZDZIC PO POLSCE I DLATEGO KUPUJE I SPRZADJE ITD, ITD ITD

P.S. DUZOOOO LATWIEJ WYBRAC SOBIE SAMOCHOD NIZ IDEALNIE PASUJACE DO WLASNYCH PREFERENCJI AUDIO.

70 Marcin

Mac & Thiel to nie jest bezpieczne zestawienie. To pomyłka,której można uniknąć.

Poza tym,ciągłe zmiany gratów powodują kumulację strat. Nowy Mac po wyjściu ze sklepu jest już 20%-30% mniej wart na rynku 2nd hand.

Mając taką kasę do wydania od razu walnąłbym z grubej rury i podzwoniłbym po sklepach i dystrybutorach - niech pakują najlepsze ich zdaniem zestawienia i jadą do kolegi. I to 200 km, a nawet więcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.