Skocz do zawartości
IGNORED

Symasym wzmacniacz

bodopriva

Rekomendowane odpowiedzi

dj_zibi, 18 Wrz 2006, 17:23

>Ja swoją wg ciebie dziecinade powiedziałem czekam na wasze starsze dziecinady.

Robi się nieprzyjemnie, a tego nie lubię.

Przepraszam jeśli poczułeś się urażony z powodu wieku.

k.

borysgo2, 18 Wrz 2006, 17:30

>kubedes

>Jak masz moze jakiegos opampa to moze uda mi sie naklonic ciebie do zrobienia jakiegos bardzo

>prostego bufora wejsciowego, miedzy potenciometr i koncowki.

Preamp jest bardzo potrzebny. Ostatnio na chwile wpiąlem P1.7 i róznica był znaczna.

Jest preamp "w drodze" - audioton nr1 na 6N6P.

Polutowany i poskładany, walczę z obudową.

pzdr.

k.

Nie nie jestem zły pełen luz nie chce byc traktowany jako nerwus. poprostu teraz wytłumaczyłem jak to u mnie grało. Niestety nie kazdego stać tak jak ma Magazynier w drakuli chyba BG i reszte też ful wypas a porównanie kazdego wzmanciacza na podobnych elementach daje dopiero to o co w tym chodzi. pewnie i jego drakula gra fajnie moja grała do kity.

kubedes, 18 Wrz 2006, 17:06

dziwię się, bardzo się dziwię, czytając, że drakula to zabawka...

powiedzcie to DeTomowi, magazynierowi, lancasterowi, rekinowi i innym którzy już słyszeli jak gra drakula.

Heheh to ja Tobie powiem ze drakula to zabawka, w sumie fajny wzmak bo odpalisz go w 10min z lutowaniem:) ale to koniec zalet, gra poprawnie ale bez rewelacji. Slyszalem lepsze mimo ze nie sa tzw audiofilskie i nie spuszczaja sie nad nimi audiofile. Dla mnie Drakula to taki mocniejszy GC. Dla poczatkujacych obowiazkowa pozycja do uruchomienia. I nie mow mi ze malo slyszalem:)

Jeśli ktoś chetny mam komplety kondensatorów Silver Mica do Symasyma. Sztuka 2zł. Potrzebne są wartości 330pF dwie 100pF dwie i 10pF/22pF jedna na jeden kanał. Zamówie może zostać zrealizowane w okresie oczekiwania na PCB.

no i potwierdziło sie to co powiedział kiedys darkul.

drakula która ja składałem była na odsłuchach u magazyniera i zagrała dobrze do tego stopnia he Matthew nie chciał wziac jej do domu bo bał sie porównania ze swoim alephem

Za tydzień dwa bede miał polutowane gotowe wzmanciacze Symasym do sprzedania. Koło 4 kompletów stereo. Częsci to panasonik FA lub Rubycon Zl (co kto woli), kondy silver mica, Trany toshiby, rezystory metalizowane 1% 0,6W. Kondy WIMA MKS, wejściowy Wima MKC.

dj_zibi, 18 Wrz 2006, 15:36

>Drakula to taka zabawka, a symasym

>konkretny wzmanciacz.

dj_zibi, 18 Wrz 2006, 22:07

>Za tydzień dwa bede miał polutowane gotowe wzmanciacze Symasym do sprzedania. Koło 4 kompletów

>stereo.

hmmm...

dj_zibi, 18 Wrz 2006, 23:16

>jar1 bez odzewu nie chce się meczyc na takich jak ty.

to nawet nie o to chodzi, choć powinieneś zapytać Mike'a B. na forum diyaudio.com (zrobilem to za Ciebie), tylko o to, że jedziesz na konstrukcję "A" wychwalając "B" a kilka godzin później okazuje się że będziesz miał kilka "B" na sprzedaż.

Jesteś gorszy niż zydelek. On działał subtelniej...

kubedes, zibi nie wychwala tylko stwierdza fakt:) jar1 w jakim programie robiles plytke do ugody i symulacje? masz na nie licencje, ze sprzedajesz swoje produkty? masz uruchomiona dzialalnosc o takim profilu ze czynisz to zarobkowo?

kubedes, 19 Wrz 2006, 00:01

Kubedes, wez sie uspokoj, pomysl troche i sie zastanow co ty wyrabiasz. Nie ma to jak patrzec jak jeden Polak przed drogim Polakiem doly kopie. Pracowalem za granica i dokladnie taka sama mentalnosc. Zibi zrobi se te 4 wzmacniacze (a niech sobie robi), ludzie czesto klonuja czyjes projekty i czasami z tego zyja - nie bede wymienial bo to duza czesc tego forum. Niech zibi zarobi po 20-40pln (to jest 5-10Euro) na sztuce, jak bys to jeszcze napisal autorowi to chyba by sie poskrecal ze smiechu, wiesz ile to jest za granica? - Godzina pracy, czasami niecala. Ja jak bym sobie nie dal rady polutowac to tez bym sobie kupil bo nie mial bym takich umiejetnosci. Kolega z innego watku szuka stolarza bo sam nie umie wykonac obudowy, zleci komus i tez za to zaplaci. Jak juz mamy byc tacy gorliwi to rzeczywiscie pasowalo by pozamykac kazdego czlowieka z tego forum poniewaz:

-wykonuje plagiaty

-uzywa nielegalnego oprogramowania

-posiada nagrywarke CD

-sciaga muzyke z internetu

Jak by tak przeczytac caly watek o symasymie to jest tylko 1 wpis o charakterze "politycznym tego forum", szkoda ze to wpis Polaka....

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

borysgo2> przeciez kubedes jest spokojny, jak najbardziej slusznie zauwazyl podtekst wpisow dj_zibi. Chyba nie trudno to zauwazyc? Najpierw zachwala jakie to super i w ogole miodzio a zaraz 4 sztuki na sprzedaz beda ;-)

Ogolem tak to wyglada, byc moze to przypadek, zbieg okolicznosci itp. Nikomu nic nie zarzucam tylko napisalem jak sprawa wyglada;-)

Teraz pewnie będą 3 strony wpisów na temat ukrytego marketingu, sposobu zarabiania na tym forum, nieuczciwych osobach... ehh. Borys dobrze napisał i chyba nie ma sensu nic więcej pisać w tym temacie, bo znowu zamiast tytułowego SymaSyma będzie kłótnia :-/

Trzeba jednak wziąć pod uwage fakt, że zdanie na temat wspaniałej gry tego wzmacniacza w wypowiedziach osób, które potem je sprzedają, trzeba potraktowac jedynie jako reklamę.

PS. Jest duża róznica pomiedzy korzystaniem z 'kopii' na własny uzytek a handlowaniem kopiami.

kubedes to może innaczej mam pozostałość po mojej drakuli czyli dwa komplety stereo chcesz tez sprzedam. mam jeszcze 2 GC na LM 3875 stereo. Dwa na 3886, 4 wzmanciacze na TDA 7294 jednego kompletnehgo holtona z trafem i zasilaczem, jak i wzmanciacz jaknka.

Jesli ktos chce zgłaszać się.

dj_Zibi

odnosnie Twojego stwierdzenia że Drakula to taka zabawka a symasym to konkretny wzmacniacz .

Jak sam zauważyłeś w wątku o drakuli masz trudne kolumny do napedzenia jesli zatem porównujesz drakule w podstawowej wersji z Symkiem , który ma o wiele większa moc to nic dziwnego że ten drugi lepiej Ci kolumny napedził . Natomiast zanim stwierdzisz ze ten czy tamten wzmacniacz to zabawka zadałbym sobie trud porównania wzmaków w innym systemie na innych kolumnach żeby ostatecznie móc cos o nim powiedzieć .

Miałem okazje słuchać 4 wzmaków Drakuli , jednej w wersji podstawowej i 3 wersji zbalansowanych w 5 różnych systemach , miałem też okazje porównać bezposrednio poszczególne wzmaki .

po 1 wersja zbalansowana od podstawowej to zupełnie inna bajka

po 2 kazdy ze wzmaków grał inaczej ( zależy jak go konstruktor poskładał )

po 3 w kazdym systemie wzmaki grały zupełnie inaczej natomiast w żadnym nie miały problemu z napędzeniem kolumn , nawet trudnych Proaców

po 4 wzmak zaczyna grać pełnią swoich mozliwości po ponad miesiącu wygrzewania po kilka godzin dziennie

To że u Ciebie wersja podstawowa Drakuli nie zagrała na trudnych kolumnach mimo wszystko mnie dziwi bo co jak co ale z napędzeniem kolum to drakula nie ma problemu ( nawet podstawowa wersja nie mówiąc o zbalansowanej ) i podejrzewam że coś nie tak zmajstrowałeś przy zasilaniu wzmaka .

Swego czasu porównywałem też GC i u kumpla zagrał bajecznie a u mnie to była kompletna porażka także na podstawie jednego odsłuchu mógłbym powiedzieć że GC to kompletna padaka tylko dlaczego u kumpla ta padaka grała jak marzenie ?

Jacm. Wyjaśniłem kazdy ma inny słuch!!. Napisałem do tego że u mnie było źle i teoretycznie dlaczego tak było DLA MNIE ten wzmanciacz to zabawka i tyle dla Ciebie co innego i fajnie czemu wy komentujecie czyjeś opinie niektórym SS sie podbaja Proace to wypas a innym nie tego się nie czepiacie?????

A teraz do reszty jako że mam pozostałości po drakuli sprzedam tę zabawkę :)

borysgo2, 19 Wrz 2006, 08:23

>Kubedes, wez sie uspokoj, pomysl troche i sie zastanow co ty wyrabiasz.

Jestem spokojny i do nikogo nic osobiście nie mam. Zastanowiłem się.

Poczytaj niżej.

> Nie ma to jak patrzec jak

>jeden Polak przed drogim Polakiem doly kopie.

nie kopię dołów. pomogłem koledze zasięgnąć informacji. Bittner zawarł informację, że nie zezwala na zarobkową produkcję. Nie zezwala - rozumiesz?

Opisałem nieustaloną - podejżewam że taka ma miejsce - sytuację w której DIYowiec montuje płytki z elementów które mu zostały z zamówienia grupowego.

Takiej sytuacji autor nie opisał i dlatego zapytałem czy zezwala.

> Pracowalem za granica i dokladnie taka sama

>mentalnosc.

Widzę po Twoim wpisie, że jedyne co przywiozłeś to trochę kasy.

Mają taką mentalność, ale nie wszyscy. Tak jak napisałeś zachowuję się Ci, którzy idą po plecach innych, chcą coś osiągnąć kosztem innych. Donoszą na rodaków, że kradną, obijają się i kombinują. To dla Ciebie jest kopanie dołków?

>Zibi zrobi se te 4 wzmacniacze (a niech sobie robi), ludzie czesto klonuja czyjes

>projekty i czasami z tego zyja

Usprawiedliwienie małych grzeszków?

To mi wygląda, po pierwsze na błędne odczytanie mojego wpisu, bo zarobku tam nie wskazałem, a po drugie na usprawiedliwienie małej kradzieży.

>Ja jak bym

>sobie nie dal rady polutowac to tez bym sobie kupil bo nie mial bym takich umiejetnosci.

Nie umiem polutować to idę do sklepu i kupuję polutowany, albo proszę kolegę o wykonanie.

Montowanie większe ilości na sprzedaż to już nie jest pomoc koledze, który "nie umie".

>Kolega z

>innego watku szuka stolarza bo sam nie umie wykonac obudowy, zleci komus i tez za to zaplaci.

Zleci. Nikt graafowi nic nie oferuje. On sam szuka wykonawcy obudowy wg własnego projektu.

Sam zleciłem kilka rzeczy wykonując kolumny "na wzór".

>Jak

>juz mamy byc tacy gorliwi to rzeczywiscie pasowalo by pozamykac kazdego czlowieka z tego forum

>poniewaz:

>-wykonuje plagiaty

są upublicznione i autor na to zezwolił.

>-uzywa nielegalnego oprogramowania

używasz nielegalnego oprogramowania?

>-posiada nagrywarke CD

nie widzę w tym nic złego.

>-sciaga muzyke z internetu

ściągasz muzykę z internetu?

>Jak by tak przeczytac caly watek o symasymie to jest tylko 1 wpis o charakterze "politycznym tego

>forum", szkoda ze to wpis Polaka....

Wpisów politycznych jest więcej. Mój jest z pytaniem do autora o pozwolenie. Uważam że to bardziej fair niż kombinowanie "po cichu".

hm

odpowiem pytaniem na pytanie czemu komentujemy ? a czemu ty komentujesz ?

Ktoś tu napisał że symasym to dziecinnie prosty do złożenia wzmak samemu i zagra na prostych elementach i bardzo dobrze widocznie dobra konstrukcja . A skoro waść żes popalił tych fetów co niemiara i mimo to Drakula ci nie zagrała to moze to za trudna zabawka do poskładania dla ciebie ;)

To tylko żart :) także nie bierz niczego do siebie .

My słyszacy inaczej pozdrawiamy wszystko lepiej wiedzących .

Miałem nic nie pisać ale chłopaki ewidentnie przeginacie.

Kubedesowi nie wiem o co hodiz o te płytki co przez moją pomyłke dostał z bledem?? Mścisz się?

Jar to wiem chyba o co mu chodzi o nic innego jak tylko o to że Symasym zbiera pochlebne opinie. Miał go ArturP napisał ze wzmak dośc fajny mimo mało audioflskich elementów. A Jego ugoda chwilowo pozostaje w Ciebiu. To Ciebie chłopie meczy i nic innego. Czepiasz sie mnie bo jestem młodszy i mozna zawsze powiedzieć że dzieciak.

Narazie to wy suuuper mocno zaśmiecacie wątek i robiecie jak dzieci mniejsze od mojej młodszej siostry nawet. Robicie jak prawdziwi polacy by tylko dokopać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.