Skocz do zawartości
IGNORED

Symasym wzmacniacz

bodopriva

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym ja bym się tak bał wzmaka odpalac ... na wiszących drutach :P I wex chłopie wypierdziel te bezpieczniki z symka ... jak Ci przy włączeniu poleci jeden od głupiego udaru prądowego to masz po kolumnach.

Jak wiadomo Symasym jest bardo podatny na zasilanie. I tutaj ma duże znaczenie czy robimy dual mono czy tez nie, czy nawet mono bloki, różnice takie jak przy rozdziale kanałów nie osiągniemy często wymianą kondensatorów na lepsze... Symek wymaga aby być technicznie zrobionym pożądnie ;]

>wovo

Daj znac jak juz uruchkmisz, jak to gra!

PS. FC to napewno nie sa muły, raczej małe wariaty ;)

No ja wiem ze FCki to takie świry trochę są, chociaż nie do końca ... zawsze moglem tam wstawić oscony hahaha :P

Mój bedzie własnie dual mono, ale to nie oznacza że zagra ok. Poprzedni mój sym tez byl dual mono, technicznie megapoprawnie złożony, do tego z mega elementami i co ?? i dupa była. Sym-mulator :P

choć nie wiadomo jak to bedzie z symem bo z dolphinem negocjuje cześci do barszczyka no.3 :)

Nie no serce mnie zabolało bo się powycierałem po Symie :P Muł z niego był bo gore miał fujjj ale jednocześnie spawara tez była :) Ciągnął wszystko... szczegolnie z 400mA biasu ... wtedy był piec i spawarka. I szybki był... basik taki jak powinien być.

> wovo

A tam, mulatory czy nie mulatory… Na testy będzie jeszcze czas.

Druty wiszą, ale izolowane:) A co do bezpieczników to w całym temacie o symku nikt jeszcze o tym nie wspominał, żeby nie stosować. Więc jak macie u siebie, tylko bezpiecznik zasilania?

Muse to muły cze na testach czy nie.

Co do bezpiecznikow ... wyjmij sobie jeden i zobacz co ci pokaze miernik, a potem napisz mi tutaj rozsądne uzasadnienie umieszczania w tym miejscu bezpieczników ... co ona dają i co zabezpieczą. Wole zobaczyć ogien w pudle wzmaka niż dostac przelatującymi membranami moich Vifek :)

A tak baj de łej mam dzisiaj urodzinki więc Czirs :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Wovo

No to wszystkiego Naj z okazji Urodzin, a co do zdania: "jak wyjdzie Sy-Mulator to go wypierdziele przez okno i tyle :)" to jak go będziesz wypierdzielał to rzucaj w moją stronę ;)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

a moze ty z ta noga tez sym---ulujesz ??

i urodzinami tez ??(w koncu kazda okazja do wypicia jest dobra )

a jak bedziesz wyrzucal sum-ulatora to uwazaj na zasieg ,tak zeby mnie po drodze nie trafil

bo co to bedzie jak mnie wezmie choroba symulacyjna ??

tdrozd - w ciąży jestes czy co ?? ;> opierdalasz sie calymi dniami, a jak młody, przystojny, ambitny, inteligentny, niesamowicie czarujący facet chwyci się za coś pożytecznego to od razy sym---muluje :P

P.S. Opis faceta nie jest o Tobie tdrozd - to tak dla jasności :P

---==LUK==---

Twój sym wygląda prawie jak mój sym przy pierwszych odsłuchach :P

wovo jakie trany mocy dałeś ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem czemu cię kręcą. Prócz tego że maja wysoki Ic to nie za bardzo mają się w obecnych czasach czym pochwalić.

Toshiby 2sa1943/2sc5200 , ON MJL4281A/4302A, Sanken 2sa1215/2sc2922 itp. to są konkretne tranzystory. Są bardziej liniowe mają lepszą bete i większą moc strat, to są najważniejsze parametry.

To coś dla tych, którzy myślą o połączeniu Syma z pre lampowym.

Teraz myślę, że we wzmaku należy jeszcze zmniejszyć czułość wejściową, choć tak jak obecnie nie jest źle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>p.f.pawlikowski, 5 Lis 2008, 01:19

>Czy potrzebował bym dwóch końcówek na kanał... ?

zobacz watek o ugodzie tu na AS lub na KAIM,

a podłaczyć dwie na kanał w mostku zawsze mozesz,

słucham ugód w układzie symetrycznym zmostkowanym, skolei Rick z układu zmostkowanego przeszedł / zastosował modyfikacje (XLR) w swoich ugodach i tez jest zadowolony (ja sie nie moge zebrać)

Wovo

Ugoda w full balanced, robi wrażenie :).

Testuję też pojedyncze Ugody w wersji balanced - działa ....nie ma tylko takiej kontroli na dole (co przy moich dwóch dwudziestkach jest istotne)

Myślę że symasym po przeróbkach też będzie działał prawidłowo.

W Ugodzie jest to zrobione tak jak na rysunku:

W najprostszym przypadku dolutowujemy rezystor 1k do 22k na wejściu i drugi na bazę Q1 i do masy.

Pozostałe elementy filtru wejściowego pozostają bez zmian, trzeba jeszcze dołożyć konensator równoległy do drugiego wejścia. Można jeszcze pobawić się z rezystorem szeregowym na wejściu - powinien być chyba o mniejszej wartości; na poziomie 100ohm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.