Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Philips HP840,HP830HP820,HP805

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem że temat słuchawek pojawial sie tutaj wiele razy ale przeczytałem wszystkie wypowiedzi i nie ma tam nic konkretnego tylko głupie uwagi i jakies bezpodstawne krytyki a ja potrzebuje opinii ludzi którzy słychali tych modeli i naprawde potrafią powiedziec cos sensownego o ich brzmieniu.

Chcem kupic słuchawki pod wyjście słuchawkowe wzmacniacza Pioneer A-705R i preferencji muzycznych takich jak na stronie "O mnie" i bardzo był bym Wam wdzieczny gdybyście pomogli mi podjąc decyzje w przedziale cenowym do 150zł.

Biore pod uwage modele:

Philips SBC-HP840

Philips SBC-HP830

Philips SBC-HP820

Philips SBC-HP805

Philips SBC-HP430

......oraz jestem otwarty na wasze propozycje....byle by nie były droższe niż 150zł (mogą by używane w idealnym stanie).

Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.

Zdięcie HP840

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dlaczego philips? Tyle razy bylo wałkowane, że może poza hp1000 nie są godne najmniejszej uwagi. Za ok. 180zł masz na allegro o niebo lepsze Kossy UR40, a za ok. 120zł Sennheisery HD202, które w swojej kategorii cenowej nie mają sobie równych

>Toma666

Mam wrażenie, że uogólniasz bezpodstawnie. HP890 to bardzo przyzwoite słuchawki warte swojej ceny. Oczywiście odstają od najwyższej półki Sennheisera, ale też kosztują znacznie mniej. Ostrożnie z kategorycznymi sądami, panowie.

geertgen, 26 Lut 2006, 23:07

>Mam wrażenie, że uogólniasz bezpodstawnie. HP890 to bardzo przyzwoite słuchawki warte swojej ceny.

No, nie wiem... Ja porównywałem swego czasu UR-40 z HP890 i porównania w ogóle nie było (dokładniejszy opis w mojej recenzji UR-40). Warte swojej ceny są Koss'y zdecydowanie. A Philipsy zdecydowanie nie.

Jedyna ich nadzieja to to, że może sprawdziły by się w muzyce zupełnie innej, niż moja. Ale jakoś nie sądze...

Miałem HP840 i muszę przyznać, że nie byłem z nich zadowolony. Uważam, że Tonsile SD426 (które używam) są zdecydowanie lepsze w barwie dźwięku. HP840 grały tak analitycznie średnim pasmem, że muzyka gubiła swój sens. Dobre to one były do oceny sprzętu ale nie do słuchania muzyki. Oczywiście dopuszczam inne zdanie na ten temat.

Słuchałem dzisiaj Koss UR-40 i się załamałem...przelipa. Fakt że są tanie ale grają tak jak by je ktos ręcznikiem nakrył - brakuje w nich życia i grają strasznie ciemnym dźwiękiem. Oczytałem sie pozytywnych opini na ich temat i myślalem ze to naprawde rewelacja ale według mnie grają bardzo przeciętnie.

Zdecydowanie musiałbym upasc na glowe zeby kupic Philipsy....jedyne których da sie słuchac to 890,910 i 1000 - reszta to słabizna :)

Koss UR-40 też powaznie mnie do siebie zniechęcił, słuchałem jakiś Sony za 499zł i wyśmiałem sprzedawce który twierdził ze to rewelacja-dla mnie to grało jak Philips 820 i nic wiecej :)

No i stoje przed trudnym wyborem:

Technics RP-F800E-K

AKG K66

AKG K 240 DF Studio

AKG K 271 Studio

Sennheiser HD 205

Sennheiser HD 477

Sennheiser HD 515

Sennheiser HD 520

Sennheiser HD 570

..........które z wymienionych są najlepsze :)

No to ja się podepnę:

Od 10 lat używam Sennheiser'ów HD565 Ovation ... mniam ... ale już się sypią, więc czas na wymianę. Nie mam czasu biegać, słuchać i porównywać, więc proszę o radę które z z nowych Sennheiser'ów są zbliżone brzmieniowo coby je od razu kupić w ciemno ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ciekawa aukcja, ciekawe tylko ile w tym prawdy ?

Ukryta Zawartość

Tonsile SD 426 to dobre słuchawki, miałem ale niestety padły... teraz mimo, że mam AKG K240 Studio chcę sobie kupić drugą parę i porównać tak naprawdę, czy będzie specjalna "przepaść" w brzmieniu między nimi, coś mi się zdaje, że nie...

Noru trochę dziwnie stawiasz obok siebie np. AKG K66 i AKG K240 DF w kwestii wyboru - roznica w cenie jest poważna w tym przypadku, różnica w dźwięku również.

Noru słuchaj dalej, a kolejne modele skreślisz z listy :)

Moje odczucia: AKG k66 ostro i płasko, piskliwe, Sennki hd202 niewygodne, bass mulisty i w nadmiarze.

Ja trochę posłuchałem (niewiele) i w końcu kupiłem używane hd535. Za godziwą cenę godziwe i wygodne słuchawki. Jakiś czas temu kupiłem bratu za mniej niż 100zł philipsa hp890 (miały lekkie pękniecie na pałąku - bardzo częsty uraz w tym modelu).

Oprócz klasy dźwięku ważna jest wygoda (a to bardzo subiektywna sprawa). Po co ci pięknie grające słuchawki w których nie będziesz mógł wytrzymać 30 minut.

Mam problem bo nie mam gdzie posłuchac AKG bo nigdzie w Kielcach ich nie ma :(

Kossy odpadają bo słuchałem paru modeli i nie podoba mi sie ich brzmienie.

Za to całkiem przyjemnie słuchało mi sie Sennków HD 457 - lekkie,wygodne i przy tym muzykalne, jasne i dynamiczne :)

• 5 miesięcy później...

HeHe kurcze wstydze się ze zalozylem taki watek :)

No ale tak to jest jak ktos zaczyna dopiero przygode z sluchawkami...teraz mam juz troche ich przerobilem i zmadrzalem.

Te tanie AKG odradzam ale za to "tanie" Senki to zupełnie inna bajka...mam tutaj na myśli 477 i 497...to naprawde przyzwoite słuchawki i w tej cenie nie mają sobie równych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.