Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzedam amplituner kupię wzmacniacz !

noxnox

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem DVD + Amplituner i zestawu kolumn Wafli. (więcej w o mnie)

Chcę to zamienić na stereo. Proszę nie pytać o przyczyny, sami się domyślcie.

Ponieważ w mnogości firm i modeli można się pogubić wziąłem na tapetę 2 firmy (może 3) i z nich będę wybierał. Z założenia jak jedna firma to komplet sprzętu od niej. Tak już mam.

Na mojej short liście są:

1. H/K 970 (Wzm + CD) 1650 zł + 1150zł (ponoć można w takich cenach wyrwać)

2. Marantz Wzm. 7200 + CD - tu nie wiem jaki model byłby odpowiedni (333Euro + ???)

2. Denon Wzm 1500 R + CD - jw nie wiem jaki model CD (450 Euro + ???)

na początek zostawie sobie moje wafle (9.4 lub 9.1) i zobaczę jak to gra.

co myślicie o takim połączeniu ? Wafle mają tylko 86dB. wymagają piecyka z mocą. Ale za to nie są chałaśliwe i męczące.

Czy Pozycje 2 i 3 można jeszcze kupić w sklepach z gwarancją?

Proszę o waszą radę w co pójść. Co myślicie o takich zestawach?

Znam prywatnego importera, który może mi sprzęt przywieść z niemiec także nie jestem ograniczony do MM i polskich sklepów.

Miło jest przeczytać wpis szczęsliwego czlowieka a w szczególnosci kolejnego szczęsliwego posiadacza.

Pozdrawiam wszystkich szczęsliwych posiadaczy czegokolwiek , oby rosły nam w siłę zastępy szczęsliwych posiadaczy !

Miło jest przeczytać wpis szczęsliwego czlowieka a w szczególnosci kolejnego szczęsliwego posiadacza.

Pozdrawiam wszystkich szczęsliwych posiadaczy czegokolwiek , oby rosły nam w siłę zastępy szczęsliwych posiadaczy !

Zorro nie wyśmiewaj się... i nie powtarzaj.

A na serio to szukam opini / porównania tych zestawów. Jak by ktoś się pokusił o poradę byłbym wdzięczny.

zestaw H/K można od ręki praktycznie mieć z wielu źródeł z pozostałymiu trochę gorzej. Czy warto za nimi chodzić ?

• Redaktorzy

na pewno warto posłuchać osobiście i wybrac to co sie najbardziej spodoba. Masz 3 zestawy więc i problem nieduży ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz - co serię limitowaną odróżnia od zwykłej oprócz całego czarnego frontu ?

Podoba mi się tem H/K. Mogłem kupić ampli H/K i miałbym spokój pewnie.

Co do ceny Ampli to sam nie wiem. Kupiłem go w połowie zeszłego roku. Jeszcze na gwarancji. Osobiście dałem za niego 1250 zeta. może 1100 ? W pilociku córka urwała języczek od klapki na baterie :-(. A pilocik jest w tym super. U mnie wszystkie piloty (TV, SAT, DVD) poszły do szuglady !

• Redaktorzy

noxnox

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

privaten ---------> Ja nie sponsoruję zadnych wpisów. Tylko szukam opini na temat sprzętu który chcę kupić.

Fr@ntz -----> z opisu w podanym linku wynika że limtowana seria to tylko się wyróżnia z zewnątrz. Sprzedawca doadaje kable "wysokiej jakości" czyli niewiadomo co. A cena 3 499,00, trochę wygórowana.

TO samo można mieć taniej:

Wzmacniacz 1650

Ukryta Zawartość

CD można wyszarpać za jakiś 1200 zł

razem = 2850 i zostaje na kable jakie mi się widzi sporo

Proszę o wpisy na temat reszty kandydatów z mojego posta !!!

Będę wdzięczny za opinie

Ukryta Zawartość

mam hk970, kupilem kilka dni temu i wcale nie jastem w szoku jego dzwiekiem. gdzie ten zajebisty bas? tyle ludzi sie podnieca dynamika itp. owszem chodzi czysto ciezko go przesterowac, ale bez przesady. pary tez sie wiecej spodziewalem . zeby normalnie sluchac a nie domyslac sie co gra daje 40%. mialem wzmaka na tranzach samorube wg projektu z 60 lat i dynamika szmaci tego harmana. ale to kwestia odsluchu osobistego. nie wiem jak graja dwa pozostale ale uwazam ze hk970 jest przereklamowany

• 9 miesięcy później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ano :D hehe. rewelacja wzmak. Taki dźwięk za tak beznadziejnie niską cenę hehe. Masakra!!! A już się szykowałem na wzmak za ok. 5000zł - słuchałem kilku i no komments :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.