Skocz do zawartości
IGNORED

Sony XA-3es czy XA-20ES

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie zagalopowalem sie - sorry ale moich emocji szkoda na ciebie wiec tak naprawde jestem spokojny

czy ci groze? mysle ze jest pewien kodeks za takie zachowanie jak twoje nalezy sie i juz...

gdzie sa te linki???

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bo uwazam ze szukasz zaczepki caly czas. Jednak nie posunales sie az tak daleko jak zyzio. Co do puchatka: jesli upgrade rzeczywiscie kosztowal ponad 2500zl to wracam honor. Nie wypowiadam sie na temat brzmienia bo nie slyszalem Marantza po tuningu. Goly gra niezle ale bez rewelacji mimo ze jego konstrukcja budzi respekt.

Sorry disco, ale nie będę starał się ugłaskać kogoś kto z chęcią by mi wpier....kogoś zupełnie pozbawionego dystansu do siebie i świata otaczającego, na dodatek żyjącego w stworzonym przez siebie "Matrixie" ;-))))

To tyle i aż tyle ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

insynuacje maja swoje konsekwencje - a wydawac ci sie moze co tylko chcesz nawet ze zyje w matrixie jednak bierz pod uwage co i do kogo mowisz

wobec braku konkretow dyskusje uwazam za zamknieta zarzuty za bezpodstawne a sprawe za niebyla

Ehh panowie ja wam radze kupcie sobie wszyscy klocki Denona w grę wchodzą modele:

DCD2700. DCD3000,DCD-S10, DCD-S10II, DCD1650 ale najlepiej zrobcie zbiorowe zamowienie na e-bay.de podeslijcie to zapakowane w folię na palecie ja wam zrobie upgread tych klocków (wyjdzie ze 400zl od sztuki) i potem w czasie odsłuchu poczujecie się jak kolega senicz gdy wykłada wnętrze kolumny swoimi ziołami:-))

Chuck Norris jest porażony dzwiekiem swego Denona S10

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dziękuję wszystkim za żywą dyskusję. Moje skromne doświadczenie nie pozwala mi zająć stanowisko w Waszym sporze. Mogę tylko powiedzięć, że wybierając Sony XA-3ES jestem połowicznie zadowolony. Owszem CD robi wrażenie pod względem wizualnym - prawdziwy czołg - ale dzwięk jest conawyżej ok. Być może pozostałe elementy systemu są ograniczeniem. W porównaniu do mojego Musicala E-624 Soniak gra (wg mojego gustu) mniej muzykalnie. Górne pasmo jest mniej szczegółowe ale i bardziej "napastliwe dla uszu". Bass rzeczywiście w Sony jest potężny, ale i mniej kontrolowany niż MF. Wniosek - potrzebna modyfikacja. Tylko wobec tak sprzecznych opinii nie wiem co robić.

grzesik

zmien Cd,mialem 3ES,myslalem ze jest Ok,ale tak tylko sie zdawalo,o maly wlos nie kupilem 50ES,w pore sie opamietalem.Zydelek mial 30ES,zapytaj jego.

poszukaj sobie czegos lepszego.

ja zmienilem na micromege 6,w tej kasie rewelacja.dzwiek rozklada 30,50ES

tez sie kilka razy przekonałem jesli chodzi akurat o odtwarzacze CD ze jesli zbudowany jest jak czołg wcale nie musi oznaczac super dzwieku;) .Ale z drugiej strony z czołgami jest taki plus ze mozna na forum fotke wkleic i sie pochwalic jaki to on jest pieknie wykonany;)

Szkoda tylko, że wcześniej nikt o tym nie wspomniał. Teraz, kiedu już kupiłem tego soniacza bardziej jestem skłonny coś w nim pomajstrować. Być może, że te inne ustrojstwa o których piszecie grają lepiej, ale z całym szacunkiem - to jest wizualne okropieństwo.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

od dawna uwazalem ze taki Denon np mimo ze zrobiony nie gra... z Pioneerem akurat bylo inaczej stad pewnie Twoje wrazenie... ale prawda jest taka ze troszke sie u mnie zmienilo w pogladach od czasu gdy cos co mialo zagrac nie zagralo...

Operton nie mam fotek S10 niestety....a wiem jak toto w srodku wyglada tez pięknie:)

Wkrótce dzieki sieci sklepów "nie dla idiotów" stanę sie posiadaczem aparatu cyfrowego to wkleje fotki S1:):)

grzesik, 6 Mar 2006, 13:06

>Szkoda tylko, że wcześniej nikt o tym nie wspomniał. Teraz, kiedu już kupiłem tego soniacza

>bardziej jestem skłonny coś w nim pomajstrować.

Pomajstruj bo warto, mam XA2ES i nie zamierzam zmieniać. W Twoim przypadku, wyższy model, może być jeszcze lepiej.

grzesik, 8 Mar 2006, 13:31

>>Walery

>A czy mógłbyś podzielić się szczegółami tuningu twojego Sony?

Pewnie. Najpierw pojechał do Stelmacha w celu aplikacji DACa, później do Piotrka608 który to wymienił mu kwarc na lepsiejszy jak i również niektóre kondensatory w zasianiu i analogówce DACa. Z tego co mi wiadomo sam nosiciel oprócz kwarcu nie był jakoś szczególnie ruszany. O tym jak gra poczytasz tutaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Trafił do mnie odtwarzacz Sony XA-20 ES. Zrobiłem sobie odsłuch, i...

Pierwsze wrażenie że gra nawet dość przyzwoicie, ale trochę plastikowo i sucho.

Brakuje wybrzmień, brakuje powietrza, brakuje aury.

Bas jest mocny, nawet nieco za mocny, ale jednostajny.

Makrodynamika jest, ale mikrodynamika kuleje. Nie ma planktonu, a stereofonia ma podkreślone prawo-lewo, za to jest jakaś taka jak z DSP, syntetyczna, pozorne źródła nie mają osadzenia w akustyce pomieszczenia w którym dokonywano nagrań. Informacji o pogłosach zupełnie brak. Na dłuższą metę może zmęczyć, bo przekaz jest mocno uproszczony i zalatuje sztucznością.

Pół godziny słuchałem Soniaka, potem się przerzuciłem na DAC na CS4397 z lampowym stopniem analogowym, i mi ulżyło, zagrało dużo lepiej.

Fotki:

Ukryta Zawartość

post-3550-100003600 1223902936_thumb.jpg

post-3550-100003601 1223902936_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.