Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz SONY TA-FE700R. Jakie opinie?

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o parę opini na temat wzmacniacza Sony TA-FE700R.

Jak go oceniacie w swojej klasie?

Czy to taki solidny średni model, a może lepszy niż sredni?

Co ogólnie myślicie o firmie Sony, mam nadzieję, że jest znacznie lepsza niż Technics.

Miałem temat o Technicsie, o którym dość gęsto rozpisaliście się, to może teraz coś o klockach Sony?

Przy okazji poczytałbym także wasze opinie na temat odtwarzaczy CD Sony z serii: CDP-XE, chodzi mi głównie o te niższe modele: CDP-XE 200, CDP-XE 220, CDP-XE 270. CDP-XE 3xx, CDP-XE 4xx. Na wyższe modele na razie nie mam kasy. Ale mam nadzieję, że i te które wymieniłęm grają w miarę dobrze z wyżej wymienionym wzmacniaczem.

https://www.audiostereo.pl/topic/24874-wzmacniacz-sony-ta-fe700r-jakie-opinie/

Ja mam TA-FE710R i jest w porządku - nie jest to niewatpliwie najlepsze urzadzenie w swojej klasie, ale ceny używanych są też znacznie niższe niż np NADów. Wszelkie produkty typu Su-V300 technicsa nie są dla niego żadną konkurencją - są gorsze pod każdym względem. Diora WS 704 także mu ustępuje pod pewnymi względami, choć to porównywalne wzmacniacze.

No ludzie, co jest?

Czamu nikt mi tu nic nie pisze?

Nie ciekawy temat?

Mam pytania.

Nabyłem ten wzmak, którym mowa w temacie: SONY TA-FE700R

Działa kapitalnie, poteżnie gra.

Ale co to jest za przycisk: SUBSONIC ??

To niby jakis filtr, ale do czego służy?

Druga sprawa to to, że od góry pokrywa jest dość gorąca.

Czy ty normalne? Widzę, że ma dość dużeradiatory, więc mam nadzieję, że to normalne.

Jakie kolumny zalcacie do tego sprzętu?

Obecnie mam Altus 140, ale myslę o jakichś Quadralach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ponieważ chcę zrobić zakupy jeszcze w marcu, piszę ten sam post, co w dziale kino domowe, ponieważ tam jakos nie uzyskalem jeszcze odpowiedzi.

Sprawdza przedstawia sie nastepujaco:

Zakupiłem już ekran Projecta, mam upatrzony projektor ( AE900, trochę się obawiam o ostrość, ale mam ekran 1,0 High Contrast, jednak nie wiem czy to cokolwiek pomoże) Jestem posiadaczem wieży Pioneera( nie wiem dokładnie jakie model, jest dość stara ma 10 lat, jednak swojego czasu kosztowała 5 000), a 2 kolumny mam KEFA, 10 lat temu kosztowały też około 5 tysięcy. Sprzęt przywieziony z zagranicy. Na dźwięk nie chciałbym przekroczyć 2 000.

Teraz pojawia się pytanie - czy mam kupować amplituner wielokanałowy ( jednak uważam, że ta opcja jest najmniej opłacalna, ponieważ o wiele częściej słucham muzyki niż oglądam filmy, a amplituner wielokanałowy z dobrym stereo to podobno duuuży wydatek) czy amplituner stereo ( jednak wtedy trochę będę pewnie żałował, że nie będę mógł żadnych dodatkowych kolumn podpiąć).

Myślałem również nad kupieniem amplitunera wielokanałowego tylko do filmów, a muzyki bym słuchał dalej z mojego wzmacniacza. Czy jednak za 2 000 kupie przyzwoity wielokanałowy amplituner? Czy możliwe jest jednoczesne podłącznie kolumn do wzmacniacza z wieży i owego wielokanałowego amplitunera - jakoś rozdzielić końcówki kabli od kolumn?( nie znam się) ( chciałbym wykorzystaćte kolumny do kina domowego jako dwie przednie )

Czy te kolumny, z faktu iż nie są przystosowanane do filmów a do muzyki, będę źle grały? Mam mocno ograniczony budżet, więc kompletnie nie wiem co mam zrobić.

Nie znam się na KD, mógłbyś więc proszę napisać, jakie będzie najlepsze rozwiązanie ? Nie wiem jakie firmy produkują najlepsze amplitunery w tym przedziale cenowym.

Mam na oku taki model : co o nim powiecie? -

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam serdecznie

adam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.