Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba oczywiste jest że nie kupuje się składaka jeśli nie ma to jakiegoś uzasadnienia użytkowego.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Chyba oczywiste jest że nie kupuje się składaka jeśli nie ma to jakiegoś uzasadnienia użytkowego.

Tylko, że to nie jest składak do miasta ale jak kolega wyżej zauważył, do zastosowań stricte wojskowych. H1 też kupujesz jak masz wysokie krawężniki pod domem?

• 1 rok później...

Idzie zima,wkladamy cieple ciuchy .Lecz gro ludzi jeszcze jezdzi na rowerach lub uprawia inne sporty.Oferuje na sprzedaz kilka rowerow ,ktore mam dostepne w moim serwisie rowerowym we Wroclawiu.Rowery sa poskladane zgodnie ze sztuka rzemieslnicza i moim wieloletnim doswiadczeniem .

Rowery marki Romet ,Guderent ,Tour de France ,Galaxy ,takze uzywane...widomosc pv

Edytowane przez sylwek36
  • 3 miesiące później...

Witam kolegow , czy ktos moglby polecic jakies dobre buty na rower ( damskie )

Jeżeli bez zatrzasków, to trampki z grubą podeszwą. Np. Vans, szukać pod hasłem "vans girls". Oczywiście sam nie testowałem ich i w ogóle vansów nie testowałem na trwałość, ale jednak... sztywna mocna podeszwa to podstawa

Dziekuje za odp , jednak to nie takiego typu obuwia szukam . Niestety swiat rowerow jest mi kopletnie nieznany to dlatego nieprecyzyjnie okreslilem jakiego typu obuwia poszukuje . Buty maja byc na zatrzaski , do roweru Bianchi Intrepida .

śimano :) Ja używam dość długo i nic się z nimi nie dzieje, w zasadzie to ciągle wyglądają jak nowe. A drogie nie były.

Mam taki model shimano m086, dwa rzepy i zatrzask u góry, dobrze mi się to sprawdza.

już pewnie są nowsze modele, a damskie mają prefix WM w nazwie

• 2 miesiące później...

Dziś jakiś gnój w kapturze ukradł mojemu siostrzeńcowi rower .To dość rzadki rower rocznik 2006. MBK Warty około 4500-5500zł .Rower był przypięty i pod monitoringiem przy uczelni we Wrocławiu.Przylazł z sekatorem i up***dolił linę 1,5cm. Zdjęcie jedyne jakie mam.Rower przeszedł różne mody np amortyzator Fox air (biały), inne hamulce ,tarcza z przodu 180mm,inne opony. Jakby ktoś z Wrocławia widział to może dać znać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Nikonman

Dziś jakiś gnój w kapturze ukradł mojemu siostrzeńcowi rower .To dość rzadki rower rocznik 2006. MBK Warty około 4500-5500zł .Rower był przypięty i pod monitoringiem przy uczelni we Wrocławiu.Przylazł z sekatorem i up***dolił linę 1,5cm. Zdjęcie jedyne jakie mam.Rower przeszedł różne mody np amortyzator RockShock Reba air (biały), inne hamulce(Tektro) ,tarcza z przodu 180mm,inne opony,osprzęt SRAM7,Korba Truvativ. Jakby ktoś z Wrocławia widział to może dać znać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Przyczepiłem sobie dzisiaj kamerkę, zabawa była niezła, powstały 3 filmiki. Tu taki zjazd na test hamulców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Co daje ruch :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu taki zjazd na test hamulców.

Piotrku : ) zadowolony Jesteś z hamulców, czy czasami brakuje Tobie tego... przydałyby się mocniejsze.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Piotrku : ) zadowolony Jesteś z hamulców, czy czasami brakuje Tobie tego... przydałyby się mocniejsze.

Nie, siła hamowania jest wystarczająca. Miałem do czynienia ze słabymi hydraulicznymi tarczówkami jakieś 10 lat temu. Ważę prawie 100kg. Bardziej chodzi o precyzję dozowania tej siły hamowania. To jest niesamowite, te hamulce już uratowały mnie z bardzo wielu niebezpiecznych sytuacji, tylko dlatego, że byłem w stanie porcjować siłę hamowania bardzo szybko i bardzo dokładnie. 5 lat temu miałem hayesy, teraz shimano i shimano są lepsze. To jest po prostu niesamowite co można zrobić z tymi hamulcami. Zjeżdżasz w błocie ze stromej góry i koło wręcz nie blokuje się, a kręci 2x wolniej niż powinno się kręcić i opona zachowuje swoje właściwości trakcyjne.

Edytowane przez Piotr_1

shimano są lepsze

Dlatego chciałem zapytać. Dużo ludków " gania " na hamulcach Shimano, i sobie chwalą

Ja tyż : ) ganiam na Shimano. Tylko troszku : ) inne... Saint / Zee

Ostatnio polecano mi Hope Tech 3 E4

Ostatnio kupiłem sobie te platformy...

Ukryta Zawartość

Ciekawe... : )

Tylko musiałem skrócić kolce, bo za długie troszku.

Nie nie nie, nie obcinałem : )

Na razie jeszcze nie testowałem, bo rower będzie złożony " jak dobrze pójdzie " we wtorek : )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Myszator

co oni te kolce takie długie dali?

Dlatego, żeby lepiej się trzymały buciory platform. Przy takich bardziej ekstremalnych ścieżkach : )

Do takiej " normalnej jazdy ", nie potrzeba aż tak wysokich kolców.

ale niskie

Właśnie o to chodzi. Takie mają być platformy wysokiej klasy.

Do tego " nie wiem czy zauważyłeś " platformy nie są idealnie płaskie : )

Edytowane przez Myszator

Wyglądają na płaskie.

Wyglądają tak na zdjęciu : ) Platformy nie są płaskie.

Sam mam czasem problem z prześwitem w swoim rowerze.

Możesz zastosować krótszą korbę, gdybyś na zakrętach, lub po dobiciu tylnego zawieszenia szurał platformami po robalach : )

Sądzę jednak że kontrolujesz się, i trzymasz platformy w pozycji poziomej.

Szczególnie gdy napotkamy na drodze wzniesienia, i trza : ) przez chwilę frunąć : )

Lub lekko podnosi nas do góry.

Fajne uczucie co nie : ) Jak na księżycu...prawie : )

Ja mam takie:

Fajne. Najważniejsze że czarne : )

Kolce regulowane ? Bo widzę że jest gniazdo na klucz. Imbusior : )

Hoho, takie skakanie już sobie odpuściłem. Może w jakichś większych górach, na przygotowanej znanej trasie. Po ostatniej wywrotce przeżyłem tyle bólów że już mam dosyć skakania. Kiedyś jeździłem w SPD, wciąż gdzieś leżą, ale jednak wolę platformy. To swoboda dla stóp i większa zabawa. Nie regulowałem sobie tych kolców, nawet nie wiem. Wiem że dziurawią nogi :) U mnie w rowerze trochę za bardzo na styk zaprojektowali ten prześwit. Żeby nie przycierać muszę mieć zawieszenie napompowane na ugięcie takie normalno-sportowe, jak napompuję mniej, na większy komfort, to zaczynają się zawadzania o korzenie. Krótszej korby wolałbym uniknąć, ale zastanawiałem się czy można kupić dystans pomiędzy ramę a widelec, tam pod łożysko. Bym wsadził taki pierścień 15mm i mógłbym już jeździć na optymalnie miękkim jak lubię. Bo na pedałach ile zyskam, 1,5mm?

zastanawiałem się czy można kupić dystans pomiędzy ramę a widelec, tam pod łożysko.

Czyli stery chciałbyś podnieść. Od dołu ? : ) Górę można podnieść...

Ale to nic nie da, bo wtedy mostek tylko podniesiesz. Raczej to trochę słabe jak dla mnie.

Ale najtańsze rozwiązanie. Nie wiem jak będzie się zachowywać takie rozwiązanie... sztywność : (

Zapytaj w salonie rowerowym, lub w profesjonalnym serwisie rowerów.

No i najważniejsza rzecz...jakie masz stery. Pół zintegrowane, czy zintegrowane taperowane...czy się da tak zrobić : )

Osobiście szukałbym nowej ramy z większym prześwitem, jeżeli jest tak kiepsko, lub...

Zmiana amortyzatora... na większy skok.

Tylko wtedy zmieni się geometria ramy, i może się okazać że nie podpasi : ) Tobie taka jazda.

Dodatkowo...Zerknij w instrukcję, lub poszukaj w internetach... do jakiego skoku przewidziana jest rama...

" przedni amortyzator "

Bo jak dasz za duży amor, może jebnąć rama.

Edytowane przez Myszator

Zabawy w zakup nowych części typu amortyzator luzem to drogie sprawy. Znalazłem że mogę mój przestawić ze 140mm na 150mm. Dodaje się takie szprytne podkładki.

Może przy okazji przeglądu. Kiedyś, bardzo dawno temu miałem takiego Rock Shoxa i sam go przerobiłem z 80mm na 120mm, wszystko własnym patentem, wytoczyłem nowe części itp :)

Rok temu kupiłem nowy rower,

A ja składam nową furę. Jakoś nie podchodzą mi fabrycznie złożone rowery : )

Troszku inny temat, bo masz nowy rower...

U mnie napęd wystarcza na praktycznie jeden sezon : )

Kaseta / łańcuch / zębatki. Napęd 2x10 Shimano XT. Wcześniej miałem trochę XT / XTR

Mógłbym jeszcze jakoś pociułać : ) na zeszłorocznym napędzie, ale to już nie to.

Teraz mam jedynie tylną przerzutkę XTR. Manetki XT bardzo dobrze współpracują z przerzutką tylną XTR.

Miałem ze dwa lata temu manetki Shimano SLX... Tragedia. To znaczy dobre SLX, ale jak masz XT / XTR : )

A jak jest u Ciebie Piotr... z napędem : )

• Moderatorzy

Ja w mojej przełajówce zostaję przy 2x9, przejście na 10 lub 11 jest w moim przypadku niecelowe bo znacznie podnosi koszt eksploatacji a praktycznie nie dostaję dodatkowych przełożeń z których bym korzystał, nie potrzebuję ani bardziej twardych ani miękkich przełożeń.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ja w mojej przełajówce zostaję przy 2x9,

No to pewnie masz troszku pary w girach : )

W takim napędzie nie dublują się biegi," no może ze dwa biegi ? " : )

Trzeba by obliczyć... tak zwanym kalkulatorem : )

Albo na liczydłach : )

Z przodu masz powiedzmy 42 zęby, z tyłu 15 zębów... i wychodzi : )

Przód na tył się dzieli... tylko cicho ja się nie znam : ) Bo jeszcze wpadnie jakiś wyjadacz : )

A jak masz z przodu 24, a z przodu 32 : ) To dzielisz 24 / 32

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.