Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Za ta kase podoba mi sie.

Potrzebujesz jeszcze bagaznik i blotniki.

Moze jest ten sam model z tym wyposazeniem

Okej, a to jest wogle realne za 5k?

Za 5k trudno znalezc solidny model bez elektryki, wiec spojzmy na to realistycznie

Bagaznika z dobrym (solidnie przykreconym do bagaznika) koszykiem tez nie pozalujesz

Mam taka odrestaurowana „damke“ z smietnika, tylko na zakupy i ja uwielbiam

Dokładnie...
Wystsrcza błotniki, to jakieś się kupi...
Tu jakiś kross. Nie wczytywałem się w speca ale chyba na boschu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dołóż tysiaka i kup tego Krossa🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Trasa codzienna 15km do pracy.
Głównie chodzi o wygodę,

Pomijając aspekty zdrowotne, ekologiczne i takie tam.
Nie wiedząc skąd dokąd dojeżdżasz.

To dla wygody, wybrałbym komunikację miejską zamiast samochodu.
Po pracy chętnie, mówiłem że mam mtb
Ale z Was ortodoxy

Chłopie, ja się na forum rowerowym zapytałem o stopkę do XC to dostałem na początku taki opier...jakbym chciał wyskoczyć w białych skarpetach do sandałów na Monciaku

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

No i w końcu jest. Sprzęgło chodzi jsk ta lala

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, przmor napisał:

Nakrętka na wentylu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) toż to jeszcze gorsze przewinienie niż stopka w rowerze emoji3.png

nie dbam o to co poprawne 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jutro może uda się zrobić pierwszą setkę w tym roku. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 1.06.2023 o 12:03, GB napisał:

Pytanie mało precyzyjne.

Tak jakbym zapytał:

Jaki samochód byś polecił? Zależy mi na niezawodności i dostępności do serwisu?

PS. To ma być ciężarówka, van, samochód osobowy? Jak osobowy to sportowy, rodzinny, suv, czy kabriolet?

Już precyzuję,  otóż chciałbym kupić Rower trekkingowy w cenie ,  maksymalnie do 10 000 - 12 000 zł. 

Rower już sobie upatrzyłem  , ale nie wiem , czy to jest dobry wybór, zwłaszcza w kontekście cena- jakość?

Ukryta Zawartość

Screenshot_20230603_182046_Samsung Internet.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

On 6/2/2023 at 12:45 AM, przemak said:

Decathlon. 

Te France mają bardzo nisko sprzętowo skonfigurowane e-rowery. Dodatkowo wspierają ruska (ta sama rodzina jest właścicielem Rła Merlę i Oszą). Jeśli sieciowe to Lidl niemiecki około sierpnia lub miesiąc, dwa po ofercie w gazetce często sprzedają e-bike'a marki Fischer z mid drivem blisko 5k-6k.

12 minut temu, audiostyk napisał:

Te France mają bardzo nisko sprzętowo skonfigurowane e-rowery. Dodatkowo wspierają ruska (ta sama rodzina jest właścicielem Rła Merlę i Oszą). Jeśli sieciowe to Lidl niemiecki około sierpnia lub miesiąc, dwa po ofercie w gazetce często sprzedają e-bike'a marki Fischer z mid drivem blisko 5k-6k.

To prawda jeżeli chodzi o wspieranie ruskich, aczkolwiek podobno już przestali. Dałem im dlatego ponad rok przerwy i wracam z pewną taka nieśmiałością. Natomiast stosunek jakości do ceny jest wysoki i na pewno ich produkty są porządniejsze niż jakiekolwiek inne sprzedawane w sklepach spożywczych. W decathlonie wiedzą, co to jest rower, umieją go skręcić, dają gwarancję itp. Jak ktoś kupuje rower w sklepie fcmg, to znaczy, że tak go traktuje - wtedy ok. 

nagrywamy.com

1 minute ago, przemak said:

Jak ktoś kupuje rower w sklepie fcmg, to znaczy, że tak go traktuje

Polskie realia są takie jak piszesz. Jest przepaść jakościowa między większością rowerów czy hulajnóg z Lidla DE i PL. Akurat z Decathlonem mam paskudne doświadczenia - fakt przy awaryjnych, zazwyczaj sobotnich zakupach. Być może jak coś się u nich zamawia to jest lepiej. Niemniej to u nich kupiłem łańcuch 9s (ich marki: Btw), który miał kosmiczną elongację po zaledwie 1000km

On 6/2/2023 at 9:18 AM, Ajothe said:

Okej, a to jest wogle realne za 5k?

Blisko 6k to co miałem na myśli wygląda podobnie do tego Fischera dostępnego u nas (aku zintegrowane w ramie). Tylko się upieram by szukać w DE, bo tam rynek jest bardziej przepełniony ofertami - ale próbuj i w PL może coś przeoczyłem: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takich wypraw to ja więcej robić nie będę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To prawda jeżeli chodzi o wspieranie ruskich, aczkolwiek podobno już przestali. Dałem im dlatego ponad rok przerwy i wracam z pewną taka nieśmiałością. Natomiast stosunek jakości do ceny jest wysoki i na pewno ich produkty są porządniejsze niż jakiekolwiek inne sprzedawane w sklepach spożywczych. W decathlonie wiedzą, co to jest rower, umieją go skręcić, dają gwarancję itp. Jak ktoś kupuje rower w sklepie fcmg, to znaczy, że tak go traktuje - wtedy ok. 

Z generalizowaniem o dobrym stosunku cena jakość w tym sklepie bym nie przesadzał.

Mają dużo szmelcu jak spożywczaki i może jakiś jednostkowy produkt, gdzie Twoje stwierdzenie jest prawdziwe.

Niedawno wczoraj, byłem na lokalnej górce w mieście, gdzie mieszkam, celem potrenowania skoków. Pełno tam dzieciaków, które używały rowery z tego sklepu. Dwaj z nich zapytali, czy nie mam narzędzi pożyczyć, bo im się śrubki poodręcały. Pomogłem im ogarnąć temat, ale jakość materiałów b.słaba, do tego te śruby to się poluzowały w kluczowych miejscach: amortyzacja, zawieszenie, mocowanie tylnego trójkąta. Tak więc tak to wygląda.

• Redaktorzy
3 godziny temu, GB napisał:

Pomogłem im ogarnąć temat, ale jakość materiałów b.słaba, do tego te śruby to się poluzowały w kluczowych miejscach: amortyzacja, zawieszenie, mocowanie tylnego trójkąta. Tak więc tak to wygląda.

Istnieje taki patent jak klej do gwintów np. Loctite. Kropeleczka i śruba "trzymie" jak to gadał Mistrz Małysz. No chyba, że ktoś śrubki najtańsze z możliwych klasy 4.8 (do drewna) zastosował, to wtedy padaka. Tutaj kłania się sztuka serwisu i montażu. Chyba że gwinty w ramie z gównolitu, to gównlit puści.

Swoją drogą każdy chyba wie, że cała ta rowerowa "branża", firmowe serwisy nie cierpią Decathlonu i zawsze jest hejt na tę markę. Ja tam roweru nie kupiłem, ale z tych droższych coś pewnie bym wybrał. Nie skaczę, jeżdzę freeridowo, wokół komina. Gdybym skakał, pewnie kupiłbym coś "firmowego".

Dzieciaki cieszą się, bo rodziców stać kupić pociechom nową maszynę.

Pierwszego MTB miałem w 1990 roku i pamiętam dobrze jaka to była wtedy w Polsce nisza. Dzisiaj jest łatwiej, rower taki może mieć jazdy, a Decathlon zachęca wszystkich ludzi do uprawiania amatorskiego sportu, ewentualnie wychodzenia z domu. Ich rowery nie muszą konkurować z "tuzami" branży.

P.S. Pokazałeś im jak się skacze? Wzięli autografy od Mistrza GB? 😉

Edytowane przez kangie
P.S.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 godziny temu, GB napisał:

Z generalizowaniem o dobrym stosunku cena jakość w tym sklepie bym nie przesadzał.

Mają dużo szmelcu jak spożywczaki i może jakiś jednostkowy produkt, gdzie Twoje stwierdzenie jest prawdziwe.

Niedawno wczoraj, byłem na lokalnej górce w mieście, gdzie mieszkam, celem potrenowania skoków. Pełno tam dzieciaków, które używały rowery z tego sklepu. Dwaj z nich zapytali, czy nie mam narzędzi pożyczyć, bo im się śrubki poodręcały. Pomogłem im ogarnąć temat, ale jakość materiałów b.słaba, do tego te śruby to się poluzowały w kluczowych miejscach: amortyzacja, zawieszenie, mocowanie tylnego trójkąta. Tak więc tak to wygląda.

Porównywałeś tanie rowery ze swoim. Oczywiście, że to są słabe i tanie rzeczy, ale miałeś okazję oglądać rowery z supermarketu? Bo ja tak. I są jeszcze gorsze. 

Rowery trzeba kupować w sklepie rowerowym. Decathlon takim sklepem zasadniczo jest, Lidl raczej nie. 

nagrywamy.com

• Redaktorzy
2 godziny temu, kangie napisał:

Dzisiaj jest łatwiej, rower taki może mieć jazdy, a Decathlon zachęca wszystkich ludzi do uprawiania amatorskiego sportu, ewentualnie wychodzenia z domu. Ich rowery nie muszą konkurować z "tuzami" branży.

Powinno być "każdy".

Istnieje taki patent jak klej do gwintów np. Loctite. Kropeleczka i śruba "trzymie" jak to gadał Mistrz Małysz. No chyba, że ktoś śrubki najtańsze z możliwych klasy 4.8 (do drewna) zastosował, to wtedy padaka. Tutaj kłania się sztuka serwisu i montażu. Chyba że gwinty w ramie z gównolitu, to gównlit puści.
Swoją drogą każdy chyba wie, że cała ta rowerowa "branża", firmowe serwisy nie cierpią Decathlonu i zawsze jest hejt na tę markę. Ja tam roweru nie kupiłem, ale z tych droższych coś pewnie bym wybrał. Nie skaczę, jeżdzę freeridowo, wokół komina. Gdybym skakał, pewnie kupiłbym coś "firmowego".
Dzieciaki cieszą się, bo rodziców stać kupić pociechom nową maszynę.
Pierwszego MTB miałem w 1990 roku i pamiętam dobrze jaka to była wtedy w Polsce nisza. Dzisiaj jest łatwiej, rower taki może mieć jazdy, a Decathlon zachęca wszystkich ludzi do uprawiania amatorskiego sportu, ewentualnie wychodzenia z domu. Ich rowery nie muszą konkurować z "tuzami" branży.
P.S. Pokazałeś im jak się skacze? Wzięli autografy od Mistrza GB?
Łukaszu, moje na nich nie robiły wrażenia. Ich na mnie bardzo. I wyobraź sobie, że skakali na rozkręconych ramach i ledwo co przykręconych damperach. Potoczny Loctite, myślę, że mógłby poprawić sprawę, jednak, należałoby wybrać taki, co słabo 3ma. Inaczej gwint zostałby w Loctite.

Porównywałeś tanie rowery ze swoim. Oczywiście, że to są słabe i tanie rzeczy, ale miałeś okazję oglądać rowery z supermarketu? Bo ja tak. I są jeszcze gorsze. 
Rowery trzeba kupować w sklepie rowerowym. Decathlon takim sklepem zasadniczo jest, Lidl raczej nie. 
Tak jak pisałem, może jest kilka modeli wartych uwagi w decu, pozostałe to zrobione z podobnego gównolitu jak te ze spożywczaka. Kosztują podobnie i mają podobną jakość.

• Redaktorzy
28 minut temu, GB napisał:

Łukaszu, moje na nich nie robiły wrażenia. Ich na mnie bardzo. I wyobraź sobie, że skakali na rozkręconych ramach i ledwo co przykręconych damperach.

Straszne to, co piszesz. Przecież to wszystko musi strzelać podczas zwykłej jazdy.

29 minut temu, GB napisał:

Potoczny Loctite, myślę, że mógłby poprawić sprawę, jednak, należałoby wybrać taki, co słabo 3ma. Inaczej gwint zostałby w Loctite.

Mam na myśli Loctite do gwintów NIEBIESKI. Model bodajże 243 średniozrywalny. Mała kropelka wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, kangie napisał:

Mam na myśli Loctite do gwintów NIEBIESKI. Model bodajże 243 średniozrywalny. Mała kropelka wystarczy.

Ukryta Zawartość

dobry trzyma ok a i w razie potrzeby odkręcić można na taki przy naprawach  skręcam młot do kucia i młotowiertarki  , oryginalnie chyba jest nawet słabszy biały 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Dziękuję, już postanowiłem że będę latał helikopterem
Ja mam 8 km, to helikoptera nie opłaca się odpalać
Nakrętka na wentylu toż to jeszcze gorsze przewinienie niż stopka w rowerze
Słabo widzę, ale to jest chyba Presta, a nie Dunlop. Czyli kapturek obowiązkowo.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.