Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zacząłem oglądać od drugiego seta. Za wyjątkiem może dwóch gemów straszna popelina. Czeszką gra tenis z lat 90-tych taka wysoka Radwańska. Dla mnie to żenada ze tak grając można wygrac Wimbledon.

Dziś w tym upale około 30 km i udało się zebrać pojemnik borówek 😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

15 minut temu, jackk napisał:

Zacząłem oglądać od drugiego seta. Za wyjątkiem może dwóch gemów straszna popelina. Czeszką gra tenis z lat 90-tych taka wysoka Radwańska. Dla mnie to żenada ze tak grając można wygrac Wimbledon.

Ajaj postawiłem na nią ponad 11 tysięcy...

Screenshot_2023-07-15-16-46-54-68_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szkice
10 godzin temu, przemak napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) r2.thumb.jpg.a076f4ed0ae8cab6f6c5a8f9066afcb2.jpg

A co to za dziwoląg - miękiszon?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie dzisiaj krótko prawie 33km w +/- godzinie. Ale mam problem z Edge 1040 ma ktoś ten model albo zbliżony? Pokazuje całkowicie spierdzielony wykres przewyższenia. Wyglada mi to na zły Update itp. Sami zobaczcie na mój wykres ( całkowite przewyższenie się w miarę zgadza tylko ze ja wracam do punktu wyjścia!).

Ukryta Zawartość

Ma ktoś podobny problem? Na razie go zresetowałem i sprawdziłem nastawy. Zobaczymy jutro po wysokich górach.

Ukryta Zawartość

Zacznij od kalibracji wysokości początkowej (albo przez gps, albo wpisujesz ręcznie).
Po drugie przewyższenia liczy według ciśnienia, zobacz czy masz wyczyszczony czujnik barometryczny - taki mały otworek, pewnie gdzieś na dole od spodu.
Po trzecie zobacz w ustawieniach, czy masz zaznaczone korekty wysokości - nie powinno być, bo wtedy głupieje.

Dzieki za porady. Na pocztku wpisywalem elev (DEM zamiast GPS - troche dokladniejsze) potem zaniechalem bo bylo w miare dokladnie a wykres sie zgadzal. Nie robi mi roznicy te nawet kilkanacie metrow.Ale wroce do tego poza tym wylaczylem auto cal. U mnie chyba ten barometryczny port jest z przodu (kolo USB wejscia) wyglada idealnie i nie ma brudu ale go dzisiaj przedmucham. Z ta korekta to wlasnie jest zalecana. Sprawdzilem i jej nie mialem zalaczonej. Wiec zmienilem ze byla wlaczona (ta ostatnia jazda) no i prosze wykres idealny! W ogole sprawdzilem kiedy sie zaczely te problemy (od 7 lipca). Dziwna sprawa bo do tej pory pracowal idealnie. Ostatni update byl w maju ale ja go chyba zrobilem cos kolo tej daty w lipcu bo nie mam auto updates wlaczonych...Zobaczymy dzisiaj bo jade w baaaardo wysokie gory.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Korekta wysokości z całą pewnością powinna być wyłączona. Przy włączonej pokazuje głupoty, oczywiście przy jeździe w terenie.

Pamiętaj też, że zawsze będzie pokazywał błędne przewyższenia w czasie deszczu, burzy, generalnie w czasie dużych wahań ciśnienia, mocnej zmiany pogody.

Jeżeli się nie poprawi to być może jest uwalony czujnik barometryczny i tu tylko reklamacja Cię ratuje.

Polskie dzieło sztuki 

Ukryta Zawartość

IMG_20230716_215557.jpg

IMG_20230716_215549.jpg

IMG_20230716_215509.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 hour ago, Allmr said:

Korekta wysokości z całą pewnością powinna być wyłączona. Przy włączonej pokazuje głupoty, oczywiście przy jeździe w terenie.

Pamiętaj też, że zawsze będzie pokazywał błędne przewyższenia w czasie deszczu, burzy, generalnie w czasie dużych wahań ciśnienia, mocnej zmiany pogody.

Jeżeli się nie poprawi to być może jest uwalony czujnik barometryczny i tu tylko reklamacja Cię ratuje.

No i dupa blada. Ten sam błędny wykres. Tej korekty nie mogę włączyć jako default mogę ja włączyć wyłącznie logując się na kompie i włączyć ja retroaktywnie do jazdy. Nie widze opcji aby pozostała włączona. Ma to sens w związku z typ co napisałeś powyżej. Co ciekawe ten wykres wyglada dobrze przez pierwsze 1/2 dystansu czyli pod górę ale podczas zjazdu jest jakby podbity o spora elewacje jakby czujnik nie nadążał w wyliczanie elewacji bo prędkości tam znaczne ( bywa i 90km/h choć dzisiaj wiało wiec było o kilkanaście mniej). Z tym pomiarem w deszczu to prawda takie są opinie choć ja w deszczu nie jeżdżę. Jedna rzecz dzisiaj zauważyłem. Było 30C i podjazdy miejscami powyżej 12% wiec przy bardzo mocnej jeździe pot się leje i to dobrze prosto na ten Garmin ( ja go mam na mostku). I ten pot spływa i kto wie może na ten otwór tego czujnika. To może być choć z drugiej strony tego Garmina kupiłem w zeszłym roku i nic takiego nie zaobserwowałem. Moim zdaniem chyba czujnik walnięty i chyba naprawa gwarancyjna (mam na to jeszcze 10  dni żeby zgłosić). Wg mnie trochę popelina jak na taki topowy sprzęt.

Jutro zrobię jazdę i zamontuje go na specjalny uchwyt przed kiera i zobaczymy czy będzie różnica.

Wczoraj zrobilem dwa proste testy - jest coraz gorzej, wykresy pozbawione sensu wiec czujnik cis. barometrycznego walniety na 100%. Oddalem do sklepu i maja wyslac do Garmina. Czas odkurzyc Polary...

Dziś kolejna udana wycieczka rowerowa. Pociągiem z Łodzi Fabrycznej do Lipiec Reymontowskich, a stamtąd powrót trasą kombinowaną. Łącznie niecałe 5 godzin z kilkoma przystankami i 56 km. Jazda w większości pod górę i pod silny wiatr.
Kilka zdjęć z trasy:

1-2 - dom, w którym mieszkał Władysław Reymont w latach 1889-91

3 - stawy w Słupii

4 - Las Górki

5 - Las Rogów

6 - parkowy staw w Brzezinach

1

Ukryta Zawartość

2

IMG_20230722_114245.jpg

3

IMG_20230722_122724.jpg

4

IMG_20230722_130848.jpg

5

1.jpg

6

2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser
W dniu 23.06.2023 o 08:38, il Dottore napisał:

Nie mogę znaleźć, ale w którymś wpisie polecałeś niedrogie słuchawki dokanałowe, bezkablowe. Mógłbyś przypomnieć?

A może któryś z kolegów ma coś wartego polecenia w budżecie do 300PLN, tak żeby nie było żal zgubić, albo zepsuć.

Też się przyłączam - kiedyś nie wyorażałem sobie jazdy bez słuchawek  - teraz na dłuższych trasach mogły by się przydać. Słyszałem, że jakieś kostne słuchawki polecają

Kiedyś jeździłem w korta pross mega wygodne i nie zagłuszały tego co działo się wokół mimo ż ebyły nauszne - minus nagfrzewający się metalowy pałąk 

Osobiście odradzam słuchania muzyki na rowerze. Znajomy co prawda przed laty miał dwie kolizje z samochodami do których przyczyniło się częściowe odcięcie mózgu od otoczenia. Od tego czasu wyleczył się ze słuchania muzyki podczas jazdy rowerem.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

1 minutę temu, cortes napisał:

Osobiście odradzam słuchania muzyki na rowerze. Znajomy co prawda przed laty miał dwie kolizje z samochodami do których przyczyniło się częściowe odcięcie mózgu od otoczenia. Od tego czasu wyleczył się ze słuchania muzyki podczas jazdy rowerem.

Szczerze wolę już zostać przejechany przez auto niż słuchać tego szumu mijających samochodów, jadać kiedyś zakopianką doznałem urazu i jak jedzie za mną samochód i nie moze mnie minać to zjeżdzam czasem w rów

3 minuty temu, cortes napisał:

Głównie potrzebuję do samolotu, nausznych nie chce mi się targać.

8 minut temu, Allmr napisał:

Głównie potrzebuję do samolotu, nausznych nie chce mi się targać.

samolotem tym bardziej, jeśli przyjdzie jakiś komunikat z wieży o awarii to jak zareagujesz słuchając muzyki? nie mówiąc o tym ,że narażasz setki ludzi na pokładzie

Edytowane przez Szkice
6 minut temu, Szkice napisał:

Szczerze wolę już zostać przejechany przez auto niż słuchać tego szumu mijających samochodów,

I wtedy nie będziesz już miał żadnych problemów. W przeciwieństwie do kierowcy, któremu wjedziesz pod koła.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

1 godzinę temu, Allmr napisał:

ale w którymś wpisie polecałeś niedrogie słuchawki dokanałowe, bezkablowe.

Chodziło o Anker Soundcore Liberty 3 Pro. Są już Liberty 4 ale nie kupuj, bo są na głośnikach dynamicznych i grają gorzej. Liberty 3 Pro to hybryda  - ma głośnik dynamiczny na bas i głośniki armaturowe mid/tre. Niestety - przekraczają założony budżet ale zapewniam, że są warte każdego grosza.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, Less napisał:

I wtedy nie będziesz już miał żadnych problemów. W przeciwieństwie do kierowcy, któremu wjedziesz pod koła.

serio, zaczynają mnie śmieszyć to czarnowidztwo. Najlepiej w ogóle nie wychodzić z domu. Ja oczywiśćie sobie żartuję i jeździłem w słcuhawkach, dzięki którym i tak było słuchać samochody i wiatr bo były słcuhawkami otwartymi. Ale już ze 2 lata nie jeźdzę - choc przydają się na powrotach z długich tras gdy już brak sił i muyzka podnosi nieco motywację do kręcenia 🙂 

8 minut temu, il Dottore napisał:

Chodziło o Anker Soundcore Liberty 3 Pro. Są już Liberty 4 ale nie kupuj, bo są na głośnikach dynamicznych i grają gorzej. Liberty 3 Pro to hybryda  - ma głośnik dynamiczny na bas i głośniki armaturowe mid/tre. Niestety - przekraczają założony budżet ale zapewniam, że są warte każdego grosza.

Budżet jak to budżet, po prostu trza go nagiąć.

Dzisiaj przyleciała do mnie sensa. 
bajera rower. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj krotka jazda ale w ekstremalnych warunkach w wysokich gorach. Nie tylko 34-35C ale silny wiatr 30-40km/h i do tego wiejacy w 'mordę jeża'... No ale jazda w dol to byla frajda choc do 90km/h troche braklo. No to kto mnie przebije temperaturowo?

Ukryta Zawartość

Hot.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to kto mnie przebije temperaturowo?

Temperaturowo?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to spadlem na drugie miejsce

Jeszcze raz linkuje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jackk
23 minuty temu, jackk napisał:

Wczoraj krotka jazda ale w ekstremalnych warunkach w wysokich gorach. Nie tylko 34-35C ale silny wiatr 30-40km/h i do tego wiejacy w 'mordę jeża'... No ale jazda w dol to byla frajda choc do 90km/h troche braklo. No to kto mnie przebije temperaturowo?

Ukryta Zawartość

Hot.jpg

Około 40 km zrobione 😁

Screenshot_2023-07-25-17-10-15-39_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minutes ago, jackk said:

No to spadlem na drugie miejsce. Oczywiscie miałem na myśli jazdę przy tych temp picie piwa się nie liczy…

Edytowane przez jackk
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.