Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chwyty już zamontowane z nudów obróciłem też mostek, wysokość się nie zmieniła bo dałem podkładki pod mostek, wcześniej jedna była nad mostkiem. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Szkice napisał:

Chwyty już zamontowane z nudów obróciłem też mostek, wysokość się nie zmieniła bo dałem podkładki pod mostek, wcześniej jedna była nad mostkiem. 

Ukryta Zawartość

Obniż klamki. Serio.

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

Pod koniec lat 80-tych wyraźnie było napisane na murze w centrum: " JEZUS PRZYJDZIE W KURTCE ".

Nie wiedziałem, że może chodzić o pijaka dwa dni przed 2024r., który zmusi mnie do najechania na krawężnik przy 35km/h. Tej opony Schwalbe już nawet nie śmiałem zdejmować z obręczy ale nie chciała się sama uszkodzić wiele lat ... (mam kilka kompletów kół) 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu wczorajsze szwędanie się po Raduni.

Przy okazji odwiedziłem Hard Line na Tajemnej. Jak dla mnie na chwilę obecną zbyt hard.

Głowa się zablokowała i nie pozwoliła zjechać. Tak czy siak wygląda zacnie.

PS
A przy okazji postanowiłem przywitać nowy rok jeżdżąc w nocy po Ślężańskim Parku Krajobrazowym z kulminacją na Ślęży. Kto chętny?

Macie jakiś sprawdzony sposób na ból kolan? Chyba będę musiał iść do fizjo. Pod koniec tasmtego sezonu po jeździe w górach i mocnych nachyleniach mocno bolał ykolana i teraz jak ni ejeźdze czuję je i podczas robienia przysiadów słuchać takie strzlenia. U mnie w sumie wszystko strzela jak podczas "manipulacji?. 

22 minuty temu, Szkice napisał:

AMputacja i będę polował na zdrowe kolana 

U mnie się trochę poprawiło jak zacząłem jeździć kadencyjnie. Powiedzmy, że częściej biorę ją pod uwagę. 

Mnie kolano na rowerze tylko bolało raz, gdy miałem za mały rower i za nisko siodełko.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

10 minut temu, kwasior21 napisał:

U mnie się trochę poprawiło jak zacząłem jeździć kadencyjnie. Powiedzmy, że częściej biorę ją pod uwagę. 

U mnie niestety lata jeżdzenia siłowo i ponad siłę zrobiły swoje chyba 🙂 

5 minut temu, Less napisał:

Mnie kolano na rowerze tylko bolało raz, gdy miałem za mały rower i za nisko siodełko.

Mnie kolana bolą  jak nie jeżdzę  - od dłuższego czasu - musze się umówić do sprawdzonego fizjo u którego byłem z kręgosłupem i noga po urazie

Edytowane przez Szkice
Mnie kolana bolą  jak nie jeżdzę  - od dłuższego czasu - musze się umówić do sprawdzonego fizjo u którego byłem z kręgosłupem i noga po urazie
Zacznij jak kolega napisał, kadencja - zmniejszy to obciążenie kolan.

Lub inwestycja w rower elektryczny.

4 minuty temu, GB napisał:

Zacznij jak kolega napisał, kadencja - zmniejszy to obciążenie kolan.

Lub inwestycja w rower elektryczny.

Z kadencją trochę słabo na  napędzie górskim i płaskim terenie, bp albo jest za miękko albo za twardo 🙂 Z ponad półtora roku temu zgłębiałem dopiero co to jest kadencja. I staram się już nie jeździć na największych przełożeniach zwłąszcza na płąskim ale kusi dokręcić 🙂

4 minuty temu, Szkice napisał:

ale kusi

Taka męska przypadłość 😉 Jeżdżę z 70, 80 latkami, których też czasami ponosi fantazja. Grunt, to nie zmarnować czasu zimowego i zrobić choć z godzinę, półtorej interwałami. Oby do wiosny, bo nie lubię jeździć zimą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Szkice napisał:

Macie jakiś sprawdzony sposób na ból kolan? Chyba będę musiał iść do fizjo. Pod koniec tasmtego sezonu po jeździe w górach i mocnych nachyleniach mocno bolał ykolana i teraz jak ni ejeźdze czuję je i podczas robienia przysiadów słuchać takie strzlenia. U mnie w sumie wszystko strzela jak podczas "manipulacji?. 

ćwiczenia rozciągające czworogłowy uda, pośladkowe, masaż rzepek, ćwiczenia poprawiające ruchomoś stawu biodrowego

10 minut temu, ciszyn11 napisał:

ćwiczenia rozciągające czworogłowy uda, pośladkowe, masaż rzepek, ćwiczenia poprawiające ruchomoś stawu biodrowego

Mam gdzieś zapisane ćwiczenia/ Pora wrócić  

24 minuty temu, kwasior21 napisał:

Też zawsze pod górkę siłowo jeździłem. Bo przecież co ja nie potrafię ? 😂😂Po czasie wychodzi „ głupota”. 

Albo popiosywanie się na drodze na prostej i ciśniecię w oór by dobić do 50 km/h albo ścigając się na rowerze mtb z szosowcami 🙂

36 minut temu, kwasior21 napisał:

Też zawsze pod górkę siłowo jeździłem. Bo przecież co ja nie potrafię ? 😂😂Po czasie wychodzi „ głupota”. 

potrzymaj mi piwo

40 minut temu, ciszyn11 napisał:

Miłaem tyle tych gum do rozciągania wszystkie popekały a były to te najmocniejsze 

16 minut temu, romeksz napisał:

Łąkotka. Czyli ortopeda, rezonans i zabieg. Im później, tym gorzej.

Najprawdopodobniej owo strzelanie w kolanach to efekt zjawiska kawitacji. W kolanie dochodzi do zmian ciśnienia, w wyniku czego w stawie tworzą się pęcherzyki wypełnione dwutlenkiem węgla. Ich uwolnienie wydaje właśnie taki charakterystyczny dźwięk i przydarza się osobom w różnym wieku.

Pójde do fizjo prywatnie pierwsze bo na nfz już do chirurga chodziłem po kontuzji nogi i lipa totalna - miesiąc w plecy.

Nie ma co wrózyć 

Z internetu: 

...Najprawdopodobniej owo strzelanie w kolanach to efekt zjawiska kawitacji. W kolanie dochodzi do zmian ciśnienia, w wyniku czego w stawie tworzą się pęcherzyki wypełnione dwutlenkiem węgla. Ich uwolnienie wydaje właśnie taki charakterystyczny dźwięk i przydarza się osobom w różnym wieku....

1 godzinę temu, romeksz napisał:

Kawitacją generalnie tłumaczono "strzelanie ze stawów".

Natomiast to co napisałem o kolanie, to wiedza od mojego ortopedy.

M<iałeś robiony taki zabieg? 

Możesz po nim nakur..ć  góry o nachyleniu 45% i jeździć po 1000wartów?

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.