Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

w szczecinie w puszczy mamy taka jedna gorke dlug akolo 80m ze jak sie jest na szczycie to nie widac konca bo jest wypukła bez pedalowania mozna sie na niej bujnac 65km/h ale jest problem bo sa korzenie wyrwy a na koncu dwie koleiny glebokie na 20cm, dobra gorka do treningow stromych podjazdow. jest to b.trudne bo albo sie slizga tyl albo podnosi przod :)

No, panowie.

Pogoda się robi coraz lepsza :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zamast się przechwalać lepiej idzcie pojeździć.

Ja właśnie byłem. Temperatura znośna, troche mi zmarzły uszy, bo z głupoty nie wziołem żadnej czapki. Zrobiłem 10 km i stwierdzam, że kondycja przez zime spada strasznie.... No i mam śliczną smuge z błota na plecach :)

Jazz :-)

25 Mar 2006, 06:46

No, no, coraz wiecej sie pojawia wsrod nas rowerzystow. Pogoda w LA nareszcie swietna, wiec jezeli wyjade w weekend, wezme ze spba aparat i podziele sie z wami chociaz fotograficznie moja typowa trasa z Verdugo Hills do Hollywwod Hills z widokiem na Forest Lawn, gdzie lezy miedzy innymi Monroe, konczaca sie przed powrotem przy Griffith Observatory. Podobnie jak ty Peter, ja jak wsiadlem litespeed vortexw 95 roku, ktory mi swietnie i wiernie nadal sluzy. Brak mi jest jednak mojego mtb, ktory wywiozlem do Polski. To podwojne zycie nie jest wcale latwe.

A ja już nie jeżdzę na swoim rowerku Author bo zlikwidowali bary piwne po lewej stronie wisły w Warszawie.I nie mam gdzie sie wzmocnić....:)))))

Grundig High Fidelity

45km/h to faktycznie krótka prosta, trochę wysiłku i już. A co do formy po zimie to też zawsze jestem zszokowany. Spada diametralnie :) Dzisiaj trochę jeździłem, ot tak na przejażdżkę się wybrałem. Wróciłem, sam nie wiem czemu, zasapany.

Witam!

A w moim pokoju odsłuchowym obok deski SnB stoi mój RADON ZR-TWO. Też musi być muzykalny, jak się tak nasłucha. Jak tak sobie słucham to dotykam go wzrokiem. Może kiedyś dodam jego zdjęcie na tym forum.

Pozdrower

Pomimo, ze pogoda w LA sparszywiala od pieknego piatku, postanowilem sie jednak wybrac. Pierwsze zdjecie to widok na verdugo hills, u podnozy ktorych zaczynam wypad z domu tak na verdugo, jak i w tym wypadku do griffith park, ktory widac na zdjeciu na pierwszym planie. Asfaltowa jasna droga to fragment odcinka trasy. Drugie zdjecie to widok z trasy na cmentarz Forest Lawn, a tuz za nim warner bros, na prawo dreamworks. Pedalujemy dalej pod gore, a troche tego jest..trzecie juz po drugiej stronie griffith park od strony hollywood...

...ponizej juz punkt docelowy wiec griffith park obserwatorium, niestety jeszcze nadal w remoncie i zamkniety i ostatnie zdjecie to popularne jazdy konne po parku wracajac tym razem ta sama trasa. Pozdrawiam rowerzystow..

Alt, wiesz, my tutaj po pewnym czasie zaczynamy byc wybredni. Jednak czasem te mgliste, ciezkie dni z wartwa takiej mgly wprowadzaja w stan znuzenia i wszystko robi sie mniej trojwymiarowe. W lecie z kolei trafiasz na fatalne warunki, na dni z wiszacem nad miastem jak koszmarnie wielka chmura smogiem i idiotycznie wysoka temperatura, kiedy jazda po gorach mija sie z troche celem. Wzniesienia faktycznie z racji ciekawej tografii terenu basenu los angeles poprzecinanego roznymi pasmamy gorskimi sa latwe do znalezienia. To co widzisz na pierwszym zdjeciu na horyzoncie jest nawet tutaj nieodkrytym, lub niedocenionym rajem dla milosnikow mtb. Pasmo ma okolo 16km dlugosci, wzniesienia bedzie od podnozy okolo 600m, dlugosc tras ubitej ziemi to kilkadziesiat km, wszystko wlasciwie w centrum miasta podane jak na tacy. W najlepsze weekendy spotkasz na glownych szlakach 10-50 rowerzystow i spacerowiczow. W kontrascie do innym gor w miescie i tras plazowych, po prostu pustka. Kierowcy sa raczej ostrozni, pykniecie kogokolwiek to zbyt duza odpowiedzialnosc, wiec raczej nie ma z tym problemow. Ulice sa bardzo szerokie, ale i samochody i wieksze i w wiekszych ilosciach, takze nalezy uwazac. Po wjezdzie do np griffith parku, w pewnym momencie wjezdzasz w tzw fire, lub access roads, ktore sa wylaczone z ruchu, na ktorych od czasu do czasu pojawia sie pojazd potrolu parku, strazy pozarnej, etc. W/w verdugo hills jest kompletnie wylaczone z ruchu i sporadycznie jest pojazd techniczny od anten, lub podobnie ze starzy pozarnej. Nastepnym razem jak sie wybiore nad ocean na rower, przesle wam zdjecia z drozki rowerowej, juz nie tak pustej, z wieksza moze iloscia atrakcji.

Jazz:) ....duzy chlop z Ciebie...:),,,,ten lajspidzik troche starawy ale slodki , mialem kiedys gorala tej firmy , komfort ( nie dziwie sie ze tyle przejechales np. na Klainie to wielka sztuka )i prestiz ...:)....caly na XTR i Syncrosie ....ale jak to w polsze ....komus tez sie podobal:).

Rower już zakupiony,teraz chciałbym zmienić siodełko.Będzie używane do jazdy w raczej łatwym terenie,raczej turystycznie-może przez kilka godzin.Co byście polecili z tych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy dużo daje ta dziura w siodełku czy te bez dziury też są równie komfortowe?Bo właśnie tam najczęściej mnie boli po dłuższej jeździe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ogolnie te z dziura sa wygodniejsze (hm... wsrod moich znajomych) ale mozliwe ze akurat dla Ciebie bedzie niewygodne.... na siodelku trzeba pojezdzic, a conajmniej usiasc na troche zeby moc wyrazic o nim opinie. radzilbym isc do jakiegos sklepu rowerowego a nie kupowac siodelka przez internet....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.