Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 1500AE- charakter , warty ceny?

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

a mój czarny denonek własnie wczoraj do mnie dotarł, niestety zbyt późno aby go podłączyć i posłuchać. teraz odliczak godziny aby wyjść z pracy i podłączyć nowy klocuszek. To jest bardzo przyjemne i ekscytujące. Po prostu very wporzo.

Relacja z odsłuchu w terminie późniejszym

może założymy jakiś fanklubik PMA 1500AE:)))?

A właściciel PMA 2000AE mógłby być prezesem:)))

Pozdro i życzę jak najwięcej radości bo ten wzmak potrafi jej dostarczyć co nie miara:))

Ja jestem w nim zakochany i pozostawię go na długo...jak zmienię kolumny ( niedługo) na jakieś porządniejsze niż Tannoy M5 to dodam swój opis:)

może założymy jakiś fanklubik PMA 1500AE:)))?

>A właściciel PMA 2000AE mógłby być prezesem:)))

oczywiście jestem za norwidos!!!, więc szukamy prezesa ;).

Jesli nie znajdziemy , połączymy nasze 1500AE i będzie PMA 3000AE hehehhehe, wówczas możemy piastowac razem prezesowanie ;)))))

• Redaktorzy

Audio Academy - to posłuchaj TAC-34 za 2900 (cena sklepowa) -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Powinno Ci się spodobać ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

a propos elfana to kto wie czy właśnie w tej chwili nie spotkał się na mieście z niejakim kolegą noru bo na forum zapowiedzieli swoją eksterminację po czym słuch o nich zaginął?:D

Czy to oznacza?????:)

Ciekawe kiedy nasz kolega oznajmi że wrócił z salonu audio w którym przesłuchał tego Denona no i.....wiecie co?:)))

Audio Academy, 29 Mar 2006, 18:00

>Może jest ktos z Łodzi kto ma taki wzmacniacz, chętnie bym sie umówił na jakies odsłuchy, bo

>właśnie zamierzam coś kupić za ok.3000zł.

NIestety nie jestem z Łodzi AA, ale jeśli bede przejeżdzał moge wpaśc ze wzmakiem, a jeśli ty będziesz gdzieś na Górnym śląsku wystawiał swoje szacowne "paczki" przywiozę wzmaka. I wówczas ja skorzystam z odsłuchu kolum któe bardzo chciałbym posłuchać ,a ty z odsłuchu wzmaka.

Obecnei, właśnie docieram 1500ae stingiem

Sieko, jesteś z Górnego Śląska ??? O rany, sąsiedzie, to wpadnij do mnie na kawe z tym wzmacniaczem. Lubię Denona, chętnie się zapoznam z nowym modelem którego jeszcze nie słuchałem. Ostatnio byłem na odsłuchach dzielonej Prima Luny, no i się lekko zawiodłem, muszę przyznać.

Mcgyver, dzięki za zaproszenie.

Powiem szczerze że z przyjemnością, tylko musze znaleść troche czasu. Mieszkam koło GLiwic, ty chyba okolice katowic, ale to nie będzie raczej problem. Jak będe miał jakiś wolny dzionek to dam ci znać to się jakoś umówimy.

Witam. Miale wczoraj mozliwosc porownania zestawu 1500 z zestawem 2000. Pewno nie bede odkrywczy kiedy napisze ze po posluchaniu najpierw 1500, a potem 2000 juz sie nie chce wracac do modelu nizszego. Nie to by byl zly, ale jednak widac, tak widac gabarytowo, i slychac duza roznice w graniu tych zestawow. To co mni przychodzi jako porownanie 1500 do 2000 to to iz 1500 w zakresach wyzszych czestotliwosci probuje ,,domyslec sie'' jak np. perkusja powinna grac, a zestaw 2000 juz tego nie robi - zwyczajnie to gra bez domyslania sie. Bardzo duza roznica dotyczaca tych obu zestawow, nastepuje w chwili zmiany kolumn (tez nie jest to odkrywcze) daja to do myslenia czy zagra to dobrze z tym co posiadamy w domu. Inna sprawa dotyczaca basu w modelu 2000 jest go jednak wiecej. Widac ze zestawy chca i moga grac bardzo przestrzennie. Jezeli chodzi o jakosc wykonania to miodzio. To co czlowieka ,,zalamuje'' to gabaryt wzmacniacz 2000 - prawie 0,5 m dludosci - niestety wiele osob musi sie liczyc z wymiana umeblowania audio jak sie zdecyduje na ten model. To moze tyle.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Kaszanka7 Faktycznie odkrywcze to nie było co napisałeś ;). Zestaw za 12kzł powinien zagrać zdecydowanie lepiej niż zestaw tej samej firmy za 6kzł bo jaki sens byłby sprzedaży zestawów droższych gdyby tańsze były tak samo dobre. To zreszto co ja napisałem tez nie jest odkrywcze, interesuje mnie natomiast co innego. Porównywałeś obydwa zestawy napisałeś krótko o różnicach, jestem ciekawy więc jak byś ocenił zestaw 1500AE względem konkurencji w podobnej cenie (o ile słuchałeś ostatnio i innych zestawów). Czy faktycznie komplet 1500AE jst wg ciebie tak dobry jak jest o nim napisane w prasie?? Ja kupiłem wzmacniacz w ciemno nie miałem okazji go zniczym porównywać poza moim wcześniejszym denonem i jestem z zakupu bardzo zadowolony. Aha i czy upatrzyłeś już coś dla siebie na prezent??Pozdrawiam.

Powiem tak ze po odsluchaniu 2 zestawow zostaly do 2000 podlaczone inne drozsze (18kzł) kolumny i calosc zagrala zdecydowanie lepiej. Niestety trudno mi sie wypowiedziec jak zagralby wtedy zestaw 1500, ale w przypadku 2000 poprawa byla znaczaca. Domyslam sie ze 1500 pokazalby tez znaczna poprawe. Mysle zetu za tydzien napisz cos wiecej (mam urlopik ;) - bo na dzien dzisiejszy z ostatnio sluchanych zestawow mam Marantz 15, Krell 400 XI, Krell 300 i teraz Denon 1500 i 2000, a te kilka dni chce m.in. przeznaczyc na posluchanie kilku zestawów w Wawie - ew jak ktos chetny sie umowic to prosze na priv.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

A oświećcie mnie na jakich konkrentnie, na jakich konkretnie kawałkach ( możliwie najbardziej popularnych) sprzęt tej klasy tzn. Denon 3000 + te Dali wogóle pokaże klasę lepszą niż np. Denon1500 + tańsze kolumny. Słucham głównie pop/rock.

Kiedyś byłem na odsłuchu różnych sprzętów stereo za ok. 5-8 tysięcy zestaw, i przy Jennifer Lopez mimo wysiłku różnic nie zauważyłem, facet powiedział że na takiej muzie nie zauważę różnicy. I zastanawiam się czy np. Nirvana, AD/DC,Guns Roses by wystarczyło, czy za mało ambitna.

• 3 tygodnie później...

w chwili obecnej mam 2:)

dostałem prezent który zrobiłem sobie samemu prawie w tym samym czasie:)

Jeśli sprzedam dwa to mogę kupić PMA 2000AE ale chyba wybiorę wariant jeden PMA 1500AE i dołożę do TV LCD:)

W życiu są konieczne kompromisy:)

Wg mnie gra super, choć czym trudniejsze kolumny tym większą klasę pokaże ten PMA 1500AE...moje JBL E100 są łatwe do wysterowania i na 1/4mocy jest za głośno:))

Już jestem po kilku tygodniach odsłuchu pma 1500ae i pozwolę sobie dadać opinię.

Wzmacniacz gra bardzo równo, wysokie nie przerysowane,nie męczące aczkolwiek są ładnie przejżyste i klarowne. Srednica jak bardzo przyjemna, nieboję się napisać że jest lekko ocieplona i nie ma charakteru typowego tranzystora. O wokalach trudno mi cos narazie napisać w większości słuchałem muzyki instrumentalnej.

Bas zchodzi nisko, wystarczająco nisko. Jest sprężysty i dosyć szybki. Dobrze trzyma rytm. Brak jakiegokolwiek spowolnienia bitu, nie ma rozlazłości i brak zamulenia.

Dla mnie bardzo dobra jakość ceny do ostrzymanego dzwiękowego efektu końcowego. Uważam że w swojej klasie cenowej to jedna z lepszych propozycji.

Mam pytanie do użytkowników tego wzmaka: jak się on zachowuje na niższych poziomach głośności? Czy te wszystkie pozytywy, o których piszecie (oczywiście w odpowieniej proporcji) można odnieść do ustawienia wzmocnienia tego wzmacniacz również na niskim poziomie?

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Mam system 1500AE i reszta w "o mnie". Na moich kolumnach przy niskich głośnościach do godz. 8 i przy całkowitej ciszy jest całkiem dobrze (można słuchać z przyjemnością). Po godz. 8 jednakże jest dużo lepiej a nie słucham głośniej niż na 11 bo już jest za głośno (mam słabo wytłumiony pokój).

• 7 miesięcy później...

Może się ktoś wypowie z jakimi kolumnami by ten zestawik zagrał nalezycie wiem że każdy ma inne ucho no ale z chęcią bym posłuchał opinni . Planuje zakupc jakieś kolumny do (12 metrów kw) podłogówki chyba odpadaja co ? jak myślicie . Muzyka przeróżna dobra doradzicie coś .

Proponuje posłuchac tego Denonka z Usherami X-718 lub jego klonami robionymi np. przez Akkusa. Nie wiem jak to zagra w 12 metrach...bo I Denon i Ushery maja sporo basu. Ja słuchalem takiego zestawienia w ok 20 metrach i bylo super. Warto również sprawdzic wzmacniacz Creeka EVO podobno ciekawy...Pozdrawiam

A ja mam pytanie z innej beczki. Zastanawiam się nad zmianą Marantza PM75 na Denona 1500AE. I stad pytanie. Czy warto? Może jest na forum ktoś kto słuchał obu klocków. Oczywiście przed zakupem posłucham go w swoim systemie ale może nie warto go dźwigać na odsłuchy?

Witam DENON wart jest ceny i odsluchow jest chlodny w barwach i nieco ozywiony szczegolnie w gorze pasma ( co nie wszystkim sie podoba) jednak mi przypadl do gustu ze wzgledu na doskonale doinformowana czysta srednice oraz dynamiczny bas dociazajacy brzmienie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.